Keaton Larson a lucrat pentru mai multe restaurante, făcând totul de la servire și ospitalitate până la gătit. Keaton a absolvit Universitatea din California, Los Angeles în 2021, cu o diplomă de licență în limba engleză.
Keaton Larson a spus de la început când a propus această rețetă că această prăjitură cu măr și cafea este desertul pentru care se întoarce acasă la părinți în fiecare an. Când vine perioada sărbătorilor, putem declara deschis sezonul pentru cele mai bune produse de patiserie.
Prăjitură cu măr și cafea
Această prăjitură cu măr și cafea este un răsfăț dulce, dar subtil în același timp.
Această rețetă este destul de simplă. Decojește și taie merele, amestecă zaharul și ingredientele umede, apoi adaugă ingredientele uscate peste merele tocate. Aluatul obținut se va coace mai apoi într-o tavă de copt de 22 x 33 cm.
Prăjitura poate fi decorată cu un amestec simplu de zahăr pudră, nucă tocată mărunt și nucă de cocos, care este presărată deasupra prăjiturii când este cam la jumătatea procesului de coacere. Cu toate acestea, aluatul de prăjitură cu măr și cafea face cea mai mare parte a muncii delicioase, așa că nu ezita să adaugi orice fel de topping îți place. O lingură din înghețata ta preferată face din acest desert unul dintre cele mai bune.
În ceea ce privește merele pe care să le folosești, alegele pe cele care se pot coace cel mai ușor. Honeycrisp și Granny Smith sunt recomandate pentru această rețetă.
Ingrediente prăjitură cu măr și cafea
- 2 căni de mere
- 2 1/2 căni de făină
- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță praf de copt
- 1/2 linguriță sare
- 1 cană zahăr alb
- 1 cană de zahăr brun
- 1/4 cană unt
- 1/4 cană de margarină
- 2 ouă
- 1 cană smântână
- 1 linguriță de vanilie
Topping:
- 1/3 cană nuci, tocate mărunt
- 1/3 cană nucă de cocos mărunțită
- 1/4 cană zahăr pudră
Mod de preparare prăjitură cu măr și cafea
Preîncălzește cuptorul la 175 de grade C. Unge o tavă de copt de dimensiunile specificate mai sus. Curăță merele și tăie-le în bucăți mici. Merele trebuie tăiate cuburi, puțin mai mari decât un zar mic.
Cerne făina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt și sarea într-un castron și pune-le deoparte.
Adaugă zahărul alb și brun, untul și margarina într-un alt bol sau mixer și bate-le până când amestecul este moale, uniform.
Adaugă ouăle pe rând, lăsând pe primul să se încorporeze complet înainte de a-l adăuga pe următorul. Adaugă smântâna și vanilia și amestecă din nou pentru a omogeniza. Adaugă amestecul de făină și amestecă până se omogenizează. În cele din urmă, adaugă merele tăiate cuburi. După acest ultimul pas, adaugă aluatul în vasul de copt pregătit.
Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 40 de minute.
În timp ce prăjitura se coace, pregătește toppingul: nucile se toacă mărunt și se amestecă cu nuca de cocos și zahărul pudră. La aproximativ 25 de minute de la începutul coacerii, scoate cu grijă prăjitura din cuptor, presară toppingul și apoi bagă înapoi prăjitura în cuptor.
Continuă coacerea până când o scobitoare introdusă în centru iese curată. Lasă prăjitura să se răcească cel puțin 20 de minute înainte de a o tăia și a o servi.