Elimină cutele cu un uscător de păr
Uscătorul de păr poate face minuni, mai ales dacă ești în călătorie și ai opțiuni limitate. Așază piesa vestimentară pe un umeraș, apoi udă zonele cutate cu puțină apă. Apa plată îmbuteliată este cea mai bună, căci cea minerală poate genera pete.
Iată câteva sfaturi utile pentru folosirea uscătorului de rufe. Uite de ce anume e recomandat să ții cont.
Pornește uscătorul de păr și direcționează căldura pe zonele cele mai cutate ale ținutei tale. Dacă este nevoie, poți netezi manual zonele afectate. Asigură-te însă că uscătorul nu e plasat prea aproape de articolul tău, căci riști să ardă țesătura.
Netezește cutele cu o placă de păr
Dacă ai la îndemână o placă de păr, poate fi o soluție perfectă atunci când ai nevoie să scapi rapid de cute, mai ales pe porțiuni mici ca gulerele sau acele spații înguste dintre nasturi.
Înainte de a pune aparatul în funcțiune, e important să te asiguri că plăcile sunt curate și nu conțin nimic ce ar putea păta ținuta ta. Chiar dacă plăcile nu par murdare, e bine să le cureți ștergându-le cu spirt sau alcool.
Asigură-te că ai fixat pe setările optime. Pentru țesături delicate și mătase, folosește o temperatură mai scăzută. Pentru pulovere și țesături mai groase, cel mai bine va funcționa o temperatură mai ridicată.
Scapă de cute la duș
O altă soluție de avarie poate fi atunci când faci duș. Așază articolul pe un umeraș și atârnă-l în spate în baie. Apoi dă drumul la apă, ideal cât mai fierbinte, dar fii atentă să nu stropești sau să nu sară gel de duș pe haine.
Dacă petele de apă pe țesătură te îngrijorează, poți lăsa umerașul pe un suport de prosoape sau să-l agăți în afara zonei dușului. În acest ultim caz, lasă dușul să meargă ca baia să se umple de aburi.
Lasă apa să curgă timp de aproximativ 10 minute. Când revii, ținuta va fi gata de purtat. Nu uita că aceasta nu e metoda cea mai prietenoasă cu mediul pentru a lăsa aburii să pătrundă în hainele tale.
Cea mai bună soluție ar fi să recurgi la un aparat cu aburi. Așadar încearcă să nu lași apa fierbinte să curgă prea mult timp. Și nu uita să închizi ușa și ferestrele.
Folosește un ceainic sau o oală fierbinte
Un ceainic sau o oală fierbinte nu sunt la fel de potrivite ca un fier de călcat, dar se apropie de acesta ca rezultate. Lasă la fiert o oală cu apă de mărime medie.
Odată ce începe să facă aburi, varsă apa. Apoi „calcă” rapid articolul vestimentar cu fundul oalei așezat pe o masă sau altă suprafață tare. Această metodă merge mai bine în cazul bumbacului, lânii și lenjeriei.
Nu așeza un ceainic pe o haină care are decorațiuni de plastic sau e făcută din vinil, căci poate cauza topirea acestora.
Folosește un spray antistatic
Sprayul cu efect antistatic este calea cea mai ușoară de a scăpa de cute cât ai clipi, dacă nu ai la îndemână un fier de călcat sau nu ai timp să calci articolul afectat.
Pe piață sunt disponibile inclusiv modele potrivite pentru călătorie. Nu trebuie decât să pulverizezi pe zona cutată, să scuturi viguros și vei fi încântată de efectul magic.
Folosește un cearșaf pentru uscător sau bile de lână pentru uscător
Cearșafurile speciale pentru uscător și bilele pentru uscător pot fi de ajutor în prevenirea apariției cutelor, scrie Huffpost. Sau le pot elimina dacă acestea s-au format deja.
Pentru a remedia un articol vestimentar cutat, umezește ușor cearșaful sau bila de lână și lasă-le în uscător alături de haină timp de 10 minute. Ai scăpat, nici urmă de cute acum.