Reclamă

De ce să consumi suc de sfeclă roșie. Motivele care te vor face să-l incluzi în dieta ta

Sucul de sfeclă roșie este una dintre cele mai bune băuturi pe care le poți include în dieta ta. Află de mai jos de ce să consumi suc de sfeclă roșie și cum poate contribui la sănătatea organismului.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 21 octombrie 2023, 6:56 / Actualizat: 21 octombrie 2023, 8:17

Rădăcina unei planete de sfeclă, sfecla roșie a câștigat popularitate în ultimii ani și putem înțelege ușor și de ce. Încărcată cu vitamine, minerale și antioxidanți, sfecla roșie te poate ajuta în mai multe moduri decât îți imaginezi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De ce să consumi suc de sfeclă roșie

Sfecla roșie are un conținut mare și de betalaină (pigmentul roșiatic), care are o mulțime de beneficii pentru sănătatea ta. Știai că consumul acestui suc poate ajuta la prevenirea deficiențelor? Mai există și alte beneficii pentru sănătate ale consumului de suc de sfeclă roșie, așa că nu ezita să o incluzi în dieta ta.

Sfecla roșie este cunoscută pentru culoarea sa vibrantă și aroma aparte. Este unul dintre superalimentele bogate în vitamine și minerale esențiale și, de asemenea, sărace în calorii. Nutrienții cheie prezenți în sfeclă roșie sunt cuprul, acidul folic și manganul, explică Maitry Gala, terapeut principal în nutriție la Spitalul Fortis, Mulund, Mumbai.

Scade nivelul tensiunii arteriale

Dacă suferi de hipertensiune arterială, poți include sucul de sfeclă roșie în dietă. Gala explică că sucul de sfeclă roșie conține o cantitate mare de oxid nitric, care este o moleculă ce dilată vasele de sânge și determină scăderea tensiunii arteriale. Un studiu publicat în Journal of Nutrition a constatat că consumul regulat de suc de sfeclă roșie poate ajuta la controlul nivelului tensiunii arteriale.

Reclamă

Îmbunătățește performanța atletică

Sucul de sfeclă roșie conține nitrați și betalaină, care pot ajuta la îmbunătățirea performanței atletice. Un studiu publicat în Jurnalul European de Fiziologie Aplicată a constatat că consumul de suc de sfeclă roșie are efecte pozitive asupra nivelului de anduranță. Sucul de sfeclă roșie sporește rezistența prin creșterea performanței cardiorespiratorii și îmbunătățește astfel eficiența sportivilor, explică expertul.

Întărește imunitatea

Reclamă

Când vine vorba de sucuri care stimulează imunitatea, această băutură sănătoasă este plină de beneficii pentru sănătate și nutrienți. Gala spune că sfecla este bogată în antioxidanți și vitamina C, care ajută la creșterea imunității.

E bun pentru piele

Cauți modalități de a da puțină vitalitate părului tău? Încearcă sucul de sfeclă roșie. Vitamina C și antioxidanții din sfeclă te pot ajuta și să îți îmbunătățești sănătatea pielii. Deci, dacă ai pielea uscată, poți include sucul de sfeclă roșie în dieta ta.

Conține proprietăți antiinflamatorii

Sfecla conține un colorant natural care are antioxidanți și proprietăți antiinflamatorii. Acest lucru ajută la reducerea atât a simptomelor, cât și a markerilor biologici din organism care ar putea duce la inflamație.

Îmbunătățește funcția cognitivă

Nitrații din sfeclă pot îmbunătăți funcția creierului prin promovarea dilatației vaselor de sânge, crescând astfel fluxul de sânge către creier. Sfecla este bogată în folați care ajută la creșterea și funcționarea celulelor, controlând astfel deteriorarea vaselor de sânge, ceea ce poate reduce riscul de accident vascular cerebral. Sfecla este, de asemenea, bogată în cupru, care este un mineral important necesar pentru producerea de energie și sinteza anumitor neurotransmițători, mai spune expertul.

Susține sănătatea digestivă

Ai suferit de probleme digestive? Sfecla roșie conține fibre alimentare, care ajută la prevenirea constipației și a sindromului de colon iritabil (IBS). De asemenea, ajută la reducerea riscului de boli cronice, cum ar fi cancerul de colon, bolile de inimă și diabetul, subliniază medicul.

Deși există mai multe beneficii pentru sănătate ale consumului de suc de sfeclă roșie, este esențial să reții că ar trebui să consumi sfeclă roșie fiartă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×