Când vine vorba de fructe de mare, peștii mari, precum tonul, somonul, codul, păstrăvul și peștele spadă, primesc de obicei toată atenția. Sunt mai des întâlniți în meniuri decât peștii mici. Totuși, peștii mici, precum sardinele, hamsiile, macroul și heringul merită să fie incluși pe lista alimentelor benefice pentru organism.
De ce peștii mici pot fi secretul unei diete sănătoase
Heringul este esențial în dietele nordice tradiționale. Sardinele și hamsiile fac parte din dieta mediteraneană.
Macroul este și el folosit în multe diete tradiționale, inclusiv în dieta nordică, japoneză și mediteraneană.
Nu numai că acești pești mici sunt la fel de gustoși ca omologii lor mai mari, dar au și multe beneficii de oferit. Se hrănesc cu forme de viață acvatică mică și sunt extrem de bogați în nutrienți.
Asta înseamnă că au o cantitate redusă de calorii, dar o concentrație mare de substanțe nutritive benefice. Există nenumărate motive pentru care sunt recomandați pentru sănătate.
Peștii mici sunt ideali pentru o inimă sănătoasă
Pentru cei care vor să îmbunătățească sănătatea inimii, peștii mici sunt excelenți pentru consumul zilnic. Aceștia sunt bogați în acizi grași omega-3, esențiali pentru sănătatea fiecărei celule din corp. În plus, se estimează că majoritatea dintre noi nu obținem suficient acești acizi grași omega-3 din alimentație.
Beneficiile omega-3 sunt deosebit de importante pentru sănătatea cardiovasculară – acești acizi reduc inflamația din organism și pot ajuta la reglarea colesterolului.