Salvează din timp lista de ingrediente, mergi la un magazin alimentar cu ingrediente asiatice și cumpără toate cele necesare acestei delicioase rețete asiatice.
Preparatele asiatice sunt pline de savoare, însă au gust diferit față de cele clasice, datorită condimentelor folosite. Aceste mâncăruri sunt preparate cu foarte multe legume și foarte multe condimente. Însă cheia succesului unei astfel de rețete este reprezentată de echilibrul dintre ingrediente.
Rețeta de pui în sos de curry roșu nu necesită mult timp. Aproximativ 10 minute de pregătire a ingredientelor și alte 15-20 de minute de preparare a acestora.
Urmărește mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari, pentru a prepara și tu această rețetă delicioasă din bucătăria thailandeză.
Pui în sos de curry roșu – Ingrediente
- 500 gr piept de pui dezosat și fără piele
- 2 căței de usturoi
- 1 bucată de ghimbir
- 1 ceapă roșie
- 3 morcovi
- 150 gr păstăi de fasole verde
- 1 ardei iute roșu
- sucul de la 1 lime
- 2 linguri de ulei
- 400 ml lapte de cocos
- 2 lingurițe cu sos soia dulce
- 2-3 linguri cu pastă Thai Curry Roșu
- 1 linguriță zahăr brun
- 1/2 linguriță lemongrass
- muguri de legume (germeni) și frunze de coriandru pentru decor.
Pui în sos de curry roșu – Mod de preparare
Începe cu pregătirea ingredientelor pentru a le avea la îndemână atunci când pornești aragazul. Taie pieptul de pui în fâșii. Curăță usturoiul și ghimbirul și toacă-le mărunt. Curăță ceapa și toac-o în fâșii, curăță morcovii și toacă-i rondele. Taie capetele de la fasolea verde, iar ardeiul iute curăță-l de semințe și nervuri și toacă-l mărunt.
Când ai toate aceste ingredient pregătite și toate condimentele pe masa de lucru poți porni aragazul.
Cum prepari rețeta de pui în sos de curry roșu
Pune uleiul într-o tigaie wok și înfierbântă-l pe flacăra aragazului, la intensitate medie. Adaugă usturoiul și ghimbirul și călește-le până când își schimbă ușor culoarea. Adaugă pasta de curry roșu și amestec-o cu ingredientele din wok.
Acum poți adăuga pieptul de pui, dar și ceapa roșie. Amestecă-le pentru a-și întrepătrunde bine gusturile. Macină puțină sare peste ingrediente și amestecă-le ușor, până când pieptul de pui este bine rumenit pe toate părțile. Adaugă rondelele de morcovi și amestecă-le bine cu celelalte ingrediente. După 2-3 minute, toarnă și laptele de cocos peste ingredientele din tigaie.
Lasă ingredientele să fiarbă în sosul format timp de aproximativ 5 minute. Adaugă sucul de la 1/2 lime, apoi sosul de soia, lemongrass, zahărul brun și ardeiul iute. Pune ardei iute atât cât consideri că suporți gustul picant. Ține cont că și ghimbirul și usturoiul sunt ușor picante, alături de sosul de curry.
Mai fierbe preparatul aproximativ 5 minute, timp în care îi mai poți asezona gustul cu sare, suc de lime, dacă mai este nevoie.
Poți servi mâncarea de pui în sos de curry roșu cu noodles de orez, fierți în modul clasic. Pentru decor, dar și pentru un plus de prospețime, adaugă muguri de plante și frunze de coriandru peste preparat.