Textura fragedă a curcanului, combinată cu un sos cremos, parfumat cu lapte de cocos și condimente precum turmeric, coriandru, ghimbir și garam masala, transformă acest fel de mâncare într-o experiență culinară echilibrată și reconfortantă.
Ideal pentru o cină aromată, acest curry se servește fierbinte, alături de orez basmati. Este delicios și cu pâine naan sau chiar couscous, pentru a absorbi sosul bogat și catifelat.
Descoperă și o rețetă de pâine indiana Naan, preparată la tigaie. Mai jos îți oferim rețeta detaliată cu listă de ingrediente și modul de preparare al rețetei cu carne de curcan din bucătăria indiană.
Curry cu carne de curcan – Ingrediente
- 600 g piept de curcan (sau pulpă dezosată), tăiat cuburi
- 2 linguri ulei (de cocos sau floarea-soarelui)
- 1 ceapă mare, tocată fin
- 3 căței de usturoi, zdrobiți
- 1 linguriță ghimbir ras
- 1 lingură pastă de curry (sau amestec de condimente curry dulce/mediu)
- 1 linguriță turmeric
- 1 linguriță coriandru măcinat
- 1 linguriță garam masala (opțional, dar recomandat)
- 400 ml lapte de cocos (din conservă, nu băutură vegetală)
- 1 lingură pastă de roșii
- 1 ardei gras roșu, tăiat felii subțiri
- sare și piper, după gust
- zeamă de lămâie (1 lingură, la final)
- coriandru sau pătrunjel verde, pentru servire.
Rețeta de carne de curcan și curry – Mod de preparare
Începe cu pregătirea cărnii. Taie carnea de curcan în cuburi potrivite. Condimentează ușor cu sare și piper.
Într-o cratiță adâncă sau wok, încinge uleiul. Adaugă ceapa tocată și călește-o la foc mediu până când devine aurie și este pătrunsă. În aproximativ 5-6 minute este gata. Adaugă usturoiul și ghimbirul și călește ingredientele pentru încă 1 minut.
Presară turmericul, coriandrul, garam masala și pasta de curry (sau amestecul de curry). Gătește și condimentele timp de 1 minut până când se intensifică aromele, amestecând continuu. Descoperă 5 condimente pentru mâncare indiană pe care trebuie să le ai în bucătărie.