Potrivit Clinicii Cleveland, corpul tău declanșează un răspuns al sistemului imunitar atunci când crede că bacteriile sau alți agenți patogeni l-au invadat. Corpul trimite inițial citokine și alte celule inflamatorii pentru a lupta împotriva problemei și pentru a începe procesul de vindecare. Ceea ce duce la umflături, durere, piele înroșită și multe altele simptome, scrie eatthis.com.
Alimente care produc inflamația în corp
Uneori, inflamația acută apare atunci când te rănești, dar poate apărea și inflamația cronică. Acest tip de inflamație are loc atunci când corpul tău declanșează un răspuns al sistemului imunitar, în ciuda faptului că nu este în pericol. Inflamația cronică poate duce la o varietate de boli precum cancerul și boala Alzheimer.
În timp ce anumite afecțiuni medicale pot duce la această boală, cei care fumează, au IMC ridicat și beau alcool în exces se pot confrunta cu această afecțiune.
Anumite alimente, cum ar fi alimentele prăjite sau carnea procesată, declanșează, de asemenea, inflamația. Urmărirea elementelor care agravează această afecțiune te poate ajuta să te simți mai bine pe termen lung.
Sunt persoane care au adoptat o altă variantă de alimentație. Iată ce surse de proteine există pentru persoanele vegetariene și vegane.
Carnea
Carnea tocată este considerată un trigger pentru inflamațiile din organism. Din păcate, orice înseamnă proteină animală poate duce la o asemenea afecțiune. Carnea are acest efect asupra organismului din cauza faptului că are în compoziție grăsime. Anumiți aminoacizi din carne pot cauza inflamarea organelor din corp.
„Oamenii care mănâncă multă carne asimilează în organism și nitrați care sunt, de asemenea, inflamatori”, continuă Hunnes. „Consumarea alimentelor bogate în grăsimi și produse din carne poate modifica, de asemenea, sensibilitatea la insulină. Poate duce la creșterea în greutate, precum și inflamația gastrointestinală.
Studiile au mai demonstrat că dietele ketogenice și dietele paleo pentru pierderea în greutate sunt nesănătoase și inflamatorii.
Dressing-ul pentru salată
Cercetările au mai arătat de-a lungul timpului că consumul de zahăr din dietă, consumat în cantități mari contribuie la creșterea inflamației”, Johna Burdeos, RD.
Chiar dacă nu pare, aceste sosuri pentru salate conțin mult zahăr adăugat. Sfatul nutriționiștilor este că aceste sosuri din magazine să fie înlocuite cu cele care se pot prepara în casă, cu o bază din ulei de măsline. Acesta din urmă conține mult Omega-3 și acizi grași sănătoși care pot duce la creșterea inflamației în organism.
Pentru o textură mai cremoasă, poți adăuga avocado.
Batoanele cu granola
În timp ce sosurile pentru salată pot avea zahăr în exces, alte produse alimentare populare sunt bogate în carbohidrați procesați care duc la creșteri de inflamației. Dacă ai nevoie de o gustare rapidă, asigură-te că verifici conținutul nutrițional al batoanelor preferate de granola. În caz contrar, s-ar putea să ai o gustare care poate provoca, fără să știi, o inflamație vizibilă.
„Batoanele de granola pot fi înlocuite cu fructe și nuci simple, fără zahăr adăugat. Combinația îți poate oferi textura dulce și crocantă asemănătoare unui baton granola, dar fără zahăr adăugat. Veți obține, de asemenea, beneficiul fibrelor din fructe și nuci, despre care s-a demonstrat că reduc markerii inflamației.”
Iaurt înghețat
„Nu toate iaurturile înghețate sunt făcute din aceleași ingrediente”, spune Susan Kelly, RD la Pacific Analytics. Din păcate, unii producători conțin zahăr în exces.
S-ar putea să te gândești la iaurtul înghețat ca la o variantă sănătoasă a înghețatei, dar anumite iaurturi înghețate au suficient zahăr pentru a contracara orice imagine sănătoasă pe care ar fi încercat să o transmită. Dacă vrei să te bucuri de acest răsfăț, nu intra în panică. Poți în continuare să mănânci iaurt înghețat și să slăbești. Orice lucru are o limită și chiar și la dietă te poți răsfăța din când în când.