Sărbătorile Pascale se apropie și gospodinele se pregătesc din timp cu cele mai bune preparate. Îți propunem o rețetă de pască fără aluat. Nu uita că pasca este unul dintre preparatele care nu lipsesc din meniul de sărbătoare.
Pască fără zahăr cu foarte puține calorii pe porție
Pasca se prepară în mod tradițional din aluat de cozonac cu umplutură de brânză. Totuși, dacă vrei să o prepari mai repede, atunci poți încerca să prepari o rețetă de pască fără aluat și fără zahăr. Vei avea un preparat gustos, dar cu mai puține calorii.
Rețeta de pască fără aluat poate fi preparată cu stafide și lămâie. Multe gospodine spun că această rețetă este foarte asemănătoare cu cea de cheesecake. Mai jos poți să găsești lista de ingrediente, dar și modul de preparare al acestei rețete uimitoare. Reeta pe care ți-o propunem este potrivită pentru o formă rotundă de 27 de cm.
Pentru început vei avea nevoie de 1 kg de brânză proaspătă de vaci, 100 g stafide aurii, 1 linguriță esență de rom, 5 oup, 200 gr de smântână fermentată, 1 păstaie de vanilie, 100 gr făină din fulgi de ovăz, 5- gr griș, 150 gr de îndulcitor natural, coaja de la o lămâie și 20 g de unt.
În loc de zahăr poți să folosești stevia sau extractul de monk fruit. Aceste ingrediente au mai puține calorii și te pot ajuta să ai o pască sănătoasă și gustoasă.
Cum prepari rețeta de pască pentru masa de Paște
Pentru început trebuie să te asiguri că toate ingredientele sunt aduse la temperatura camerei. Stafidele trebuie clătite cu apă rece, apoi trebuie puse la hidratat în apă călduță cu rom. Dacă nu ai rom poți folosi esență de rom.
Stafidele ar trebui lăsate la hidratat pentru cel puțin 30 de minute. Pune brânza la scurs într-o sită deasă, iar în paralele topește untul și lasă-l să se răcească treptat.