Timpul trece repede, air gospodinele au început deja să se gândească la ceea ce vor să pregătească pentru platoul cu prăjituri. Cozonacul este nelipsit în seara de crăciun. Gustul acestui preprat este nfonundavl, iar atmosfera din bucătărie este unică ori de câte ori îl pregătești.
Rețete de cozonaci pentru mesele festive de Crăciun și Revelion
Fiecare gospodină își dorește să-și surprindă invitații cu preparate care mai de care mai gustoase. Rețetele de prăjituri de iarnă adună în mediul online și nu numai. Însă un preparat este nelipsit de pe masa de Crăciun și cea de Revelion.
Fie că ești la început de drum în bucătărie sau te mândrești cu o experiență de invidiat, rețetele de cozonac nu trebuie să lipsească din agenda ta de sărbători.
Cozonac Baigli cu mac și nucă
Printre rețetele tradiționale de cozonac se numără și cea de cozonac Baigli cu mac și nucă. Baigli este denumirea cozonacilor preparați sub formă de ruladă.
Aceștia sunt cunoscuți în special în bucătăria ungurească. Această rețetă se prepară ușor, dar necesită un timp mai lung de dospire la rece.
Cel mai bine este să prepari aluatul de seara, iar a doua zi să te ocupi de coacerea cozonacilor. Găsești mai jos întreaga rețetă explicată pas cu pas.
Cozonac însiropat cu vinars și umplutură de nuci cu scorțișoară
De pe platoul cu prăjituri de sărbători nu trebuie să lipsească acest cozonac. Chiar dacă metoda de preparare este una laborioasă, rezultatul este unul excepțional. Invitații ti vor fi cuceriți de această rețetă încă de la prima mușcătură. Rețeta detaliată a cozonacului însiropat cu vinars o găsești mai jos.
Cozonac fără frământare
De departe cea mai îndrăgită rețetă de cozonac este cea fără frământare. Rețeta este simplă, iar rezultatul este unul spectaculos.
De pe masa de Crăciun și Revelion nu ar trebui să lipsească cozonacii preparați fără frământare. Acest desert este nelipsit de pe masa festivă, iar timpul alocat pentru pregătirea sa este mult mai scurt. Citește mai jos întreaga rețetă și încearcă-l chiar tu pentru sărbătorile de iarnă.
Cozonac Babka cu ciocolată
Dacă îți dorești un cozonac aparte, încearcă rețeta de cozonac Babka cu ciocolată. Este un deșert clasic care se prepară în bucătăriile Europei de Est.
Cozonacul este foarte popular în Polonia. Textura sa este pufoasă, iar umplutura este realizată din straturi bogate de ciocolată. Găsești mai jos rețeta detaliată pas cu pas pentru un desert savuros.
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată
Cea mai cunoscută umplutură de cozonac este cea cu nucă și ciocolată. Rețeta este simplă, iar ingredientele sunt dintre cele mai accesibile. Acest tip de umplutură este ideal pentru cozonacul Babka și nu numai. Mai jos găsești rețeta unei umpluturi delicioase.
Secrete pentru cel mai bun cozonac
Cozonacul are nevoie de un aluat bine dospit pentru a fi pufos în momentul servirii. Gospodinele știu că este nevoie de un ingredient secret pentru a face aluatul fraged.
Dacă nu este preparat corect, atunci aluat de cozonac se poate rupe. Există câteva reguli de bază pentru a avea un cozonac perfect pe masa de sărbători. Chiar și momentul în care alegi să scoți cozonacii din tavă contează pentru reușita preparatului tău.
Dacă îi scoți prea repede din tavă, atunci aceștia se pot rupe. Nu în ultimul rând, ține cont că la final cozonacii trebuie unși pentru un plus de savoare.
Aspectul lucios este dat de un sirop special pe care gospodinele de pretutindeni aleg să-l prepare.