Reclamă

Obiceiurile sănătoase ale oamenilor longevivi

Cu toate acestea, genele joacă un rol mult mai mic decât se credea inițial. Se pare că factorii de mediu precum dieta și stilul de viață sunt cheia unei vieți cât mai lungi. Obiceiurile sănătoase ale oamenilor longevivi nu sunt surprinzătoare. Dimpotrivă, experții în sănătate ne vorbesc continuu despre ele. Trebuie doar să îi credem și să le urmăm sfaturile.

Publicat: 6 februarie 2021, 8:10 / Actualizat: 12 februarie 2021, 17:06
Trei femei în vârstă se îmbrățișează și râd
Pentru a fi fericiți și împliniți, ingrediente cheie ale longevității, avem nevoie de relații sănătoase și constructive, de o minte sănătoasă, de ajustări minime în rutina alimentară și, poate cel mai important, de un scop în viață / Shutterstock

Dacă te întrebi ce poți face pentru a depăși pragul de 70 sau de 80 de ani, dar nu îți place ideea de a-ți schimba drastic stilul de viață și dieta, află că nu este atât de greu. Pentru a fi fericiți și împliniți, ingrediente cheie ale longevității, avem nevoie de relații sănătoase și constructive, de o minte sănătoasă, de ajustări minime în rutina alimentară și, poate cel mai important, de un scop în viață.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Aceste sunt câteva dintre obiceiurile sănătoase ale oamenilor longevivi:

Au un scop în viață

A avea un motiv pentru care să te trezești dimineața este corelat cu o viață lungă și sănătoasă. „Scopul este legat de fericire, iar fericirea este asociată cu o sănătate mai bună”, spune doctorul Richard Honaker pentru Well and Good.

Legătura dintre minte, sănătate și scop este puternică.

„Indiferent dacă obiectivul tău este să învingi bolile cardiovasculare sau cancerul sau chiar să trăiești o viață lungă și sănătoasă, studiu după studiu a observat o asociere între un scop în viață și rezultate pozitive asupra sănătății – un efect independent de vârstă, sex , educație sau rasă”, spune John Day, autorul cărții „Planul pentru Longevitate”.

Reclamă

Trebuie să ai un motiv să te ridici din pat în fiecare dimineață. Ceva care te împinge și te motivează. Căci fără scop este aproape imposibil să urmezi comportamentele și stilul de viață care să conducă la o viață lungă și sănătoasă.

John Day

Gestionează stresul

Stresul cronic are efecte nocive asupra sănătății, motiv pentru care gestionarea stresului este unul dintre pilonii principali pentru o viață lungă și sănătoasă.

Reclamă

„Dacă privești stresul ca pe ceva care te face mai puternic, atunci poate fi un lucru bun. Dacă privești stresul ca fiind ceva distructiv, probabil că este.”, este de părere John Day.

Nu mănâncă la ore târzii și nu se satură

Experții au observat că cele mai longevive persoane se ridică de la masă înainte de a atinge senzația de sațietate. Farfuria nu trebuie să fie goală pentru a considera că ai terminat de mâncat. Totodată, aceștia au observat că cele mai longevive persoane servesc cea mai copioasă masă a zilei după-amiaza târziu sau seara devreme. 

Cercetările științifice au arătat că mâncatul la ore târzii în noapte este corelată cu creșterea nesănătoasă în greutate.

Au o alimentație sănătoasă

Alimentele procesate și zahărul adăugat nu s-au dovedit niciodată benefice pentru sănătate. Eliminarea lor reprezintă 90% dintr-o dietă sănătoasă.

John Day

Persoanele care trăiesc mult au în principal o alimentație bazată pe plante și consumă carne doar de câteva ori pe lună sau la ocazii speciale. 

Trăiesc în comunități

Simțul familiei și al comunității este important pentru o viață lungă. „Multe studii au demonstrat rate mai scăzute de hipertensiune, obezitate, diabet și cancer la persoanele care au mulți prieteni și relații pline de iubire în viața lor”, spune doctorul Richard Honaker.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie și un bărbat, acoperiți de un balon inimă
Horoscop
Zodii care înșală în orice relație. De ce nu pot fi fidele partenerului de cuplu
Este ceva ce doare, adevărul trist, dar oamenii născuți sub aceste semne zodiacale înșală în fiecare zi persoana pe care o iubesc. Și în timp ce unora le place să se concentreze asupra celor...
2
O femeie frumoasă cu ochii căprui și părul brunet pentru a ilustra ce culori de păr întineresc
Frumusețe
Culori de păr care te întineresc dacă ai ochii căprui. Ce spun specialiștii în beauty
Specialiștii în beauty îți vin în ajutor cu câteva culori de păr care te întineresc dacă ai ochii căprui. Alegerea celei mai bune culori de păr pentru ochii căprui poate fi o provocare. Există...
3
prieteni care stau îmbrățișați și zâmbesc în timpul zilei însorite
Horoscop
Ce cred ceilalți despre tine, în funcție de zodie. Află cum ești percepută în general
Oamenii își formează opinii și păreri despre cei din jur cu mult înainte de a-i cunoaște. Află ce cred ceilalți despre tine, în funcție de zodie și vezi cum poți să treci peste judecățile...
4
Salată caldă de cartofi, cu kaizer și ceapă roșie în bol alb cu furculiță
Rețete
Salată caldă de cartofi, cu kaizer și ceapă roșie
Pentru o masă de prânz simplă, dar delicioasă sau chiar pentru cină, merită preparată o salată caldă de cartofi, cu kaizer și ceapă roșie. Rețeta este simplă și rapidă, perfectă pentru atunci când timpul...
5
O femeie frumoasă care se privește în oglindă și aplică unul dintre trucurile simple de frumusețe pentru femeiele care au peste 40 de ani
Frumusețe
Trucuri simple de frumusețe pentru femeile care au peste 40 de ani. Sfaturi de la specialiștii în beauty
Frumusețea nu are vârstă. Specialiști în beauty îți vin și de această dată în ajutor cu câteva trucuri simple de frumusețe pentru femeile care au peste 40 de ani. Iată cum poți să-ți evidențiezi...
PARTENERI
×