Reclamă

Cornuri bicolore din aluat dospit. Rețetă de cornuri însiropate

Dacă îți plac cornurile de casă, servite la micul dejun sau în pauza de masă de la birou, avem pentru tine o rețetă de cornuri bicolore din aluat dospit. Sunt delicioase, spectaculoase și te vor cuceri negreșit.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 23 februarie 2024, 6:05

Aluatul pentru cornuri se prepară asemănător aluatului pentru cozonac. Nu va trebui să frămânți două aluaturi. Frămânți un singur aluat, pe care îl împarți în două și adaugi pudră de cacao doar într-o singură parte.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pentru a te bucura de o aromă deosebită, poți să folosești esențe diferite pentru fiecare parte de aluat. Modelezi cornurile folosind ambele aluaturi, alternând culorile, pentru un aspect spectaculos.

Cornurile nu au nevoie de umplutură, sunt delicioase simple, mai ales pentru că vor fi însiropate după coacere. Dacă dorești, poți prepara mai multe siropuri cu arome diferite.

Urmărește în continuare lista de ingrediente și pașii necesari, pentru a prepara și tu așa cornuri deosebite.

Reclamă

Cornuri bicolore din aluat dospit – Ingrediente

După cum am menționat mai sus, lista de ingrediente pentru aluaturi este aceeași, cu mențiunea că vei adăuga pudră de cacao într-o parte și arome diferite.

Pe lângă lista de ingrediente pentru aluat, mai ai nevoie și de o listă separată pentru sirop, după cum vom detalia mai jos.

Ingrediente pentru aluat de cornuri:

  • 1 250 gr făină
  • 10 gr de drojdie uscată
  • 2 ouă
  • 200 gr zahăr
  • 1 linguriță sare
  • 500 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri cacao
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 2 lingurițe esență de rom
  • 1 ou pentru uns.
Reclamă

Pentru sirop:

  • 200 ml apă
  • 4 linguri zahăr
  • 2 lingurițe esență de vanilie.

Cornuri bicolore din aluat dospit – Mod de preparare

Mai întâi, vei pregăti ingredientele pentru frământarea aluatului. Adună-le pe masa din bucătărie și lasă-le la temperatura camerei timp de aproximativ o oră. Dacă ingredientele nu sunt foarte reci, timpul de dospire a aluatului se poate scurta.

Trece făina prin sită în bolul de frământare, pentru a deveni fină și aerată. Amestec-o cu drojdia uscată. Pune deoparte 1/4 din cantitatea de făină în alt bol și păstreaz-o pentru a o folosi pe masa de lucru, în timpul frământării aluatului.

Cum prepari aluatul pentru cornuri

Sparge ouăle într-un alt bol și adaugă peste ele sarea și zahărul. Amestecă-le folosind un tel sau mixerul, până când granulele de zahăr nu se mai simt, iar compoziția devine spumoasă. Adaugă uleiul, în timp ce amesteci pentru omogenizare.

Apoi, adaugă compoziția obținută la mijlocul făinii amestecată cu drojdia. Amestecă toate ingredientele din bol, turnând peste ele și laptele călduț.

Frământă aluatul până când devine compact și nelipicios, mai întâi în bol, apoi pe masa presărată cu făină.

Apoi, împarte aluatul în două părți. Într-o parte adaugă cele două linguri de cacao și esența de rom, iar în cealaltă parte, doar esența de vanilie.

Mai presară puțină făină pe masa de lucru și frământă cele două aluaturi pentru a deveni omogene. Modelează-le în forme sferice și acoperă-le cu ștergare curate. Lasă-le la dospit până când își dublează volumul.

Descoperă și o rețetă de cornuri pufoase cu unt pentru micul dejun.

Cum formezi și coci cornuri bicolore din aluat dospit

Împarte fiecare aluat în două părți egale. Apoi, întinde fiecare parte de aluat în câte o foaie subțire. Așază una peste alta câte două foi de culori diferite. Pentru a forma cornuri bicolore de două feluri, unul dintre pachetele de aluaturi va avea foaia maro deasupra, iar celălalt va avea partea albă deasupra.

Secționează pachetele de aluaturi în forme triunghiulare, cu un cuțit sau un cutter. Rulează triunghiurile pornind de la baze către vârfuri.

Formarea unui corn bicolor
Cornurile bicolore nu necesită umplutură / Shutterstock

Așază-le în tava cuptorului, tapetată cu hârtie de copt, la distanțe de 3 cm unul față de altul. Acoperă-le cu un ștergar și mai lasă-le la dospit 15-20 de minute.

Cornuri bicolore în tavă
Cornurile se însiropează după coacere / Shutterstock

Înainte de a introduce tava în cuptor, încălzește-l la 180 de grade Celsius. Unge suprafața cornurilor bicolore cu ou bătut, pentru un aspect lucios. Apoi coace delicioasele cornuri bicolore din aluat dospit pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.

Cât timp se coc cornurile, fierbe un sirop simplu din apă cu zahăr pe care îl aromatizezi cu vanilie. Cu 5 minute înainte de stingerea focului, toarnă siropul peste cornurile bicolore din tavă.

Cornuri bicolore din aluat dospit
Cornurile se ung cu ou înainte de coacere, pentru un aspect lucios / Shutterstock

După coacere, lasă cornurile să se tempereze, apoi te poți bucura de gustul lor.

Pentru data următoare când mai dorești să prepari cornuri, îți recomandăm și o rețeta de cornuri de post cu marmeladă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Porții de Bougatsa pe un tocător de lemn
Rețete
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Bougatsa este o plăcintă tradițională grecească, foarte populară, umplută de obicei cu cremă de griș și vanilie. Se servește adesea la micul dejun sau ca gustare, fiind presărată cu zahăr pudră și scorțișoară. Aluatul...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
Hartă astrală cu toate zodiile pe un fundal negru
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie 2024
Nativii se vor vindeca de traumele din trecut și li se va permite să gândească altfel. Află care este cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie...
5
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
PARTENERI
×