În tradiția evreiască pasca este o pâine care este servită în cadrul ritualului de Paște. Aceasta aduce aminte de fuga din Egipt, când din cauza grabei, poporul evreu nu a avut timp să dospească pâinea pentru drum, așa că aceasta a fost mâncată nedospită. La creștinii ortodocși, pasca are o altă semnificație, a sacrificiului lui Hristos, de aceea pasca era tratată de femeile din alte timpuri cu o considerație deosebită și era pregătită din cele mai bune ingrediente.
Ce poate fi mai gustos decât combinația dintre brânză și ciocolată?
Ciocolata îmbunătățește funcționarea creierului și are multiple beneficii. Desigur, ciocolata neagră. Însă o mică „scăpare” n-a făcut niciodată rău nimănui. Promitem să nu spunem la nimeni.
Pască cu brânză și cremă de ciocolată – Ingrediente
Am selectat pentru tine o rețetă specială, fără aluat, cu foarte puțină făină. Nu vrem să stai prea mult în bucătărie, știm că ai nevoie și de timp pentru tine.
- 800 grame de brânză dulce de vaci
- 200 grame de cremă de brânză
- 120 grame de smântână
- 200 grame de cremă de ciocolată
- 200 grame de zahăr
- 120 grame de făină
- 6 ouă
- 50 grame de amidon alimentar de porumb
- 1/2 linguriță de sare
- coajă de portocală
Pască cu brânză – Mod de preparare
Începe prin a pune la scurs brânza dulce de vaci. Pentru aceasta poți să te folosești de o sită densă.
Într-un alt bol, bate cu un tel zahărul, ouăle, împreună cu un vârf de sare; până când cristalele de zahăr se vor topi în compoziție.