Bananele pot avea o durată destul de scurtă de valabilitate. Aceste fructe se pot coace rapid și la fel de repede își pot schimba gustul plăcut. Bananele sunt de obicei depozitate în bolurile cu fructe, dar acestea este de fapt unul dintre cele mai nepotrivite locuri în care le poți pune.
Cum păstrezi bananele proaspete ținându-le departe de acest loc din bucătărie
Katherine Kyle, expertă în alimentație, a spus că unul dintre „secretele„ de depozitare pe care „nimeni nu ți le spune” este că bananele trebuie ținute întotdeauna departe de alte fructe.
Dacă vrei să le păstrezi proaspete pentru cât mai mult timp atunci este recomandat să le depozitezi într-un loc unde pot sta ferite de alte fructe.
Fructele eliberează etilenă atunci când încep să se coace. Această substanță acționează direct asupra fructelor care se află în apropiere și poate să grăbească procesul de coacere.
Gazul de etilenă este un fel de hormon care se găsește în anumite fructe. Acest gaz le ajută să crească, dar poate accelera procesul de coacere mai ales dacă bananele sunt depozitate lângă fructele producătoare de etilenă. Gazul acesta este produs de zona în care se află coada bananelor.
Dacă vrei să împiedici răspândirea petelor maronii de pe banane este recomandat să acoperi codița bananelor cu puțin folie de aluminiu.
Prin acoperirea tulpinilor vei încetini procesul de coacere al fructelor.
Descoperă mai multe despre modul corect de depozitare al bananelor pentru a le păstra proaspete o perioadă cât mai lungă de timp.
Cum depozitezi bananele în mod corect
Prima greșeală pe care trebuie să o eviți este să depozitezi bananele în fructier, alături de alte fructe. Alege să depozitezi bananele separat, astfel încât să nu interacționeze cu alte fructe sau chiar cu alte banane. Separă fiecare banană, iar mai apoi înfășoară tulpina bananelor în folie alimentară.
Specialiștii recomandă să nu scoți folia de plastic până când nu sunt gata de mâncare. Alege să scoți folia doar când bananele s-au copt.
Bananele ar putea rezista până a două săptămâni dacă sunt depozitate în mod corect. De asemenea, bananele se vor păstra proaspete atunci când sunt depozitate la temperaturi scăzute, cu mult flux de aer. Este recomandat să nu depozitezi bananele lângă aparate electrocasnice care ar putea produce căldură.
Dacă vrei să păstrezi bananele pentru o perioadă mult mai lungă de timp, atunci poți încerca să le congelezi. Tot ce trebuie să faci este să feliezi bananele și să le depozitezi în pungi de plastic la congelator.
Poți să folosești bananele congelate în rețete delicioase de banana bread sau în rețete răcoroase de smoothie. Se apropie vara și le poți consuma cu încredere pentru un plus de energie.