Reclamă

Culori de evitat pentru lenjeria de pat. Experții avertizează împotriva folosirii acestor nuanțe în dormitor

De la alb la gri și albastru deschis, experții spun că aceste nuanțe te pot împiedica să obții un somn bun. Află care e lista de culori de evitat pentru lenjeria de pat.

Publicat: 4 iulie 2022, 7:08

Culoarea are un impact în fiecare cameră a casei, dar în niciuna mai mult decât în dormitor. Deși este important ca acest spațiu intim să arate bine, este și mai important să îți aducă o stare de bine. Iar nuanțele alese de tine sunt unul dintre cele mai influente instrumente pe care le ai asupra bunăstării tale în acest spațiu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Culori de evitat pentru lenjeria de pat

Dacă ești în căutarea unor modalități de a dormi mai bine, poți începe cu nuanțele pentru lenjeria de pat. Și în timp ce ai crede că e indicată lenjeria de pat albă, albul e printre culorile pe care experții spun că trebuie să le eviți în dormitor, scrie homesandgardens.com.

Un alt sfat important pentru un start bun la început de zi este de ce nu trebuie să faci patul imediat ce te trezești.

Alb

Lenjeriile de pat albe, cea mai controversată alegere dintre toate, sunt favorite de generații întregi. Cu toate acestea, experții în somn avertizează că această idee de dormitor atemporal îți poate afecta somnul.

Reclamă

„În timp ce lenjeriile de pat albe pot avea un aspect clar și curat, ele pot de asemenea să dea o senzație de sterilitate în dormitorul tău”, avertizează Robert Pagano, co-fondatorul Sleepline. El adaugă că, dacă vrei o estetică caldă în dormitor, această alegere populară nu este cea mai bună opțiune. Cu toate acestea, unele nuanțe de alb sunt dăunătoare și dincolo de estetica lor.

Coach certificat în știința somnului și fondatorul Sleeping Ocean, Alex Savy, avertizează, în mod similar, că „albul fildeș sau orice altă nuanță de alb strălucitor” îți poate afecta somnul, deoarece au conotații de lumină naturală.

„Este mai bine să alegi cearșafuri bej, deoarece țesăturile albe strălucitoare pot fi prea stimulatoare pentru creier. S-ar putea să le asociezi cu lumina zilei. Acest lucru poate duce la scăderea nivelului unui hormon care induce somnul numit melatonină”, spune el.

Reclamă

Albastru deschis

Albastrul deschis poate fi admirat pentru calitățile sale terapeutice, asemănătoare cerului, dar experții îndeamnă împotriva acestei nuanțe naturale în dormitor.

În același mod în care Alex evită albul din cauza stimularii, el explică că albastrul deschis este la fel de provocator. „Albastrul deschis este o culoare rece care poate crea, de asemenea, o iluzie de lumină naturală”, spune el. „Este mai bine să alegi în schimb lenjerie de pat albastru închis și bleumarin”.

De asemenea, află cât de des e indicat să speli lenjarie de pat.

Roșu

Experții includ pe lista de culori de evitat pentru lenjeria de pat chiar și nuanțele de roșu.

După cum explică expertul în somn și CEO al MattressNextDay, Martin Seeley, „culoarea iubirii” este prea copleșitoare pentru ora de culcare.

„Studiile au arătat că roșul are un pigment atât de puternic încât poate provoca chiar agresivitate sau furie. Acesta este opusul a obține ceea ce îți dorești când adormi”, spune Martin. „În schimb, vrei să simți liniște”.

Alex adaugă că nuanțele strălucitoare, cum ar fi roșu, galben și portocaliu, pot aminti creierului de lumina soarelui. „În mod firesc, acest lucru poate duce la o producție redusă de melatonină. Ea cauzează întârzierea somnului sau alte probleme conexe”, adaugă el.

Maro

„În timp ce o culoare maro neutră sau bej poate încuraja o senzație de calm pe timp de noapte. Același lucru se poate spune despre maro închis”, spune Martin. Potrivit expertului, lenjeriile de pat maro pot lăsa camera să se simtă tristă și deprimantă. Culorile închise pot face da insomnii. „Lenjeriile de pat maro pot face o cameră să pară plictisitoare”, adaugă Robert.

Cu toate acestea, problemele pot continua și când soarele răsare. Martin explică că această culoare închisă poate, de asemenea, să îngreuneze o persoană să-și „găsească motivația de a-și părăsi patul într-o dimineață”. Deci, este o nuanță de evitat dacă nu ești o persoană matinală. Maro e pe lista de culori de evitat pentru lenjeria de pat.

Negru

„Desigur, același lucru se poate spune despre cea mai închisă culoare dintre toate, negru. Deși tonul amintește de noapte și, prin urmare, sugerează că ar fi alegerea perfectă pentru o culoare de lenjerie, cu siguranță nu este cazul”, spune Martin.

Expertul explică că, potrivit psihologiei, negrul provoacă sentimente negative. E vorba despre „tristețe, furie și frică, toate acestea te pot ține trează noaptea”. Și Robert este de acord.

„Lenjeriile de pat negre pot da o estetică prea întunecată și serioasă pentru unele dormitoare. Dacă ești în căutarea unei atmosfere liniștite și relaxante în dormitor, e indicat să eviți cearșafurile negre”. Cu alte cuvinte, și negru e pe lista de culori de evitat pentru lenjeria de pat.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×