Reclamă

Importanța antrenamentelor de forță. Cum te pot ajuta pe măsură ce înaintezi în vârstă

Specialiștii explică importanța antrenamentelor de forță. Aceștia au pus accentul pe procesul de creștere a masei musculare raportat la procesul de îmbătrânire. Pe măsură ce înaintezi în vârstă, metabolismul tău încetinește, iar masa musculară scade semnificativ.

Publicat: 12 februarie 2023, 6:14
O femeie frumoasă care se antrenează la sală alături de greutăți pentru exerciții
Specialiștii explică importanța antrenamentelor de forță. Aceștia au pus accentul pe procesul de creștere a masei musculare raportat la procesul de îmbătrânire / Shutterstock

Exercițiile de aerobic au căpătat multă popularitate în ultimii ani, în timp ce antrenamentele de forță au devenit tot mai neglijate. Specialiștii sunt de părere că aparatele cu greutăți ar putea fi la fel de importante pentru sănătatea organismului. Antrenamentele de forță măresc forța musculară și fac mușchii să lucreze împotriva unei forțe, cum ar fi chiar gravitația.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Importanța antrenamentelor de forță

Cercetătorii au întocmit recent o meta-analiză ce include peste 16 studii. Acestea comasează circa 1.5 milioane de date de la subiecții și activitățile pe care le-au supravegheat. În urma cercetărilor efectuate a rezultat că activitățile de întărire musculară au fost asociate cu reducerea cu până la 20 % a bolilor cardiovasculare și pulmonare.

S-a dovedit că antrenamentele de forță conferă o serie de beneficii pentru sănătate. Întărirea musculaturii și creșterea masei musculare poate să îmbunătățească semnificativ calitatea vieții.

Alergatul, înotul și alte exerciții de aerobic au la rândul lor beneficii pentru sistemu cardiovascular, dar nu fac diferențe prea mari când vine vorba de creșterea masei musculare. Studiile au descoperit că antrenamentul de forță îmbunătățește răspunsul organismului la insulină și ajută la obținerea unui control mult mai bun al nivelului de zahăr din sânge.

Mai mult, dovezile studiilor au arătat că muncșii scheletici contractați produc myokine, care sunt mici șiruri de aminoacizi ce există între mușchii restul corpului și care pot ajuta la reglarea diferitelor procese metabolice. Înaintarea în vârstă și inactivitatea duce la reducerea masei musculare.

Reclamă

Astfel, este important să ai un antrenament de rezistență, dar și unul de creștere a masei musculare. Află mai multe despre principalele obiceiuri din cauza cărora pierzi masă musculară.

Câte antrenamente sunt recomandate de specialiști

Ghidurile federale de activitate fizică pentru americani recomandă două sau mai multe sesiuni de antrenament de forță în fiecare săptămână. Specialiștii spun că aceste sesiuni ar trebui să includă patru sau șase exerciții diferite care folosesc mai multe grupe musculare.

Reclamă

Pentru fiecare tip de exercițiu se recomandă 10 până la 12 repetări făcute în câte două sau trei seturi. O oră de exerciții fizice moderate va face diferența. Concomitent se recomandă și exercițiile de aerobic. Mersul pe jos poate face diferența în astfel de situații.

Dacă trebuie să alegi între cardio și greutăți, află că specialiștii recomandă să le faci pe amândouă. Ambele tipuri de antrenament sunt la fel de importante pentru organism, spun specialiștii pentru WashingtonPost.com.

Specialiștii spun că au găsit beneficii pentru sănătate. Unele dintre ele vorbesc despre reducerea apariției de boli cronice sau de îmbunătățirea metabolismului. Exercițiile cu greutăți trebuie integrate în rutina zilnică. Pe lângă cele de aerobic se recomandă exercițiile care să includă toate grupele de mușchi.

Însă atunci când alegi antrenamentele de forță este important să te consulți cu un specialist în domeniu pentru a nu-ți pune sănătatea în pericol. Anumite exerciții pot fi solicitante, iar executate în mod incorect pot duce la producerea accidentelor.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×