Această veste a fost făcută publică la scurt timp după ce Prințul William și Kate Middleton au sărbătorit recent 10 ani de căsătorie. În dorința de a veni în ajutorul Reginei Elisabeta a II-a, cei doi își vor asuma mai multe responsabilități publice.
Prima postare lansată pe canalul de YouTube conține o înregistrare de 25 de secunde a cuplului regal. Clipul conține un montaj cu diverse evenimente la care cei doi au participat de-a lungul timpului.
Ducii de Cambridge invită fanii pe canalul lor de YouTube
Ducii de Cambridge intenționează ca prin intermediul canalului lor de YouTube să își împărtășească viața într-un mod mai personal. Aceștia s-au familiarizat tot mai mult cu mediul online, deoarece în perioada pandemiei și-au desfășurat activitatea prin întâlniri ce au avut loc pe Zoom, din fața laptopului, informează revista Vogue.
Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!
Titluri regale
Ca soție a Prințului William, titlul regal al lui Kate Middleton este cel de Ducesă de Cambridge. În momentul în care Prințul Charles va deveni rege, titlul de Ducesă va fi automat modificat, potrivit presei de specialitate.
Prințul William este în prezent al doilea în linia de succesiune la tronul monarhiei britanice. Există zvonuri că Prințul Charles va moșteni coroana Reginei Elisabeta a II-a. Dacă acest lucru se va întâmpla titlurile de Duce și Ducesă de Cambridge va fi automat schimbat în titulatura de Prinț și Prințesă de Wales.
Prințul Charles a fost învestit cu acest titlu în urmă cu 50 de ani. El este cea de-a 21 persoană ce poartă titlul de Prinț de Wales. În momentul în care Prințul Charles s-a căsătorit cu Diana Spencer în 1981, ea a devenit automat Prințesă de Wales. Ea și-a pierdut titlul regal atunci când a divorțat. Din respect pentru Diana, actuala soție a Prințului Charles, Camilla Parker Bowles a refuzat titlul de Prințesă de Wales, devenind astfel Ducesă de Cornwall.
Guvernul britanic este numit în mod formal Guvernul Majestății Sale, deși Regina nu are aproape nici o putere politică. Regina se întâlnește cu premierul britanic o dată pe săptămână, deși prim-ministrul nu solicită aprobarea acesteia.
Viața regală
Regina și membrii Familiei Regale britanice desfășoară o serie de angajamente oficiale. Membrii familiei o reprezintă, de exemplu, pe Regină în vizite în alte țări sau la evenimente.
Aceștia patronează organizații de caritate, iar unii și-au înființat propriile lor fundații. Unii dintre ei au legături strânse cu forțele armate. Precum Prințul William ce a slujit în Royal Air Force, sau Prințul Harry care a servit în armată.
La începutul anului 2020, Prințul Harry și Meghan Markle, Ducii de Sussex, au anunțat că vor renunța la statutul lor de membri seniori ai Familiei Regale britanice. Ei au făcut acest lucru pentru a deveni independenți financiar.
Palatul Buckingham a confirmat că cei doi vor renunța la numirile onorifice și patronatele regale, urmând ca acestea să fie redistribuite membrilor activi ai Familiei Regale, anunță BBC News.
În fiecare an, Guvernul britanic acordă Reginei Grantul suveran. Acesta se bazează pe 25% din veniturile proprietății publice a suveranului, Crown Estate, din urmă cu doi ani. Pentru perioada 2020-2021, Grantul suveran a fost de 85,9 milioane de lire sterline. Acesta susține îndatoririle regale oficiale și mentenanța reședințelor regale.