Zilele de vară la piscină sunt o adevărată încântare, dar expunerea constantă la clor și la soare poate avea daune asupra pielii. Vremea caldă este ideală pentru a te relaxa în apa rece de la piscină. Cu toate acestea, dacă te expui constant la clorul din aceasta s-ar putea ca pielea ta să aibă de suferit.
Cum poți avea grijă de pielea ta după o zi la piscină
De îndată ce ieși din piscină este esențial să îți clătești pielea. Dușul te va ajuta să elimini clorul și alte substanțe chimice care s-au folosit pentru tratarea apei din piscină.
Toate aceste substanțe pot provoca uscăciune și iritare, fiind esențial să faci un duș imediat după ce ai ieșit din piscină.
Folosește apă călduță pentru a îndepărta substanțele chimice și pentru a-ți calma pielea. Alege un produs de curățare blând entru a spăla și pentru a hidrata pielea.
Evită săpunurile dure care pot îndepărta uleiurile naturale. Optează pentru geluri care au în componența lor aloe vera, mușețel sau fulgi de ovăz. După ce îți faci duș, specialiștii recomandă să-ți hidratezi pielea cu o cremă sau un ulei.
Este important să refaci umiditatea pielii prin aplicarea unei creme hidratante imediat după duș. Produsele care conțin acid hialuronic, glicerină și unt de shea sunt minunate pentru a-ți hidrata pielea și pentru a restabili bariera naturală a pielii.
Dacă ai petrecut timp la soare, specialiștii de la InStyle recomandă să aplici un gel răcoritor cu aler vera sau o cremă hidratantă cu proprietăți antiinflamatorii pentru a reduce roșeața și iritațiile.
Evită produsele cu alcool sau parfum, deoarece acestea pot irita și mai mult pielea expusă la soare. Chiar și după o zi la piscină este stențial să aplici produse cu SPF dacă urmează să te expui în continuare razelor solare.
Rutina de îngrijire a pielii înainte de a merge la piscină
Primul pas este să-ți pregătești pielea cu protecție UV atât înainte, cât și după înot. Dacă utilizezi aceeași protecție solară de vara trecută, încearcă să te asiguri că SPF-ul tău nu este expirat.
Majoritatea piscinelor folosesc clor pentru a distruge germenii și bacteriile și pentru a menține apa curată și sigură.
Este important să alegi produse de curățare cu glicerină, uleiuri sau vaselină. Acestea sunt esențiale atât înainte, cât și după înot.
Pregătirea pielii de pe față este la fel de importantă. Este important să aplici o cremă barieră cu SPF pentru a te proteja de clorul din piscină și pentru a evita roșeața și mâncărimea, spun specialiștii. Nu există dovezi care să sugereze că apa din piscină poate diminua acneea.
De fapt, înotul într-o piscină poate înrăutăți acneea pentru unele persoane. Clorul provoacă iritații și uscăciune a pielii. De altfel, unele studii spun că există riscul de a dezvolta acnee în urma cumulării de transpirație, bacterii și alte substanțe pe tenul tău.
Este important să te consulți cu medicul tău dermatolog și să întocmești cu acesta o rutină de îngrijire pentru a te asigura că tenul tău nu are de suferit după ce petreci mai mult timp la piscină.