Reclamă

Deficiențe care pot duce la acumularea kilogramelor în plus. De ce e important să-ți asculți organismul

Poate ți se păre surprinzător, dar este real. Potrivit dieteticienilor, există anumite deficiențe nutriționale care pot duce la acumularea kilogramelor în plus. Creșterea excesivă în greutate din orice cauză externă trebuie evitată. Astfel încât, ar fi bine să îi acorzi atenția necesară și să îți asculți organismul. Află care este legătura dintre carențele de nutrienți și creșterea în greutate.

Claudia-Ellena Ignat
Claudia-Ellena Ignat
Publicat: 9 iunie 2024, 6:44

O boală care a devenit foarte răspândită în ultima vreme este obezitatea. O mică creștere în greutate este inofensivă. Dar este important să acorzi atenția cuvenită sănătății tale și să eviți să ronțăi cele mai nesănătoase alimente. În caz contrar, aceste acțiuni asociate cu alte obiceiuri nesănătoase sau cu un stil de viață sedentar, pot duce la o creștere în greutate foarte greu de controlat, sau chiar la obezitate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Deficiențe care pot duce la acumularea kilogramelor în plus

O dietă echilibrată și o rutină de antrenament pe care să o respecți de trei ori pe săptămână, pot face minuni pentru organismul tău. Este bine să îți alegi dieta în funcțiile de nevoile specifice ale organismului și de stilul tău de viață.

Organismul este cel mai bun ghid care știe să îți ofere toate informațiile de care are nevoie, așa că este bine să îl asculți. Ți-am pregătit o listă de nutrienți de care nu trebuie să îți privezi organismul, potrivit specialiștilor în nutriție, conform The Health Site:

  • Vitamina D: Deficitul de vitamina D poate încetini rata metabolică. Astfel riști să te îngrași chiar dacă nu mănânci prea multe calorii. Un metabolism bun este esențial pentru a îți menține greutatea.
  • Acidul gras Omega-3: Omega 3, cunoscut și sub denumirea de grăsimi sănătoase este foarte important pentru menținerea metabolismului. Îl poți considera un suport care te ajută să îți menții greutatea sub control. Îți oferă senzația de sațietate și contribuie la menținerea echilibrului hormonal. În lipsa acestuia, organismul tău poate funcționa defectuos, ceea ce va duce la creșterea în greutate.
Reclamă
  • Magneziu: Lipsa unei cantități suficiente de magneziu poate întrerupe reacții biochimice importante din organism. Acestea sunt responsabile pentru menținerea ratei metabolice. Evită deficiențele nutriționale de magneziu, care duc la creșterea în greutate, deoarece îți pot încetini metabolismul.

Este important să alegi o dietă echilibrată în fiecare zi, conform necesarului de nutrienți de care organismul tău are nevoie pentru o funcționare optimă. Ascultă semnele pe care organismul tău ți le oferă, evită înfometarea sau o rutină dură de antrenament în sala de forță, scrie EatThis.com.

Semnele generale ale carențelor de nutrienți sunt: oboseala excesivă, poftele alimentare neobișnuite sau tulburările de concentrare. Consultă-te cu medicul sau nutriționistul tău și evită deficiențele nutriționale, care pot duce la acumularea nedorită a kilogramelor în plus.

Reclamă

Importanța nutrienților pentru organism

Substanțele nutritive ajută la întărirea sănătății imunitare a organismului tău. Contribuie la formarea oaselor și a mușchilor, mențin și reglează funcțiile hormonale. De asemenea, reglează rata metabolică, mențin funcționarea optimă a tuturor organelor și îmbunătățesc activitatea tractului digestiv.

Dacă nu îi mai oferi organismului tău nutrienții esențiali, care asigură funcționarea optimă a acestuia, corpul, organele și hormonii vor începe să funcționeze defectuos.

Ceea ce va duce la o creștere inevitabilă în greutate, pe care nu ți-o dorești. În plus, un aport inadecvat de nutrienți te va menține flămândă tot timpul, ceea ce va duce, în cele din urmă, la pofta incontrolabilă de junk food cu zero nutrienți.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Porții de Bougatsa pe un tocător de lemn
Rețete
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Bougatsa este o plăcintă tradițională grecească, foarte populară, umplută de obicei cu cremă de griș și vanilie. Se servește adesea la micul dejun sau ca gustare, fiind presărată cu zahăr pudră și scorțișoară. Aluatul...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
Hartă astrală cu toate zodiile pe un fundal negru
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie 2024
Nativii se vor vindeca de traumele din trecut și li se va permite să gândească altfel. Află care este cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie...
5
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
PARTENERI
×