Merele sunt niște fructe extrem de populare. Acestea sun bogate în antioxidanți, vitamine, fibre și mulți alți nutrienți. Merele ar conține o serie de compuși naturali care ar ajuta la combaterea cancerului. Potrivit studiilor, consumul de mere ar fi legat de un risc mai scăzut de cancer.
Merele conțin, de asemenea, cantități, mici, de vitamine și minerale, precum vitamina C și potasiu. Un măr de dimensiune medie îți conferă peste 3% din valoarea zilnică necesară de vitamina C și potasiu. Acest fruct conține, de asemenea, vitamina K, vitamina B6.
Prăjiturele de post cu mere și scorțișoară – Ingrediente
Pentru această rețetă ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 1,5 kilograme de mere zemoase
- 370 grame de făină
- 200 grame de griș
- 230 grame de zahăr
- 100 mililitri de ulei
- 1 lingură de praf de copt
- 1 linguriță de scorțișoară
Prăjiturele de post cu mere și scorțișoară – Mod de preparare
Poți începe prin a amesteca într-un vas făina, grișul, zahărul, praful de copt, și după gust, un praf de sare.
Speli apoi merele, le cureți și le dai pe răzătoare. Amesteci merele cu ulei și scorțișoară.
Urmează pregătirea unei tăvi de 22X30 cm, pe care pui hârtia de copt. Adaugi apoi în tavă un prim strat din compoziția uscată, peste care așezi compoziția uleioasă cu mere, urmează apoi un alt strat din compoziția uscată și ce a mai rămas din cea de mere.
La final, nivelezi prăjitura presând ușor cu o lingură. Prăjitura se va coace pentru 40-50 de minute la 180-200 °C.
Atunci când o scoți din cuptor ar fi indicat să desprinzi bucățelele de măr ce s-au lipit de margina tăvii cu un cuțit. Lași totul la răcit și servești cu poftă.
Beneficiile scorțișoarei
Prăjitura de post cu mere și scorțișoară nu ar fi la fel fără acest condiment delicios. Scorțișoara este apreciată nu numai pentru gustul său, ci și pentru proprietățile sale medicinale.
Scorțișoara este un condiment ce provine din scoarța copacilor cunoscuți sub numele de „Cinnamomum”. Aceasta este folosită încă din Egiptul Antic, fiind în acele timpuri un condiment oferit în dar capetelor regești.
Antioxidanții scorțișoarei îți protejează corpul de daunele cauzate de radicalii liberi. Scorțișoara conține polifenoli, niște antioxidanți puternici. În cadrul unui studiu citat de Healthline, în care s-a comparat activitatea antioxidantă a 26 de condimente, scorțișoara a fost declarată cea mai puternică dintre condimentele analizate.
Scorțișoara reduce, de asemenea, riscul de a dezvolta boli de inimă, cea mai frecventă cauză mondială de deces prematur. În cazul persoanelor cu diabet de tip II, aproximativ jumătate de linguriță de scorțișoară pe zi s-a dovedit a avea efecte benefice pentru organismul uman.
Având în vedere beneficiile scorțișoarei, nu ezita să o folosești în preparatele tale culinare cât de des poți. În cazul în care dorești să testezi mai multe delicii de post, încearcă și rețeta noastră de cozonac cu nucă, stafide și cacao.