Reclamă

Mini tarte cu cremă de lămâie și bezea caramelizată

Dacă adori aroma minunată a lămâilor, nu ezita să o incluzi în cât mai multe deserturi delicioase. Îți oferim în acest scop o rețetă de mini tarte cu cremă de lămâie și bezea caramelizată.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 30 ianuarie 2023, 7:23

Pe lângă gustul și aroma deosebite, mini tartele cuceresc și prin aspectul lor spectaculos. Sunt mici bijuterii culinare pe care merită să le prepari atunci când ai musafiri sau se reunește familia la povești.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În plus, sunt direct porționate și nu mai muncești să secționezi blaturi de prăjituri pentru a le umple cu diferite creme.

Crema de lămâie oferă mini tartelor și gust și aromă, dar și culoare deosebită în contrast cu bezelele caramelizate. Prepară-le și tu pentru a-i răsfăța pe cei dragi cu ele, urmărind lista de ingrediente și modul de preparare oferite mai jos.

Mini tarte cu cremă de lămâie și bezea caramelizată – Ingrediente

Rețeta mini tartelor se compune din trei elemente pe care le prepari separat, apoi le unești într-un desert minunat.

Reclamă

Pentru aluat de mini tarte:

  • 300 gr făină
  • 150 gr unt rece cu peste 80% grăsime
  • 50 gr zahăr pudră, cu aromă de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 1 ou mediu.

Pentru crema de lămâie:

  • 4 gălbenușuri
  • sucul de la 3 lămâi
  • 175 gr zahăr
  • 1 praf de sare
  • 100 gr unt cu 82% grăsime.
Reclamă

Pentru bezea caramelizată:

  • 4 albușuri
  • 125 gr zahăr
  • 1 praf de sare.

Mini tarte cu cremă de lămâie – Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea mini tartelor constă în fierberea cremei de lămâie, pentru a avea timp să se răcească. În acest timp, poți pregăti aluatul fraged pentru mini tarte.

Cum prepari crema de lămâie

Pune gălbenușurile într-un bol termorezistent sau o crăticioară. Adaugă sucul de lămâie și zahărul. Amestecă bine aceste ingrediente, până când obții o compoziție spumoasă, iar cristalele de zahăr nu se mai simt.

Așază bolul deasupra unei crăticioare cu apă fierbinte, așezată pe flacăra aragazului. Amestecă continuu cu o spatulă în compoziția din bol, până când capătă consistență.

Stinge focul, ridică bolul de pe baia de aburi și așază-l pe un grătar de răcire. Adaugă untul în crema fierbinte și amestecă bine, până când acesta se topește, iar crema se omogenizează. Acoperă crema cu folie la contact și las-o să se răcească.

Descoperă și o rețetă de cremă de mascarpone și frișcă.

Cum prepari crustele de aluat fraged pentru mini tarte cu cremă de lămâie

Trece făina prin sită într-un bol de frământare și adaugă peste ea sarea și zahărul pudră. Amestecă bine aceste ingrediente, apoi adaugă oul și untul rece, tăiat în cuburi. Folosind vârfurile degetelor, frământă bine toate ingredientele din vas până când obții un aluat ușor sfărâmicios.

Acoperă aluatul fraged pentru tarte cu o folie de prospețime și pune-l la rece pentru 30 de minute. Înainte de a scoate aluatul de la rece, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pune aluatul pe masa presărată cu făină și întinde-l cu sucitorul într-o foaie de 3-4 mm grosime. Decupează din foaia de aluat cerculețe, cu un pahar. Unge formele de minitarte cu puțin unt sau ulei și așază cerculețele de aluat în interiorul lor.

Modelează aluatul cu degetele pentru a lua forma vaselor de mini tarte.

Pasul de modelare a aluatului în formele de mini tarte
Aluatul fraged se decupează în cercuri cu care se îmbracă interiorul formelor de copt / Profimedia Images

Apoi pune formele la cuptor și coace crustele de mini tarte pentru 12-15 minute, la 180 de grade Celsius.

După coacere, lasă-le să se răcească și umple-le cu cremă de lămâie.

Pentru a decora delicioasele mini tarte cu cremă de lămâie, pregătește bezea fermă din albușuri cu zahăr. Pune bezeaua într-un săculeț de decorat prăjituri și creează din ea mici aveline deasupra mini tartelor.

Caramelizează bezelele cu ajutorul unui arzător de bucătărie.

Pasul de caramelizare a bezelelor cu un arzător
Avelinele de bezea se caramelizează cu un arzător de bucătărie / Profimedia Images

Pentru un aspect mai interesant, decorează mini tartele cu fâșii din cojile de lămâie, simple sau confiate.

Iar dacă nu ai timp pentru a pregăti fiecare mini tartă în parte, îți oferim o rețetă de tartă franțuzească cu lămâie și brandy

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×