Reclamă

Pască fără zahăr cu foarte puține calorii pe porție. Rețeta nu conține făină

De pe masa de Paște nu trebuie să lipsească rețeta de cozonac și rețeta de pască. Îți propunem ca anul acesta să încerci o rețetă de pască fără zahăr cu foarte puține calorii pe porție. De asemenea, rețeta aceasta nu conține nici făină. Vei avea un desert delicios pentru întreaga familie.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 28 aprilie 2024, 5:06 / Actualizat: 29 aprilie 2024, 0:34

Sărbătorile Pascale se apropie și gospodinele se pregătesc din timp cu cele mai bune preparate. Îți propunem o rețetă de pască fără aluat. Nu uita că pasca este unul dintre preparatele care nu lipsesc din meniul de sărbătoare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pască fără zahăr cu foarte puține calorii pe porție

Pasca se prepară în mod tradițional din aluat de cozonac cu umplutură de brânză. Totuși, dacă vrei să o prepari mai repede, atunci poți încerca să prepari o rețetă de pască fără aluat și fără zahăr. Vei avea un preparat gustos, dar cu mai puține calorii. 

Rețeta de pască fără aluat poate fi preparată cu stafide și lămâie. Multe gospodine spun că această rețetă este foarte asemănătoare cu cea de cheesecake. Mai jos poți să găsești lista de ingrediente, dar și modul de preparare al acestei rețete uimitoare. Reeta pe care ți-o propunem este potrivită pentru o formă rotundă de 27 de cm.

Pentru început vei avea nevoie de 1 kg de brânză proaspătă de vaci, 100 g stafide aurii, 1 linguriță esență de rom, 5 oup, 200 gr de smântână fermentată, 1 păstaie de vanilie, 100 gr făină din fulgi de ovăz, 5- gr griș, 150 gr de îndulcitor natural, coaja de la o lămâie și 20 g de unt.

În loc de zahăr poți să folosești stevia sau extractul de monk fruit. Aceste ingrediente au mai puține calorii și te pot ajuta să ai o pască sănătoasă și gustoasă.

Reclamă

Cum prepari rețeta de pască pentru masa de Paște

Pentru început trebuie să te asiguri că toate ingredientele sunt aduse la temperatura camerei. Stafidele trebuie clătite cu apă rece, apoi trebuie puse la hidratat în apă călduță cu rom. Dacă nu ai rom poți folosi esență de rom.

Stafidele ar trebui lăsate la hidratat pentru cel puțin 30 de minute. Pune brânza la scurs într-o sită deasă, iar în paralele topește untul și lasă-l să se răcească treptat.

Reclamă

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și lasă-l să se încălzească în timp ce tu prepari compoziția pentru pască. Începe prin a sparge ouăle în bolul mixerului.

Adaugă peste ele coaja de lămâie, sarea și îndulcitorul natural. Pornește mixerul și amestecă ingredientele cât mai energic. Amestecă totul bine până ai o compoziție spumoasă.

Nu uita să păstrezi un gălbenușul de ou pentru a unge compoziția cu el. Peste această spumă adaugă smântâna și untul topit. Adaugă și zeama de lămâie și apoi omogenizează totul bine. La final încorporează și brânza scursă bine.

Cerne făina de ovăz cu puțin praf de copt și adaugă-le în compoziție. Scurge și stafidele și pune-le în aluatul de pască pentru a se omogeniza cât mai bine.

La final trebuie să tapetezi o tavă de tort sau o tavă rotundă. Tapetează cu unt topit și presară puțină făină de ovăz pe pereții laterali. Întinde compoziția și nivelează-o frumos.

Lasă pasca să se coacă pentru 40 de minute la 180 de grade. Urmărește preparatul până când ai o crustă frumos rumenită. Pasca ta trebuie să capete o culoare brun – aurie. Înainte de a o porționa trebuie să te asiguri că ai lăsat-o să se răcească complet. Data viitoare încearcă și o rețetă tradițională de pască.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Un copac plin cu bani
Horoscop
Zodii care pot face bani mulți după Paște. Vezi dacă te numeri printre norocoși
Chiar dacă nu ești unul dintre aceste patru semne zodiacale, mai ai șansa de a câștiga bani în plus în 2024. Vezi care e lista cu zodii care pot face bani mulți după Paște,...
2
Loni Willison caută mâncare într-o pubelă albastră
Divertisment
O fostă vedetă de la Hollywood a fost zărită căutând mâncare într-o pubelă. Fanii au fost surprinși de schimbarea neașteptată
O fostă vedetă de la Hollywood a fost zărită căutând mâncare într-o pubelă. Fanii au fost surprinși de schimbarea neașteptată prin care aceasta a trecut. Blonda, în vârstă de 40 de ani, a încercat...
3
Melissa McCarthy pozată la gala Premiilor Oscar 2019
Divertisment
Transformarea Melissei McCarthy după ce a fost acuzată că a folosit un medicament pentru a pierde în greutate. Cum arată acum grăsuța de la Hollywood
Transformarea Melissei McCarthy după ce a fost acuzată că a folosit un medicament pentru a pierde în greutate a fost incredibilă. Grăsuța de la Hollywood arată incredibil după ce a scăpat de kilogramele în...
4
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
5
Sofia Vergara și Joe Manganiello în timp ce pozează împreună la un eveniment
Divertisment
Adevăratul motiv pentru care Sofia Vergara nu a vrut un copil cu Joe Manganiello. Multe femei au criticat-o după cele mai recente dezvăluiri
S-a aflat adevăratul motiv pentru care Sofia Vergara nu a vrut un copil cu Joe Manganiello. Multe femei au criticat-o în mediul online după cele mai recente dezvăluiri. Totuși, au fost și persoane care...
PARTENERI
×