Gustul delicios al combinației de căpșuni cu cremă de brânză este încununat de aspectul senzațional al prăjiturii. Nu ezita s-o prepari pentru că rețete nu este complexă, iar ingredientele sunt din cele cunoscute.
Tot ce trebuie să faci este să prepari un blat de pandișpan pe care îl vei secționa în două. Dintr-o parte decupezi câteva inimioare, iar locul acestora va fi completat de un jeleu de căpșuni. Pentru umplerea foilor secționate, prepară o cremă clasică de mascarpone, în care adaugi căpșuni.
Poți prepara prăjitura pentru a o dărui persoanelor dragi, în una dintre zilele în care celebrăm dragostea: de Valentine’s Day, Dragobete, 1 sau 8 Martie. Dacă te-am convins, urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari preparării minunatei prăjituri.
Prăjitură cu inimioare de căpșuni – Ingrediente
Ai nevoie pentru această prăjitură de trei tipuri de ingrediente: pentru blatul de pandișpan, pentru cremă și pentru decorul din căpșuni.
Pentru blat de pandișpan în tavă de 20/25 cm:
- 6 ouă de mărime medie
- 200 gr zahăr
- 200 gr făină
- 1 vârf de linguriță cu sare
- coaja răzuită de la o lămâie
- puțin unt + făină, pentru forma de copt.
Pentru crema de mascarpone:
- 500 gr de mascarpone
- 300 ml de smântână pentru frișcă cu 35% grăsime
- 100 gr de zahăr pudră, cu aromă de vanilie
- 1 praf de sare.
Alte ingrediente:
- 1 kg de căpșuni
- 50 gr de zahăr
- 1 linguriță de amidon
- puțin zahăr pudră pentru decor.
Prăjitură cu inimioare de căpșuni – Mod de preparare
Ca pentru orice prăjitură care necesită coacere, începe cu prepararea blatului de pandișpan. Înainte de a începe amestecarea ingredientelor, scoate ouăle de la frigider. Lasă-le la temperatura camerei timp de 20-30 de minute. Este important ca albușurile să nu fie foarte reci pentru că este riscul să nu obții o bezea reușită. Adună și celelalte ingrediente pe masa de lucru, pentru a le avea la îndemână.
Cum prepari blatul de pandișpan
Începe prin a porni cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătește tava de copt, în care așezi hârtie pergament.
Separă în două boluri, albușurile de gălbenușuri. Presară un praf de sare peste albușuri și amestecă-le cu ajutorul mixerului, până când devin spumoase. Adaugă zahărul treptat, în timp ce amesteci intens, folosind o treaptă superioară a mixerului. Te oprești când vei obține o bezea foarte fermă, care va rămâne fixată pe pereții bolului.
Apoi, amestecă gălbenușurile cu coaja răzuită fin de la lămâie. Adaugă-le peste bezeaua de albușuri și omogenizează încet compoziția.
Folosind o spatulă de silicon, încorporează treptat făina trecută prin sită. Amestecă compoziția cu mișcări circulare de jos în sus, pentru a menține aerul în interiorul ei.
Întinde compoziția pentru blatul de pandișpan în forma de copt și pune forma în cuptor. Coace pandișpanul pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius. Lasă-l să se tempereze 5-6 minute în forma de copt, apoi transferă-l pe un platou. După răcire, secționează-l transversal în două părți aproximativ egale. Poți coace două blaturi de pandișpan, dacă îți este mai ușor.
Descoperă și o rețetă de pandișpan cu kiwi și gem de zmeură.
Prepară crema și montează delicioasa prăjitură cu inimioare de căpșuni
Pune mascarponele și smântâna rece pentru frișcă într-un bol. Adaugă zahărul pudră și un praf de sare. Cu ajutorul mixerului amestecă intens până când obții o compoziție cremoasă. Pune bolul cu crema de mascarpone cu frișcă la rece, până când montezi rulada.
Între timp, spală căpșunile, și curăță-le de frunze. Transformă 5-6 cele mai coapte căpșuni în piure și adaugă 100 gr de zahăr peste ele și o linguriță de amidon. Fierbe jeleul de căpșuni până când devine omogen. Trece-l prin sită pentru a deveni fin.
Pune prima foaie de pandișpan în tavă și adaugă crema de mascarpone peste ea. Înfige căpșunile în cremă, una lângă alta, cu vârfurile în sus.
A doua foaie de pandișpan cresteaz-o în pătrățele, dar fără a o străpunge de tot. Decupează o parte din pătrățele cu un decupator în formă de inimioară. Scoate decupajele și așază foaia peste crema de mascarpone cu căpșuni. Decorează cu zahăr pudră doar pătrățelele întregi de la prăjitură. În interiorul inimioarelor toarnă jeleul de căpșuni.
Pune minunata prăjitură cu inimioare de căpșuni și cremă de mascarpone la rece până când jeleul capătă textură fermă, sau până când o vei servi celor dragi.
Poți folosi în locul jeleului de căpșuni o delicioasă și aromată dulceață de portocale roșii.