Reclamă

Multivitaminele ar putea să-ți îmbunătățească memoria. La ce concluzii au ajuns cele mai recente studii ale specialiștilor

Multivitaminele reprezintă suplimentele alimentare care conțin într-o singură capsulă mai multe tipuri de vitamine și minerale. Compoziția acestora poate varia și vin în diverse forme. Ele trebuie consumate doar la recomandarea medicului specialist. Cele mai recente studii ale specialiștilor au dezvăluit faptul că multivitaminele ar putea să-ți îmbunătățească memoria.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 1 iulie 2023, 6:39

Multivitaminele nu reprezintă un ingredient miraculos pentru îmbunătățirea memoriei dar pot acționa la nivelul acesteia. Totuși, ele trebuie administrate în funcție de recomandările medicului tău specialist. Aceste suplimente, destul de populare în zilele noastre, pot juca un rol esențial în viața de zi cu zi a unei persoane.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Multivitaminele ar putea să-ți îmbunătățească memoria

Un nou studiu a fost publicat în The American Journal of Clinical Nutrition. Studiul a analizat datele colectate de la peste 3500 de adulți în vârstă, cu vârsta de 60 de ani și peste. Cercetătorii au repartizat aleatoriu participații cu un supliment zilnic de multivitamine și cei cărora le-au oferit multivitamine cu efect placebo.

Participanții au fost evaluați anual timp de trei ani cu o serie de teste neuropsihologice online. La sfârșitul testelor s-a concluzionat faptul că persoanele care au luat multivitamine au înregistrat scoruri mai bune la testele de memorie.

La începutul studiului, participanțiii care aveau și antecedente de boli de inimă au obținut scoruri mai mici la testele de memorie, comparativ cu cei fără boli de inimă. După un an de administrare a multivitaminelor zilnic, persoanele cu antecedente de boli de inimă au înregistrat îmbunătățiri semnificative ale memoriei în comparație cu cei fără boală.

Aceasta nu este prima utilizare a multivitaminelor în asociere cu îmbunătățirea funcțiilor cognitive. Un alt studiu, din 2022, a constata că utilizarea zilnică a multivitaminelor îmbunătățește funcțiile cognitive la adulții în vârstă de 65 de ani și peste.

Reclamă

Totuși, specialiștii susțin că multivitaminele nu ar trebui administrate fără recomandarea medicului specialist în prealabil. Află mai multe despre ce nu ar trebui să ascunzi niciodată de medicul tău. Vezi de ce este important să fii sinceră și transparentă cu specialistul care te consultă.

Ce efect au multivitaminele asupra organismului tău

Multivitaminele sunt un tip de supliment care conțin, de obicei, o combinație de vitamine și minerale și, uneori, alte ingrediente funcționale adăugate. Mărcile pot determina și ce tipuri de vitamine și minerale se regăsesc în acestea.

Reclamă

În general, majoritatea multivitaminelor conțin toate sau cele mai multe vitamine și minerale în cantități apropiate de ceea ce este recomandat. Multivitaminele nu sunt concepute pentru a lua locul consumului de alimente hrănitoare.

Alimentele integrale oferă un pachet de vitamine, minerale, fibre și alți compuși benefici pentru a susține sănătatea generală. Totuși, chiar și cele mai sănătoase diete pline de fructe și legume pot necesita suplimentarea anumitor vitamine și minerale. Descoperă mai multe și despre ce vitamine sunt recomandate dacă ai pielea uscată. Vezi cum poți rezolva această problemă.

Multivitaminele sunt testate înainte de a fi lansate pe piață. Totuși, specialiștii susțin că este necesară discuția cu medicul înainte de a decide dacă ai nevoie de acestea. El va putea să-ți recomande cea mai bună opțiune în funcție de nevoile corpului tău. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Mișcările astrale vor schimba cursul zodiilor în perioada ce urmează. Săptămâna Patimilor aduce cu sine transformări profunde. Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024 oferă toate informațiile necesare pentru fiecare nativ în parte....
4
Pască cu aluat de pandișpan porționată și decorată cu zahăr
Rețete
Pască cu aluat de pandișpan, mai cremoasă și elegantă
Dacă ești în căutarea unei rețete de pască cremoasă și elegantă, îți recomandăm să încerci rețeta de pască cu aluat de pandișpan. Chiar dacă compoziția pentru pască se prepară cu multe stafide, merită preparată...
5
Femeie amestecând cu o lingură în cremă de cacao cu unt
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
PARTENERI
×