O porție pentru o persoană conține 198 de calorii, 13 grame de proteine și aproape 10 grame de fibre, te informează presa de specialitate.
Rețetă de salată cu linte și castravete – Ingrediente pentru patru porții
- 250 grame de linte verde
- 250 grame de roșii, tăiate cubulețe
- 250 grame de castravete, curățat și tăiat cubulețe
- 250 grame de ardei roșu, tăiat și el cubulețe
- 1 cățel de usturoi tăiat mărunt
- pătrunjel proaspăt sau coriandru
- oțet balsamic, ulei de măsline
Rețetă de salată cu linte și castravete – Mod de preparare
Spală lintea bine apoi fierbe boabele într-o oală mare. Aceasta va fierbe la foc mic vreme de 20 de minute, sau până când se înmoaie. Atunci când lintea a fiert, se scurge și se lasă să se răcească la frigider.
În timp ce lintea se răcește, taie mărunt restul legumelor. Într-un bol mare, amestecă lintea cu ingredientele mărunțite, puțin ulei de măsline și oțet balsamic. Condimentează cu sare și piper. Poți adăuga și pătrunjel, coriandru sau mărar, în funcție de preferințe.
Beneficiile castravetului
Deși se crede că este o legumă, castravetele este de fapt un fruct. Acesta este bogat în substanțe nutritive, precum și anumiți compuși vegetali și antioxidanți care pot ajuta la tratarea și chiar prevenirea unor afecțiuni.
De asemenea, castraveții au un conținut scăzut de calorii. Aceștia conțin de asemeea o cantitate mare de apă și fibre solubile, ceea ce îi face ideali pentru hidratare și ajută la pierderea în greutate, potrivit Healthline.
Castraveții sunt compuși din aproximativ 96% apă. Pentru a maximiza conținutul lor de nutrienți, castraveții ar trebui consumați fără a fi decojiți. Curățarea cojii acestora reduce cantitatea de fibre, precum și anumite vitamine și minerale pe care o vei mânca.
Castraveții au un conținut scăzut de calorii și pot ajuta la pierderea în greutate. Înseamnă că poți mânca o mulțime de castraveți fără a îngurcita caloriile suplimentare care duc la creșterea în greutate. Castraveții pot adăuga prospețime și aromă salatelor, sandwich-urilor.
Potrivit mai multor studii castraveții ar ajuta la reducerea nivelului de zahăr din sânge și la prevenirea unor complicații ale diabetului. Coaja de castravete inversează o parte din modificările asociate diabetului și cauzează o scădere a zahărului din sânge.
În plus, castraveții pot fi eficienți la reducerea stresului oxidativ. Cu toate acestea, dovezile actuale sunt limitate la studii. Sunt necesare cercetări suplimentare pentru a determina modul în care castraveții pot afecta zahărul din sânge la oameni.
Consumul de castraveți poate ajuta la susținerea mișcărilor regulate ale intestinului. Deshidratarea este un factor major de risc pentru constipație. Castraveții au însă un conținut ridicat de apă și favorizează hidratarea. Mai mult, castraveții conțin fibre, care ajută la reglarea digestiei.
Cu o aromă distinctă, răcoritoare, castraveții sunt consumați de obicei cruzi sau murați. Castraveții pot fi gustați împreună cu un hummus, ulei de măsline, sare sau într-o salată pentru a adăuga acesteia mai multă aromă. Cu doar un pic de creativitate, castraveții pot fi savurați în multe feluri. Dacă vrei să încerci să mânănci mai sănătos vara aceasta, iată cum alegi legumele pentru salatele tale.