Grăsimea abdominală poate fi un real pericol pentru o persoană care își dorește o viață sănătoasă și de lungă durată. Nu doar că aspectul fizic al acesteia este inestetic, ci poate fi o adevărată sursă a dezvoltării anumitor boli de inimă și nu numai. Astfel, nutriționiști încerc să vină în ajutorul persoanelor care își doresc să reducă grăsimea viscerală și să-și îmbunătățească stilul de viață.
Obiceiuri alimentare care duc la acumularea rapidă a grăsimii abdominale
Grăsimea abdominal ăoate apărea din varii motive, de multe ori aceasta poate avea la bază chiar și o cauză genetică. Cu toate acestea, multe dintre obiceiurile alimentare stau la baza acumulării rapide de grăsime în această zonă.
Totodată, stresul și programul de somn dezordonat pot fi factori importanți în stabilirea motivului pentru care o persoană se confruntă cu acumularea de grăsime. Iată ce poți face dacă te confrunți cu această problemă. În urma celor mai recente studii specialiștii au stabilit o serie de obiceiuri pe care ar trebui să le eviți dacă îți dorești un abdomen plat și un stil de viață sănătos.
Consumul porțiilor nepotrivite
Consumul porțiilor nepotrivite se află pe lista de obiceiuri alimentare care duc la acumularea rapidă a grăsimii abdominale. Mâncarea consumată în exces are legătură directă cu depunerea grăsimii, în special în zona abdomenului. Totodată, specialiștii atrag atenția cu privire la alimentele consumate. De cele mai multe ori oamenii consumă porții mari de alimente procesate.
Alimentele procesate sunt bogate în zahăr, sare și grăsimi. Aceste lucruri contribuie la acumularea de grăsime viscerală. Lisa Young a declarat pentru EatThis, Not That că alimentele procesate sunt un real pericol pentru sănătatea celor din jur.
”Potrivit celor mai recente studii, porțiile mari, în special cele de fast-food, cresc riscul de acumulare a grăsimii abdominale.”
Folosirea sosurilor în diferite preparate
Oricine preferă să consume o salată delicioasă alături de un dressing sau de un sos special. Cu toate acestea, de cele mai multe ori astfel de sosuri sunt un real pericol pentru silueta ta. P
regătirea unei salate sănătoase și gustoase poate fi alegerea ideală pentru tine, dar nu și atunci când alegi să-i adaugi un dressing bogat în zahăr și grăsimi. Specialiștii avertizează cu privire la acest lucru. Transformarea unei mese sănătoase într-una mai puțin sănătoasă se poate întâmpla mai repede decât crezi prin folosirea de dressing sau de diferite sosuri speciale.
Alegerea iaurtului de calitate inferioară
Iaurtul este unul din produsele alimentare preferate pentru micul dejun sau pentru o gustare. Dei acesta are nenumărate beneficii pentru sănătate, anumite produse ajung să ne facă mai mult rău decât bine. Este important să alegi un iaurt de înaltă calitate, spun nutriționiștii specialiști.
Iaurtul cu fructe sau de o calitate inferioară este bogat în grăsimi și zahăr. Grăsimile și zahărul vor contribui automat la acumularea grăsimii abdominale. Înainte de a alege produsul potrivit pentru tine încearcă să citești cu atenție eticheta acestuia și să consulți valorile nutrienților care se află în acesta.
Consumul în exces a untului de arahide
Beneficiile untului de arahide sunt cunoscute la scară largă. Cu toate acestea, consumul de unt de arahide în exces se numără pe lista de obiceiuri alimentare care duc la acumularea rapidă a grăsimii abdominale. Este extrem de important să consumi alimentele cu moderație și să nu faci niciun exces, mai ales dacă îți dorești să pierzi în greutate.
Untul de arahide este bogat în nutrienți, însă există multe companii care aleg să adauge în compoziția acestuia zahăr sau miere. Consumat în cantități mari, untul de arahide poate să devină dușmanul unei persoane care se confruntă cu acumularea rapidă de grăsime viscerală.