Salata este și un adevărat boost de nutrienți datorită ingredientelor sale benefice pentru sănătate. Fiecare componentă aduce un aport important de vitamine, minerale și antioxidanți. Este o adevărată comoară nutrițională, combinând ingrediente care susțin sănătatea inimii, digestia, funcția cognitivă și energia zilnică.
Descoperă aici care sunt beneficiile consumului de sfeclă roșie și de ce recomandă nutriționiștii să o incluzi în dieta ta.
În continuare îți oferim rețeta salatei, detaliată cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.
Salată de sfeclă roșie cu brânză de capră și nuci – Ingrediente
- 2 sfecle roșii medii
- 100 g brânză de capră (moale sau maturată, după preferință)
- 50 g nuci (prăjite ușor în tigaie)
- 1 mână de rucola sau mix de frunze verzi (opțional)
- 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
- 1 lingură de oțet balsamic (sau oțet de vin roșu)
- 1 linguriță de miere
- sare și piper, după gust.
Rețeta salatei de sfeclă roșie – Mod de preparare
Primul pas pentru prepararea salatei constă în coacerea sau fierberea sfeclei roșii.
Spală sfecla bine și pune-o la fiert în apă cu sare timp de 40-50 de minute, până când furculița intră ușor în ea. Dacă preferi coacerea, învelește sfecla în folie de aluminiu și coace-o la 200°C timp de aproximativ 1 oră.
După ce s-a răcit suficient, curăță sfecla de coajă și taie-o în cuburi, felii subțiri sau bastonașe, după preferință. Descoperă și o rețetă de sfeclă roșie cu oțet, la borcan, pentru iarnă.