Chiar dacă compoziția pentru pască se prepară cu multe stafide, merită preparată și una simplă. Poți adăuga stafidele în umplutura sau chiar în aluatul de cozonac. Sau poți opta și pentru a prepara rețeta de pască tradițională, dar și pe cea cu aluat de pandișpan.
Compoziția de brânză simplă, va arăta elegant între blaturile subțiri de pandișpan. Metoda de preparare și coacere este ușor asemănătoare metoda rețetei de prăjitură turnată cu brânză.
Descoperă mai jos rețeta detaliată pentru a te convinge că merită preparată pentru deliciul meselor organizate cu ocazia Sfintele Sărbători Pascale.
Pască cu aluat de pandișpan – Ingrediente
Împarte lista de ingrediente de la început, în funcție de elementele ce compun desertul. Ai nevoie de ingrediente pentru blatul de pandișpan și pentru compoziția de pască.
Pentru blat de pandișpan în formă de 24 cm:
- 4 ouă
- 100 gr zahăr
- 100 gr făină
- 1 praf de sare
- 2 lingurițe esență de lămâie.
Pentru compoziția de pască:
- 500 gr mascarpone
- 250 gr brânză proaspătă de vaci
- 5 ouă
- 200 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
- 250 gr smântână grasă
- 125 gr unt cu 82 % grăsime
- coaja de la o lămâie bio
- 2 lingurițe de esență de lămâie
- 30 gr amidon de porumb
- 5 gr praf de copt
- 1 praf de sare.
Rețetă de pască cu aluat de pandișpan – Mod de preparare
Mai întâi, vei prepara compoziția pentru blatul de pandișpan, pe care o împarți în două. Coci prima parte doar până când se rumenește ușor la suprafață. A doua parte o coci împreună cu compoziția de brânză, adăugată peste blatul de pandișpan ușor copt.
Cum prepari compoziția pentru blat de pandișpan
Înainte de a pregăti ingredientele, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pune hârtie de copt în tavă. Apoi, separă albușurile de gălbenușuri, în două boluri. Adaugă un praf de sare peste albușuri și amestecă-le cu mixerul sau telul, până când devin spumoase. Adaugă zahărul puțin câte puțin, în timp ce amesteci energic pentru a obține o bezea fermă.
Apoi, încorporează în bezea gălbenușurile, esența și făina trecută prin sită și adăugată treptat. Întinde jumătate din aluatul de pandișpan în forma de copt. Niveleaz-o uniform la suprafață și coace-o la 180 de grade Celsius, pentru 10-12 minute. Blatul de pandișpan trebuie să fie ușor rumenit la suprafață.
Cup pregătești compoziția de brânză și prepari pască cu aluat de pandișpan
Pune brânza mascarpone într-un bol împreună cu brânza proaspătă și smântâna grasă. Amestecă-le până când se omogenizează. În alt bol, amestecă untul cu jumătate din cantitatea de zahăr, până când devine cremos. Încorporează unul câte unul gălbenușurile, coaja de lămâie și esența. Adaugă și amidonul amestecat cu praful de copt. Apoi amestecă această compoziție cu compoziția de brânză.
Amestecă albușurile presărate cu sare și adaugă treptat restul de zahăr. Încorporează bezeaua de albușuri în compoziția de brânză, amestecând cu o spatulă.
Întinde compoziția rezultată peste blatul de pandișpan ușor copt. Deasupra acesteia întinde a doua parte din aluatul pentru blat de pandișpan. Introdu din nou tava în cuptor și coace delicioasa pască cu aluat de pandișpan pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.
După oprirea cuptorului, mai lăsă pasca în cuptor 10 minute, cu ușa întredeschisă, pentru a se răci lent.
Dacă dorești și altă rețetă de pască simplă, dar spectaculoasă, poți încerca rețeta de pască zebră fără aluat.