Metode de prevenire ale demenței. Care sunt cele mai recente descoperiri ale specialiștilor

În ultimii ani diagnosticul demenței este pus tot mai timpuriu persoanelor din lumea întreagă. Conform sondajelor făcute în Statele Unite ale Americii, o persoană din șase,care are peste 80 de ani, suferă deja de demență. Acest lucru se datorează și faptului că populația are o speranță de viață ai crescută. Totuși, diagnosticul de demență este tot mai frecvent întâlnit. În aceste condiții, specialiștii vin în ajutor și oferă câteva metode de prevenire ale demenței.

Publicat: 3 octombrie 2022, 6:00
Specialiștii vin în ajutor și oferă câteva metode de prevenire ale demenței. Uite ce poți face pentru a evita declinul cognitiv / Shutetrstock

Demența apare ca un rezultat a mai multor factori. Stilul de viață nesănătos poate duce în timp al apariția mult mai rapidă a demneței. Din păcate, acest diagnostic este tot mai frecvent. S-au făcut o mulțime de studii care să ateste cauzele ce duc la apariția acestei boli. Însă un lucru este cert, prevenția este mai importantă ca orice.

Metode de prevenire ale demenței

Demența și boala Alzheimer sunt două condiții extrem de greu de gestionat. Înaintarea în vârstă aduce cu sine și declinul cognitiv. Cu toate acestea, specialiștii spun că există posibilitatea ca un astfel de diagnostic crunt să fie evitat. Pentru a putea face acest lucru trebuie să adopți câteva obiceiuri sănătoase. În timp acestea te vor ajuta s te protejezi de apariția demenței. Specialiștii spun că aceste metode sunt ideale dacă îți dorești să eviți diagnosticul demenței.

Învață constant

Una din primele metode de prevenire ale demenței ține de procesul de învățare constantă. Cel mai bun mod de a combate declinul cognitiv este acela de a-ți păstra mintea mereu activă. Este foarte important ca pe timpul vieții să-ți construiești cât mai bine memoria cognitivă.

Memoria cognitivă te ajută în prevenirea aparițiilor bolilor precum Alzheimer și demență. Pentru a-ți antrena mintea este important să faci cât mai multe activități care să-ți stimuleze creierul. Procesul constant de învățare poate fi de mare ajutor pentru a avea o minte liniștită și antrenată, menționează specialiștii pentru publicația EatThis,NotThat.

Evită stresul

Un alt element extrem de important pentru a-ți păstra mintea trează ține de evitarea stresului. Stresul este o problemă tot mai des întâlnită printre persoanele  tinere. Conform specialiștilor, stresul este precursorul apariției demenței.

Acesta poate afecta producția hormonilor dar și modul în care funcționează sistemul tău imunitar. Totodată, stresul poate să-ți afecteze puterea de decizie și capacitatea de gândire. Pentru a combate stresul este nevoie de un stil de viață activ, de o dietă echilibrată și de momente de relaxare în natură sau alături de cei dragi.

Consumă alimente bogate în antioxidanți

Dieta nu face excepție când vine vorba de principalele metode de prevenire ale demenței. O viață lungă presupune un stil activ și o alimentație corectă. Fructele și legumele sunt baza unei diete sănătoase. Există anumite alimente care ajută la stimularea funcțiilor creierului. Îți oferim o listă cu cele mai bune alimente pentru stimularea funcțiilor creierului.

Specialiștii spun că fructele și legumele benefice pentru buna funcționare a creierului pot fi împărțite pe categorii de culori. Persoanele care obișnuiesc să consume fructe și legume de culoare maro au șanse mai mari de a scădea riscul de apariție a demenței. Se pare că aceste legume sunt bogate în antioxidanți și au o varietate de beneficii pentru sănătatea organismului.

Nucile și migdalele sunt un exemplu perfect în acest sens, scrie publiația EatThis,NotThat. Totodată, specialiștii spun că în dietă trebuie incluse fructe cu proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. Mai mult, nutriționiști recomandă consumul de carne de pește. Aceasta este bogată în grăsimi sănătoase și acizi grași omega-3.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
4
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
5
Horoscop
Zodii care nu pot păstra un secret. Nativii în care nu e recomandat să-ți pui încrederea
Există unele zodii care nu pot păstra un secret. Acești nativi nu pot fi de încredere și este recomandat să eviți discuțiile importante în preajma lor. Dacă ai anumite probleme care îți dorești să...
PARTENERI