Reclamă

Cornuri bicolore din aluat dospit. Rețetă de cornuri însiropate

Dacă îți plac cornurile de casă, servite la micul dejun sau în pauza de masă de la birou, avem pentru tine o rețetă de cornuri bicolore din aluat dospit. Sunt delicioase, spectaculoase și te vor cuceri negreșit.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 23 februarie 2024, 6:05

Aluatul pentru cornuri se prepară asemănător aluatului pentru cozonac. Nu va trebui să frămânți două aluaturi. Frămânți un singur aluat, pe care îl împarți în două și adaugi pudră de cacao doar într-o singură parte.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pentru a te bucura de o aromă deosebită, poți să folosești esențe diferite pentru fiecare parte de aluat. Modelezi cornurile folosind ambele aluaturi, alternând culorile, pentru un aspect spectaculos.

Cornurile nu au nevoie de umplutură, sunt delicioase simple, mai ales pentru că vor fi însiropate după coacere. Dacă dorești, poți prepara mai multe siropuri cu arome diferite.

Urmărește în continuare lista de ingrediente și pașii necesari, pentru a prepara și tu așa cornuri deosebite.

Reclamă

Cornuri bicolore din aluat dospit – Ingrediente

După cum am menționat mai sus, lista de ingrediente pentru aluaturi este aceeași, cu mențiunea că vei adăuga pudră de cacao într-o parte și arome diferite.

Pe lângă lista de ingrediente pentru aluat, mai ai nevoie și de o listă separată pentru sirop, după cum vom detalia mai jos.

Ingrediente pentru aluat de cornuri:

  • 1 250 gr făină
  • 10 gr de drojdie uscată
  • 2 ouă
  • 200 gr zahăr
  • 1 linguriță sare
  • 500 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri cacao
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 2 lingurițe esență de rom
  • 1 ou pentru uns.
Reclamă

Pentru sirop:

  • 200 ml apă
  • 4 linguri zahăr
  • 2 lingurițe esență de vanilie.

Cornuri bicolore din aluat dospit – Mod de preparare

Mai întâi, vei pregăti ingredientele pentru frământarea aluatului. Adună-le pe masa din bucătărie și lasă-le la temperatura camerei timp de aproximativ o oră. Dacă ingredientele nu sunt foarte reci, timpul de dospire a aluatului se poate scurta.

Trece făina prin sită în bolul de frământare, pentru a deveni fină și aerată. Amestec-o cu drojdia uscată. Pune deoparte 1/4 din cantitatea de făină în alt bol și păstreaz-o pentru a o folosi pe masa de lucru, în timpul frământării aluatului.

Cum prepari aluatul pentru cornuri

Sparge ouăle într-un alt bol și adaugă peste ele sarea și zahărul. Amestecă-le folosind un tel sau mixerul, până când granulele de zahăr nu se mai simt, iar compoziția devine spumoasă. Adaugă uleiul, în timp ce amesteci pentru omogenizare.

Apoi, adaugă compoziția obținută la mijlocul făinii amestecată cu drojdia. Amestecă toate ingredientele din bol, turnând peste ele și laptele călduț.

Frământă aluatul până când devine compact și nelipicios, mai întâi în bol, apoi pe masa presărată cu făină.

Apoi, împarte aluatul în două părți. Într-o parte adaugă cele două linguri de cacao și esența de rom, iar în cealaltă parte, doar esența de vanilie.

Mai presară puțină făină pe masa de lucru și frământă cele două aluaturi pentru a deveni omogene. Modelează-le în forme sferice și acoperă-le cu ștergare curate. Lasă-le la dospit până când își dublează volumul.

Descoperă și o rețetă de cornuri pufoase cu unt pentru micul dejun.

Cum formezi și coci cornuri bicolore din aluat dospit

Împarte fiecare aluat în două părți egale. Apoi, întinde fiecare parte de aluat în câte o foaie subțire. Așază una peste alta câte două foi de culori diferite. Pentru a forma cornuri bicolore de două feluri, unul dintre pachetele de aluaturi va avea foaia maro deasupra, iar celălalt va avea partea albă deasupra.

Secționează pachetele de aluaturi în forme triunghiulare, cu un cuțit sau un cutter. Rulează triunghiurile pornind de la baze către vârfuri.

Formarea unui corn bicolor
Cornurile bicolore nu necesită umplutură / Shutterstock

Așază-le în tava cuptorului, tapetată cu hârtie de copt, la distanțe de 3 cm unul față de altul. Acoperă-le cu un ștergar și mai lasă-le la dospit 15-20 de minute.

Cornuri bicolore în tavă
Cornurile se însiropează după coacere / Shutterstock

Înainte de a introduce tava în cuptor, încălzește-l la 180 de grade Celsius. Unge suprafața cornurilor bicolore cu ou bătut, pentru un aspect lucios. Apoi coace delicioasele cornuri bicolore din aluat dospit pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.

Cât timp se coc cornurile, fierbe un sirop simplu din apă cu zahăr pe care îl aromatizezi cu vanilie. Cu 5 minute înainte de stingerea focului, toarnă siropul peste cornurile bicolore din tavă.

Cornuri bicolore din aluat dospit
Cornurile se ung cu ou înainte de coacere, pentru un aspect lucios / Shutterstock

După coacere, lasă cornurile să se tempereze, apoi te poți bucura de gustul lor.

Pentru data următoare când mai dorești să prepari cornuri, îți recomandăm și o rețeta de cornuri de post cu marmeladă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×