Cornurile au o crustă fină și lucioasă, iar interiorul este moale și aerat. Umplutura echilibrată între dulceața brânzei, aroma de vanilie și stafidele suculente le transformă într-o gustare irezistibilă. Dacă vrei un plus de aromă, poți adăuga și coajă rasă de lămâie sau portocală în umplutură.
Sunt ideale atât pentru micul dejun, cât și pentru un desert simplu. Dacă le păstrezi într-o cutie închisă, își mențin prospețimea câteva zile. Descoperă și o rețetă de cornuri pariziene cu mere.
Mai jos, îți oferim rețeta cornurilor pufoase cu brânză și stafide, detaliată pas cu pas.
Cornuri pufoase cu brânză dulce – Ingrediente
Ai nevoie pentru a prepara aceste delicioase cornuri de ingrediente pentru aluat, umplutură și decor. Descoperă mai jos care sunt acestea.
Pentru aluat:
- 500 g făină tip 000
- 7 g drojdie uscată (sau 25 g drojdie proaspătă)
- 200 ml lapte călduț
- 80 g zahăr
- 2 ouă
- 80 g unt topit și răcorit
- 1 praf de sare
- 1 linguriță esență de vanilie.
Pentru umplutură:
- 300 g brânză dulce de vaci
- 70 g zahăr pudră
- 1 gălbenuș
- 50 g stafide (hidratate în apă caldă sau rom)
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1 lingură griș (pentru a absorbi umiditatea).