Unele alimente pot avea un impact pozitiv asupra funcțiilor creierului tău. Specialiștii sunt de părere că boala Alzheimer ar putea să fie prevenită cu ajutorul unei diete echilibrate și al unui stil de viață sănătos. Iată de ce spun cercetătorii că nucile sunt benefice pentru sănătatea creierului tău.
Nucile ar putea să ajute la prevenirea bolii Alzheimer
Un nou studiu a fost publicat în jurnalul Nutrients. Cercetătorii au analizat cu atenția compoziția celulară a uleiului care se extrage din nuci. Totodată, aceștia au încercat să înțeleagă modul în care acest ulei afectează funcțiile creierului.
Specialiștii au afirmat că uleiul din nuci poate fi un ”agent promițător” care să prevină și să combată apariția bolii Alzheimer. Autorul studiului spune că nucile sunt o componentă importantă a dietei mediteraneene. În trecut s-a dovedit faptul că această dietă ajută la prevenirea Alzheimerului. Studiile clinice au mai relevat că nucile ajută la îmbunătățirea funcțiilor cognitive ale creierului.
Acestea sunt ideale de consumat în special de persoanele în vârstă, scrie EatThis, NotThat. Mai mult, nucile sunt bogate în acizi grași omega-3, în vitamina E și alți antioxidanți.
De asemenea, nucile ar putea ajuta la prevenirea bolii Alzheimer prin faptul că sunt benefice pentru a avea un somn odihnitor. Consumate în mod regulat, ele pot face o diferență semnificativă în programul de somn pe care îl ai.
Deși astfel de studii se află abia la început și necesită o cercetare mai amănunțită, specialiștii spun că rezultatele pe care le-au înregistrat până în acest moment sunt promițătoare pentru prevenirea acestei boli. Iată o listă cu obiceiuri alimentare care ar putea să te ajute la prevenirea apariției bolii Alzheimer.
Alte beneficii ale nucilor asupra sănătății
Pe lângă faptul că nucile ar putea să ajute la prevenirea bolii Alzheimer, ele pot avea o mulțime de alte beneficii asupra organismului tău. Faptul că nucile sunt bogate în vitamina E și antioxidanți ajută la îmbunătățirea aspectului tenului, spun specialiștii.
Mai mult, un studiu a demonstrat că adulții care consumă nuci în mod regulat pot reduce stresul oxidativ din corpul lor. Acizii grași din nuci sunt la fel de benefici pentru sănătatea ta. Un studiu observațional a demonstra că persoanele ce au consumat nuci pentru o perioadă îndelungată de timp au reușit să scadă riscul de apariție a bolilor de inimă.
La rândul lor, nucile ajută la reducerea inflamației din corp. Inflamația este cauza apariției multor boli din organism, cum ar fi bolile de inimă, diabetul, Alzheimer sau chiar cancerul. De cele mai multe ori inflamația este cauzată de stresul oxidativ din corp.
Datorită antioxidanților care se găsesc în nci poți reduce în mod semnificativ inflamația. Uite o listă cu alimente care produc inflamația în corp și pe care nutriționiștii recomandă să le eviți.
Ultimul, dar nu cel din urmă beneficiu al nucilor, spune că persoanele care le includ în dieta lor se bucură de un proces de îmbătrânire mai ușor. Un studiu desfășurat timp de 18 ani pe 50.000 de femei în vârstă a demonstrat că femeile care aveau o dietă echilibrată și un stil de viață activ au redus cu 13 % riscul de a îmbătrâni într-un mod dificil.
Nucile s-au numărat printre alimentele care au avut una din cele mai mari contribuții la o dietă sănătoasă. Aceste femei și-au menținut mobilitatea și forța fizică pentru o perioadă mai lungă de timp, scrie Healthline.com.