Pe măsură ce părul vopsit crește, culoarea naturală a rădăcinilor va apărea treptat la suprafață. Pentru îngrijirea părului, unii stiliști recomandă reaplicarea culorii la fiecare șase, până la opt săptămâni. Alți specialiști sugerează să-ți vopsești părul după patru până la șase săptămâni de la ultima vopsire. Depinde cât de repede îți crește părul și cât timp poți accepta să ai rădăcinile într-o culoare diferită în comparație cu restul șuvițelor.
Cum îți vopsești corect părul acasă
Multe persoane își păstrează în mod intenționat rădăcinile nevopsite, în timp ce altele se străduiesc să le acopere. Dacă te afli în categoria celor care preferă un aspect uniform, ai la îndemână mai multe variante. Să te vopsești acasă poate fi o idee avantajoasă dacă nu ai suficient timp să mergi la un salon sau vrei să faci economii.
Aplică vopseaua pe secțiuni
Poți avea cele mai bune rezultate, dacă aplici vopseaua pe secțiuni. Realizarea unui T cu partea din față și din spate îți permite să vopsești partea din față a părului, fără a fi nevoie să vopsești și partea din spate.
Practic, vopsești doar partea de păr pe care o pot vedea ceilalți. Dacă intenționezi să-ți vopsești rădăcinile din tot capul, poți utiliza în continuare metoda T. Singura diferență este că aplici vopseaua pe toate cele patru secțiuni în zone de dimensiuni mici, potrivit specialiștilor The List.
Nu-ți vopsi tot părul
Poate fi tentant să-ți vopsești tot părul. Cu excepția cazului în care ți-ai mai vopsit părul acasă înainte, acest lucru nu este recomandat, mai ales dacă ai primit anterior un tratament în salon. În această situație, poți suna la salon să ceri câteva sfaturi scurte despre cum îți vopsești corect părul acasă.
Culoarea naturală a rădăcinilor diferă foarte mult față de suprafața vopsită a părului. De aceea, nu este indicat să-ți vopsești tot părul deoarece ar putea apărea nuanțe diferite de culoare.
Aplică vopsea temporară de păr
Nu întotdeauna ai timp să-ți vopsești părul în totalitate, de aceea există soluții temporare. Acestea se referă, de obicei, la spray-uri sau pudre. Deși anumite tendințe de colorare a părului se potrivesc tuturor, tehnica perfectă de acoperire este unică pentru fiecare persoană.
Un alt avantaj al colorării temporare este că nu implică la fel de multe riscuri ca vopsirea permanentă. În cazul vopsirii permanente acasă, există întotdeauna riscul de a folosi substanțe chimice greșite, care îți pot deteriora grav părul. De aceea, este mai sigur să folosești spray sau pudră pentru acoperirea rădăcinilor.
Folosește coloranți temporari
Dacă te întrebi cum îți vopsești corect părul acasă, este bine de știut că poți folosi coloranți temporari. Totuși, acești pigmenți temporari nu se dovedesc în totalitate eficienți. Pot lăsa impresia că rădăcinile au o culoare mai deschisă. O altă problemă este că aceste soluții rapide tind să se curețe ușor atunci când îți speli părul.
Poți încerca gelul de colorare a părului în loc de pudre sau spray-uri dacă vrei o acoperire de durată. Acesta ar putea preveni îndepărtarea prea rapidă a culorii părului. De asemenea, oferă culorii un aspect mai natural.
Când îți pregătești părul, asigură-te că fiecare bucată de păr va primi o cantitate de vopsea proporțională cu suprafața acesteia. A avea prea mult păr în fiecare secțiune poate duce la o aplicare neregulată a vopselei pe rădăcini. De aceea, este important să-ți împarți șuvițele în mod egal.
Evită vopseaua din magazinele naturiste
Henna și vopseaua organică sunt produse complet diferite de vopseaua profesională de păr. Nu funcționează bine împreună. Totodată, să folosești henna sau vopsea organică nu este neapărat greșit, dar îți compromite posibilitatea de a-ți schimba culoarea atunci când te întorci la un salon profesionist, conform publicației Best Health.
Dacă nu ești sigură, poți întreba într-un astfel de magazin cum îți vopsești corect părul acasă. Angajații ar trebui să știe ce substanțe poți combina.
Fii atentă la tipul de vopsea folosit
Vopseaua profesională este complet diferită de vopseaua din magazin. Când îți acoperi șuvițele acasă, este posibil să nu obții exact culoarea pe care ai obținut-o în salon. Spre deosebire de produsele obișnuite, vopseaua profesională include extensori și alte ingrediente, care îi permit să fie personalizată.
Retușurile făcute acasă combinate cu părul vopsit profesional ar putea crea probleme. Dacă trebuie să ai grijă de rădăcinile tale, poți folosi o nuanță mai deschisă atunci când acoperi culorile mai închise pentru a uniformiza aspectul. Pentru nuanțele de blond sau roșcat, este invers, deoarece a alege o nuanță prea deschisă pentru a acoperi aceste nuanțe poate altera întreaga culoare a părului.
De asemenea, ai grijă ce produse cumperi. Se recomandă să folosești vopsea fără amoniac. Amoniacul este o substanță chimică toxică pentru tine și mediul înconjurător. Când nu știi ce produs să cumperi, întreabă un stilist cunoscut cum îți vopsești corect părul acasă.
Dacă nu ești sigură cum va arăta culoarea pe care urmează s-o folosești, fă un test. Aplic-o pe o secțiune mică de păr pentru a vedea dacă se potrivește înainte de a o aplica pe toate rădăcinile.