Reclamă

Cum să îndepărtezi cutele de pe haine fără să folosești un fier de călcat. Trucuri simple și rapide pentru a avea ținute perfecte

Nimic nu poate fi mai neplăcut decât să observi cute pe ținuta ta la un eveniment sau o întâlnire importantă. Nu ai fier de călcat? Încearcă aceste trucuri ca să scapi instantaneu de cutele de pe haine. Multe ținute au nevoie de mai puțin efort și timp decât crezi pentru a le remedia. Iată cum să îndepărtezi cutele de pe haine fără să folosești un fier de călcat.

Andreea Ivana
Andreea Ivana
Publicat: 1 ianuarie 2024, 6:02

Desigur, cel mai simplu mod este să previi apariția lor. Așadar evită să ții hainele în uscător mai mult decât e necesar și să le lași să se adune în grămezi, căci haosul e garantat. Mai ales dacă le lași sub un teanc de prosoape sau cearșafuri într-un coș de rufe, imediat după spălare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum să îndepărtezi cutele de pe haine fără să folosești un fier de călcat

Asigură-te că scoți hainele din uscător când încă e cald, apoi pliază-le sau lasă-le pe umeraș cât mai curând pentru a evita formarea cutelor.

Încearcă trucurile de mai jos și cu puțin exercițiu, vei obține ținutele perfecte la care visezi, notează Realsimple. Asigură-te mai întâi că citești cu atenție eticheta fiecărui articol vestimentar.

Scapă de cute încă de la uscător

Pentru articole vestimentare ca pantalonii și cămășile șifonate complet, e suficient să le pui la loc în uscător. Acest truc funcționează mai bine pentru îmbrăcămintea de bumbac, dar și în cazul amestecurilor de bumbac. Poate chiar netezi cutele. 

Reclamă

Așază articolul în uscător, de preferință cu un prosop umed, dar nu excesiv de ud. În acest fel vei crea abur, care va elimina cutele. O cârpă de spălat poate funcționa de asemenea, în special dacă încerci să elimini cutele de la un singur articol mai mic.

Unele dintre cele mai bune uscătoare din comerț sunt prevăzute cu accesorii pentru aburi, așadar poți sări de această etapă dacă uscătorul tău e prevăzut cu o astfel de funcție.

Setează uscătorul la o temperatură înaltă timp de 5 – 10 minute. Scoate articolul de îndată ce s-a încheiat ciclul de spălare, căci în caz contrar va face din nou cute. Apoi îl poți pune pe un umeraș.

Reclamă

Elimină cutele cu un uscător de păr

Uscătorul de păr poate face minuni, mai ales dacă ești în călătorie și ai opțiuni limitate. Așază piesa vestimentară pe un umeraș, apoi udă zonele cutate cu puțină apă. Apa plată îmbuteliată este cea mai bună, căci cea minerală poate genera pete.

Iată câteva sfaturi utile pentru folosirea uscătorului de rufe. Uite de ce anume e recomandat să ții cont.

Pornește uscătorul de păr și direcționează căldura pe zonele cele mai cutate ale ținutei tale. Dacă este nevoie, poți netezi manual zonele afectate. Asigură-te însă că uscătorul nu e plasat prea aproape de articolul tău, căci riști să ardă țesătura.

Netezește cutele cu o placă de păr

Dacă ai la îndemână o placă de păr, poate fi o soluție perfectă atunci când ai nevoie să scapi rapid de cute, mai ales pe porțiuni mici ca gulerele sau acele spații înguste dintre nasturi.

Înainte de a pune aparatul în funcțiune, e important să te asiguri că plăcile sunt curate și nu conțin nimic ce ar putea păta ținuta ta. Chiar dacă plăcile nu par murdare, e bine să le cureți ștergându-le cu spirt sau alcool.

Asigură-te că ai fixat pe setările optime. Pentru țesături delicate și mătase, folosește o temperatură mai scăzută. Pentru pulovere și țesături mai groase, cel mai bine va funcționa o temperatură mai ridicată.

Scapă de cute la duș

O altă soluție de avarie poate fi atunci când faci duș. Așază articolul pe un umeraș și atârnă-l în spate în baie. Apoi dă drumul la apă, ideal cât mai fierbinte, dar fii atentă să nu stropești sau să nu sară gel de duș pe haine.

Dacă petele de apă pe țesătură te îngrijorează, poți lăsa umerașul pe un suport de prosoape sau să-l agăți în afara zonei dușului. În acest ultim caz, lasă dușul să meargă ca baia să se umple de aburi.

Lasă apa să curgă timp de aproximativ 10 minute. Când revii, ținuta va fi gata de purtat. Nu uita că aceasta nu e metoda cea mai prietenoasă cu mediul pentru a lăsa aburii să pătrundă în hainele tale.

Cea mai bună soluție ar fi să recurgi la un aparat cu aburi. Așadar încearcă să nu lași apa fierbinte să curgă prea mult timp. Și nu uita să închizi ușa și ferestrele.

Folosește un ceainic sau o oală fierbinte

Un ceainic sau o oală fierbinte nu sunt la fel de potrivite ca un fier de călcat, dar se apropie de acesta ca rezultate. Lasă la fiert o oală cu apă de mărime medie.

Odată ce începe să facă aburi, varsă apa. Apoi „calcă” rapid articolul vestimentar cu fundul oalei așezat pe o masă sau altă suprafață tare. Această metodă merge mai bine în cazul bumbacului, lânii și lenjeriei.

Nu așeza un ceainic pe o haină care are decorațiuni de plastic sau e făcută din vinil, căci poate cauza topirea acestora.

Folosește un spray antistatic

Sprayul cu efect antistatic este calea cea mai ușoară de a scăpa de cute cât ai clipi, dacă nu ai la îndemână un fier de călcat sau nu ai timp să calci articolul afectat.

Pe piață sunt disponibile inclusiv modele potrivite pentru călătorie. Nu trebuie decât să pulverizezi pe zona cutată, să scuturi viguros și vei fi încântată de efectul magic.

Folosește un cearșaf pentru uscător sau bile de lână pentru uscător

Cearșafurile speciale pentru uscător și bilele pentru uscător pot fi de ajutor în prevenirea apariției cutelor, scrie Huffpost. Sau le pot elimina dacă acestea s-au format deja. 

Pentru a remedia un articol vestimentar cutat, umezește ușor cearșaful sau bila de lână și lasă-le în uscător alături de haină timp de 10 minute. Ai scăpat, nici urmă de cute acum.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×