Vinetele tăiate în rondele vor înlocui cu succes blatul de pizza. Toppingul ți-l poți alege după preferințe. Poți opta pentru un topping simplu, din legume cu nelipsita mozzarella, ca în rețeta pe care ți-o propunem. Însă, poți adăuga și felii subțiri de salam, de șuncă sau chiar cârnați.
Pizzettele de vinete sunt gustări simple și rapide pe care chiar și copiii le adoră. Sunt ideale și pentru momentele în care vin prietenii în vizită sau pentru weekenduri petrecute alături de cei dragi. Urmărește mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru a găti și tu o rețetă rapidă de „pizza altfel”.
Pizzette de vinete – Ingrediente
- 1-2 vinete mari
- sare și piper
- ulei de măsline sau de floarea soarelui
- 2- 3 roșii mari sau 2 crenguțe de roșii cherry
- 400 gr mozzarella
- frunze proaspete de busuioc
- oregano uscat
Rețetă de pizzette de vinete – Mod de preparare
Primul pas pe care trebuie să îl faci înainte de a te apuca de lucru, presupune spălarea vinetelor și ștergerea acestora cu prosoape de hârtie. Și dacă ai spălat vinetele, spală și roșiile și lasă-le într-o sită, la scurs.
Cum pregătești vinetele pentru a înlocui aluatul de pizza
Taie vinetele în felii rotunde având o grosime de 7-8 mm. Așază rondelele de vinete pe o suprafață plană, apoi presară sare peste ele. Lasă-le la odihnit 10-15 minute. În acest timp, sarea va pătrunde în rondelele de vinete și le va ajuta să elimine din lichid. Se va diminua astfel din gustul amărui al vinetelor. Folosind prosoape de hârtie absorbante, presează rondelele de vinete și pe o parte și pe cealaltă.
După ce ai pregătit astfel baza pizzettelor, poți pregăti și ingredientele pentru topping. Taie roșiile în cuburi mici sau în felii rotunde. Clătește frunzele de busuioc și rupe-le mărunt. Este indicat ca frunzele de busuioc să fie rupte cu mâna și nu tăiate cu cuțitul pentru a nu oxida. Feliază și mozzarella sau o poți da pe răzătoarea mare.
Când ai toate aceste ingrediente pregătite, poți asambla delicioasele gustări.
Cum asamblezi și coci pizzette de vinete
Folosește o tigaie de teflon cu baza groasă și diametrul mare sau un grill. Unge baza tigăii cu puțin ulei.
Așază pe toată baza tigăii rondelele de vinete și stropește-le cu puțin ulei. Apoi, așază peste ele cuburile de roșii, presară oregano uscat și sfărâma și frunzele de busuioc rupte.
Presară mozzarella deasupra și pune un capac peste tigaie. Așază tigaia pe flacăra aragazului, la intensitate medie. Lasă minunatele pizzette să se înfierbânte în tigaie până când vinetele sunt pătrunse, iar mozzarella se topește, gratinând frumos ingredientele.
Servește gustările calde, glazurate cu ketchup, așa cum servești de obicei și pizza clasică. Dacă se răcesc, le poți reîncălzi în același mod cum le-ai preparat, folosind tigaia cu capac.
Și dacă ți-am stârnit apetitul de a savura o pizza delicioasă, îți recomandăm și rețeta de pizza la tigaie, cu aluat clasic.
Spor la preparat pizzete de vinete și poftă bună la savurat!