Această prăjitură este ușor de preparat și impresionează prin aspectul său deosebit și gustul bogat. Poate fi servită simplă sau alături de o lingură de frișcă, înghețată de vanilie sau o cremă de iaurt.
Desertul este perfect pentru a încheia o masă festivă sau pentru a fi savurat alături de o ceașcă de ceai sau cafea. Poți opta pentru tipul de prune preferat sau pentru o combinație din mai multe tipuri de prune.
Tot din categoria deserturilor cu prune, mai poți încerca și rețeta de găluște cu prune la tavă, mai ușoare și mai rapide. În continuare, îți oferim rețeta prăjiturii cu prune caramelizate, detaliată pas cu pas.
Prăjitură răsturnată cu prune caramelizate – Ingrediente
Ai nevoie pentru prepararea prăjiturii de ingrediente pentru stratul de prune și de ingrediente pentru blatul prăjiturii, după cum poți urmări mai jos.
Pentru stratul de prune caramelizate:
- 500 g de prune (aproximativ 10-12 prune mari)
- 150 g de zahăr
- 50 g de unt.
Pentru blat:
- 3 ouă
- 150 g de zahăr
- 100 ml de lapte
- 100 ml de ulei
- 200 g de făină
- 1 pliculeț de praf de copt (10 g)
- 1 linguriță de esență de vanilie
- un praf de sare.