Gospodinele folosesc acest ingredient pentru a ajunge la cele mai bune rezultate. Dulceața poate fi preparată dintr-o mulțime de fructe și poate fi păstrată cu succes în cămară chiar și în perioada sezonului rece. Este consumată de foarte mulți dintre noi la micul dejun sau alături de deserturile noastre preferate.
Ingredientul secret care leagă dulceața mai repede
Deși are un gust delicios, dulceața necesită un proces îndelungat pentru a putea fi pregătită. În funcție de fructele pe care le alegi, rețeta ta va fi mai complicată sau mai simplă. Procesul de pregătire în prealabil al fructelor va fi și acesta determinat de alegerile pe care le vei face.
Dulceața poate fi pregătită din căpșuni, vișine, zmeură, caise, chiar și din afine. Aceasta este delicioasă alături de o porție de clătite sau servită la micul dejun pe o felie de pâine prăjită. Pentru ca dulceața să fie una de calitate, gospodinele trebuie să se asigure că au ales cele mai bune ingrediente.
Mai mult, acestea trebuie să folosească ingredientul secret care le va ajuta să lege dulceața mult mai repede. Dacă dulceața nu este pregătită cum trebuie, atunci aceasta poate să muncegăiască și să nu mai poată fi folosită ulterior.
Timpul de fierbere este și el la fel de important pentru a determina densitatea finală a preparatului tău. Gospodinele susțin că determinarea consistenței dulceții se face foarte ușor. Pentru a vedea dacă se leagă bine, trebuie să ții cont de cantitatea de pectină din fructe. Pectina este o polizaharidă naturală care conferă rețetelor de dulceață consistență gelatinoasă.
Totuși, nu toate fructele au o cantitate necesară de pectină. La fructele cu un conținut mai scăzut de pectină va fi nevoie să adaugi pectină din supermarket pentru a te asigura că dulceața ta are consistența pe care ai vrut-o de la început.
Cum prepari o dulceață delicioasă fără zahăr
Rețetele de dulceață pot fi pregătite și fără prea mult zahăr. În continuare îți oferim o rețetă de dulceață de căpșuni fără zahăr. Vei avea nevoie de:
- 1 kg căpșuni
- 500 gt de îndulcitori naturali cu gelifiant
- 150 de ml de apă
Pregătește fructele în prealabil. Spală-le bine, apoi asigură-te că le-ai îndepărtat frunzulițele și codițele. Căpșunile de dimensiuni mari ar fi bine să le tai în jumătăți. Pune fructele într-o cratiță și lasă-le acolo alături de îndulcitorul cu gelifiant.
Agită cratița din când în când pentru ca îndulcitorul să pătrundă printre căpșuni. Așază cratița pe flacara aragazului la intensitate mică spre medie. Lasă toată compoziția să fiarbă pentru 7-8 minute. Căpșunile au o cantitate suficientă de pectină, așa că nu vei avea nevoie să adaugi mai multă în plus.
Înlătură treptat spuma care se formează de la fierbere și lasă totul la foc mic până ce capătă consistența dorită. Dulceața fierbinte trebuie pusă în borcane sterilizate și închise ermetic. La final trebuie să acoperi borcanele cu o pătură groasă și să le lași să se răcească lent.