În perioada sezonului cald ne depozităm cu mare grijă puloverele preferate pentru a le păstra pentru venirea sezonului rece. Totuși, moliile pot fi extrem de deranjante în acest sezon cald, mai ales dacă acestea ajung la hainele tale preferate. Acești dăunători pot face adevărate ravagii în garderoba preferată.
Cum să scapi de molii cu ajutorul oțetului
Nimeni nu-și dorește un pulover mâncat de molii. Specialiștii în curățenie îți vin în ajutor pentru îndepărtarea acestor dăunători. Din fericire, există o mulțime de metode naturale de a scăpa de molii. Una dintre cele mai populare metode presupune folosirea oțetului, care te poate ajuta să cureți dulapul și să ții departe moliile dăunătoare. Mai jos poți descoperi și tu patru trucuri utile pentru a ține la distanță moliile.
Folosește oțetului pentru a îndepărta larvele
Curățarea cu oțet este o modalitate excelentă de a elimina larvele vizibile înainte de a ecloziona. Poți folosi oțetul pentru a șterge dulapul și mobilierul din apropierea acestuia. Oțetul alb este un agent de curățare natural care modifică cu ușurință nivelul pH-ului suprafețelor pe care le atinge, susțin specialiștii.
Ouăle de molii și larvele expuse la oțet alb nu pot supraviețui mediului acid. Poți folosi o cârpă sau un burete pentru a aplica oțet pe suprafața dorită.
Totodată, te poți folosi de o sticlă cu pulverizator. Ai mare grijă la suprafețele pe care alegi să le cureți cu oțet alb. Oțetul alb poate deteriora anumite suprafețe precum blaturile de piatră, podelele din lemn de esență tare, dar și anumite tipuri de țesături.
Creează o capcană cu oțet
Capcanele cu oțet sunt o soluție comună la o serie de probleme ce țin de dăunători. Dacă vrei să scapi de molii, atunci aceasta este o soluție rapidă și eficientă. Cum să scapi de molii cu ajutorul oțetului nu este dificil, trebuie doar să fii răbdătoare.
Capcana cu oțet este, de asemenea, cea mai simplă și ușoară soluție de îndepărtare a dăunătorilor. Tot ce trebuie să faci este să așezi un castron mic sau un borcan lângă zona afectată. Umple castorul sau borcanul cu amestec de oțet de mere și câteva picături de detergent de vase.
Mirosul de detergent va atrage moliile, în timp ce oțetul le va face să-și piardă simțul și să se scufunde în soluție. Cel mai bine este să verifici capcanele în mod regulat pentru a le menține eficiente. Află mai multe și despre culorile care resping țânțarii. Vezi ce recomandă specialiștii să porți vara aceasta.
Formează biluțe de oțet
Pentru a preveni apariția moiilor poți face bile mici îmbibate în oțet pe care să le lași în jurul dulapului de haine. Acestea pot fi puse chiar și în jurul casei pentru a preveni apariția acestor dăunători. Pentru a face acest lucru nu ai nevoie de foarte multe obiecte.
Tot ce trebuie să faci este să îmbibi câteva biluțe din bumbac în oțet. Este o măsură bună pentru a preveni apariția moliilor și ajută la păstrarea hainelor ale în siguranță.
Ia în considerarea înmuierea hainelor în oțet
Oțetul nu are cel mai plăcut miros, însă poate ține la distanță moliile rapid și eficient. Moliile iubesc țesăturile și au tendința să-și lase larvele pe acestea. Pentru a preveni apariția unor noi generații de molii, trebuie să scapi de larvele acestora.
Poți începe prin a înmuia hainele în oțet. Poți folosi oțet alb pentru a spăla rufele în mod normal sau să înmoi hainele direct în oțet pentru câteva ore, iar apoi să le speli în mod obișnuit la mașină cu detergentul preferat.
Înainte de a pune hainele proaspăt curățate la loc în dulap trebuie să te asiguri că acesta a fost curățat cu mare atenție, recomandă specialiștii.
De ce este recomandat oțetul pentru îndepărtarea moliilor
O metodă simplă pentru îndepărtarea moliilor presupune folosirea plantei de levănțică. Totuși, specialiștii în curățenie susțin că oțetul ar fi mult mai eficient în combaterea moșiilor. Oțetul este ideal pentru a descuraja apariția moliilor în dulapul tău.
Acești dăunători au un simț al mirosului foarte sensibil, conceput special pentru a-i ajuta să găsească mâncarea. Mirosul acru de oțet face ca locul să devină incomod pentru molii și le încurajează să nu se apropie de hainele tale.
Însă buna funcționare a soluțiilor cu oțet depinde de mai mulți factori. Există mai multe tipuri de molii, iar unele dintre acestea nu sunt afectate de mirosul oțetului. De asemenea, este foarte importantă puterea și concetrația oțetului ales, precum și gradul de ventilație din dulap.