Reclamă

Mască facială cu turmeric: perfectă pentru un ten cu probleme

O mască facială cu turmeric este perfectă pentru orice tip de ten. Aceasta are multe beneficii pentru piele. Hidratează, tratează inflamațiile și poate fi făcută acasă, foarte rapid. Turmericul, cunoscut în mod tradițional sub numele de șofran indian datorită culorii sale galben-portocaliu.

Publicat: 26 februarie 2023, 6:58

Turmericul, o plantă folosită ca ingredient principal în curry, poate fi benefic pentru pielea ta ca remediu pentru acnee, eczeme, psoriazis, piele uscată, pete și riduri. Miresele indiene folosesc de mult timp exfoliante de corp și măști de față cu turmeric pentru a-și purifica și curăța corpul, precum și pentru a le oferi o strălucire sănătoasă, luminându-le pielea chiar înainte de nuntă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mască facială cu turmeric

Turmericul are beneficii multiple pentru întreg organismul. Deși este adesea folosit la gătit, acest condiment este și un supliment cunoscut pentru valoarea sa medicinală. O mască facială cu turmeric te va ajuta să scapi de iritații și reduce inflamația pielii. În general, turmericul are puternice proprietăți antiinflamatorii, antioxidante și antimicrobiene. Așadar, nu este de mirare că cercetările au arătat că poate avea atâtea beneficii terapeutice asupra pielii, scrie Healthline.com.

Masca pe bază de turmeric este potrivită pentru un ten cu acnee sau cicatrici. Elimină erupțiile și reduce vizibilitatea urmelor produse de coșuri. Utilizarea turmericului local poate ajuta, de asemenea, la reducerea hiperpigmentării și la uniformizarea tonusului pielii. Turmericul a demonstrat o activitate antiinflamatorie semnificativă datorită uleiului său volatil și a pigmentului său portocaliu gălbui, care se numește curcumină. Aceasta are capacități antiinflamatoare și nu este toxică pentru organism.

Cum poți face o mască facială cu turmeric

Dermatologii spun că există mai multe variante pe care le poți alege pentru a face o asemenea mască acasă. Alături de pudra de turmeric, poți combina iaurt sau lapte, pentru hidratare. De asemenea, puțină miere, ulei de măsline și un strop de suc de lămâie pot fi ingredientele potrivite.

Reclamă

Poți amesteca toate aceste ingrediente până se formează o pastă. Ulterior, aceasta se aplică pe tenul curat. Masca facială pe bază de turmeric se lasă la acționat timp de 15-25 de minute. Dermatologii atraf atenția și asupra frecvenței cu care poți folosi această mască.

Nu este recomandată pentru utilizare zilnică. În schimb, este perfect dacă vrei să te răsfeți de două ori pe săptămână. Cu consecvență, această mască de față cu pudră de turmeric complet naturală va face ca pielea ta să strălucească, așa că nu fi surprinsă dacă oamenii din jurul tău încep să observe îmbunătățirile pielii tale.

Precauții în utilizare

Reclamă

Masca se face foarte rapid acasă, folosind ingrediente naturale, accesibile. Cu toate acestea, este important de reținut că unele persoane au raportat reacții alergice la turmeric.

Așadar, este important să testezi mai întâi, pe o zonă mică a pielii, pentru a vedea posibile reacții.

Este normal ca turmericul să coloreze temporar pielea în galben. Dacă acest lucru apare în urma efectuării testului de mai sus sau a utilizării măștii de față, nu trebuie să te alarmezi, este perfect în regulă, potrivit Draxe.com.

Pentru a scăpa de aceste urme colorate de pe piele, ai nevoie doar de puțină apă caldă și o cremă demachiantă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×