Pe lângă merele și perele adăugate în compoziția de brânză, mai adaugi și 1-2 banane pentru un plus de gust și aromă deosebită. Nici nu ai nevoie de blat la acest desert, atât de simplu este de preparat.
Rețetele de cheesecake sunt foarte populare în Statele Unite. Dar au devenit rapid favoritele tuturor bucătăriilor lumii, atât din punct de vedere al gustului și aspectului, cât și al simplității în preparare.
Descoperă aici o altă rețetă simplă și delicioasă de cheesecake cu ananas și cocos, fără coacere. Mai jos, descoperă lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de cheesecake cu fructe.
Cheesecake cu mere și pere – Ingrediente:
- 300 gr brânză cremoasă (mascarpone, philadelphia, ricotta, etc)
- 250 gr de mascarpone
- 200 gr de zahăr pudră cu aromă de vanilie
- 1 banană mai coaptă
- 2 ouă de mărime medie
- 100 gr de fulgi de nucă de cocos
- 1 praf de sare
- 2 mere
- 2 pere
- sucul de la 1/2 lămâie
- 50 gr de miez de nucă
- 1/4 linguriță cu pudră de scorțișoară
- 20 gr de unt pentru uns forma ce copt.
Rețetă de cheesecake cu fructe – Mod de preparare
Primul pas pentru prepararea oricărui desert constă în a aduce pe masa de lucru toate ingredientele enumerate în listă. Astfel, îți vei ușura munca și vei scurta timpul de pregătire a compoziției.
După ce ai adus toate ingredientele, adună pe masa de lucru și ustensilele necesare. Ai nevoie, în primul rând, de o formă de copt rotundă, cu pereți detașabili și diametrul de 24-26 cm.
Mai ai nevoie de 3 boluri, un tocător de lemn, un cuțit de fructe, o furculiță și o sită. După ce ai adus tot ce îți trebuie pe masa de lucru, pornește cuptorul la 160 de grade Celsius. Descoperă aici cum să faci cheesecake la instant pot.
Cum prepari compoziția pentru cheesecake cu mere și pere
Pune într-un bol cele două tipuri de brânză. Adaugă sarea, zahărul, cele două ouă și fulgii de cocos. Amestecă bine toate ingredientele cu furculița, până când obții o compoziție omogenă. Nu este nevoie să folosești mixerul pentru a amesteca ingredientele, pentru a nu crea bule de aer în compoziție. Acestea în timpul coacerii se vor ridica la suprafață și vor deforma aspectul prăjiturii.
Curăță banana și paseaz-o cu furculița până când obții un piure. Adaugă piureul în compoziția de brânză.
Spală un măr și o pară, șterge-le bine ți toacă-le în cuburi micuțe. Adaugă-le și pe acestea în compoziția pentru cheesecake.
Unge forma de copt cu unt moale și presară nucă de cocos atât la bază cât și pe laterale. Adaugă compoziția pentru cheesecake în ea și niveleaz-o bine la suprafață.
Pune forma de copt în cuptor și coace deliciosul cheesecake pentru 75 de minute, la 160 de grade Celsius. După oprirea cuptorului, lasă cheesecake-ul să se răcească lent în cuptor cu ușa întredeschisă.
Pentru decor taie un măr și o pară în felii foarte subțiri și stropește-le cu suc de lămâie pentru a nu oxida.
Le așezi frumos în horă deasupra cheesecake-ului. Adaugi și miezul de nucă și presari pudră de scorțișoară peste acestea.
Te vei bucura de un desert delicios și cremos, cu arome irezistibile, alături de prieteni și familie. Îți recomandăm să încerci rețeta de basque burnt cheesecake.