Rețeta aluatului fraged pentru fursecuri este simplă și ușoară, nu necesită ingrediente sofisticate.
Modelarea fursecurilor se poate face în mai multe moduri. Există dispozitive speciale pentru șprițarea fursecurilor, cum ar fi o presă, o mașină de tocat carne cu atașament pentru fursecuri sau un săculeț pentru decorat dulciuri, cu dui special în capăt. În lipsa acestor dispozitive poți folosi și furculița pentru a crea efectul șprițat.
Poți prepara fursecurile simple și să le decorezi cu zahăr, dar le poți prepara și cu diferite umpluturi cum ar fi gem, creme sau fructele confiate. De asemenea, le poți glazura frumos cu ciocolată și poți presăra nuci, alune, fulgi de migdale sau fulgi de cocos. Tot din categoria rețetelor de fursecuri pentru platoul festiv, îți mai recomandăm și rețeta de fursecuri steluțe umplute cu gem.
Mai jos, îți oferim lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru fursecurile șprițate.
Fursecuri șprițate – Ingrediente
- 200 g unt (82% grăsime, la temperatura camerei)
- 100 g zahăr pudră
- 1 ou
- 300 g făină
- 1 linguriță esență de vanilie
- 1 praf de sare
- 50 g amidon de porumb
- opțional: ciocolată topită, nuci măcinate, fructe confiate etc.
Rețeta fursecurilor șprițate – Mod de preparare
Mai întâi, vei aduce pe masa de lucru toate ingredientele necesare pregătirii aluatului pentru fursecuri.
Pentru a prepara aluatul, pune untul moale într-un bol, adaugă zahărul pudră peste ele și amestecă-le până când obții o cremă fină și aerată. Adaugă oul, esența de vanilie și un praf de sare, amestecând energic până la omogenizare.