Reclamă

Pască cu brânză și cremă de ciocolată

Cu siguranță ai gustat de-a lungul anilor rețete de pască fel de fel. Care de care mai aromate. Ai încercat însă până acum rețeta de pască cu brânză și cremă de ciocolată?

Publicat: 26 aprilie 2021, 7:47 / Actualizat: 14 iunie 2022, 18:25

În tradiția evreiască pasca este o pâine care este servită în cadrul ritualului de Paște. Aceasta aduce aminte de fuga din Egipt, când din cauza grabei, poporul evreu nu a avut timp să dospească pâinea pentru drum, așa că aceasta a fost mâncată nedospită. La creștinii ortodocși, pasca are o altă semnificație, a sacrificiului lui Hristos, de aceea pasca era tratată de femeile din alte timpuri cu o considerație deosebită și era pregătită din cele mai bune ingrediente.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce poate fi mai gustos decât combinația dintre brânză și ciocolată?

Ciocolata îmbunătățește funcționarea creierului și are multiple beneficii. Desigur, ciocolata neagră. Însă o mică „scăpare” n-a făcut niciodată rău nimănui. Promitem să nu spunem la nimeni.

Pască cu brânză și cremă de ciocolată – Ingrediente

Am selectat pentru tine o rețetă specială, fără aluat, cu foarte puțină făină. Nu vrem să stai prea mult în bucătărie, știm că ai nevoie și de timp pentru tine.

  • 800 grame de brânză dulce de vaci
  • 200 grame de cremă de brânză
  • 120 grame de smântână
  • 200 grame de cremă de ciocolată
  • 200 grame de zahăr
  • 120 grame de făină
  • 6 ouă
  • 50 grame de amidon alimentar de porumb
  • 1/2 linguriță de sare
  • coajă de portocală 
Reclamă

Pască cu brânză – Mod de preparare

Începe prin a pune la scurs brânza dulce de vaci. Pentru aceasta poți să te folosești de o sită densă.

Într-un alt bol, bate cu un tel zahărul, ouăle, împreună cu un vârf de sare; până când cristalele de zahăr se vor topi în compoziție.

Reclamă

Adaugă apoi brânza dulce, smântâna și coaja de portocală. Poți folosi și lămâie, sau o combinație dintre lămâie și portocală. Pune o linguriță de coajă de citrice, sau chiar mai mult dacă vrei ca pasca să capete un gust mai intens. După ce compoziția a devenit omogenă, poți adăuga mai departe amidonul și făina. Ambele trebuie cernute printr-o sită, pentru ca pasca să fie cât mai pufoasă.

Amestecă într-un alt bol crema de brânză împreună cu cea de ciocolată.

Mai departe, ai nevoie de o formă de corp de 24 de centimetri, cu pereți detașabili. Acoperă forma de copt cu hârtie de copt și toarnă prima compoziție în aceasta.

Toarnă apoi și crema de ciocolată cu brânză deasupra, pentru a crea un efect duo.

Preîncălzește cuptorul la 180°C. Coace apoi minunăția de pască vreme de 45-50 de minute, până când este rumenită ușor la exterior. Las-o la răcit și apoi poftă bună!

Pentru că urmează Paștele iar gusturile fiecăreia dintre noi sunt diferite, ți-am pregătit o gamă variată de rețete tradiționale. Nu ezista să le recomanzi cunoscutelor, sau cunoscuților. Cu siguranță mama ta va aprecia rețeta de pască cu aluat de cozonac, delicioasă și pufoasă. În vreme ce amica ta cea mai bună, care ține mereu câte o dietă, va agrea rețeta de pască fără aluat, cu stafide și lămâie. Poți gusta din toate dacă ești pofticioasă. Spune-ne cum ți s-au părut!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×