Și acum se găsesc aceste fursecuri în cofetării, dar le puteți prepara cu ușurință și în casă. Pot fi servite simple, dar se pot umple și cu diferite creme diverse sau se pot glazura cu ciocolată. Cel mai des se folosesc la decorarea prăjiturilor și torturilor. Mai pot fi incluse și în deserturile servite la pahar, dar și la servirea înghețatei sau a salatelor de fructe.
Le poți prepara foarte rapid și atunci când vin prietenii în vizită sau se strânge familia la povești. Le mai poți prepara și pentru un platou cu fursecuri, cu ocazia diferitelor evenimente speciale sau chiar de Sărbători.
Descoperă mai jos rețeta detaliată cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.
Fursecuri limbi de pisică – Ingrediente
- 3 albușuri de ouă mari
- 200 gr zahăr pudră
- 200 gr smântână pentru frișcă cu peste 30% grăsime
- 200 gr făină 000
- un praf de sare
- 1 păstaie de vanilie sau o linguriță cu extract.
Rețeta fursecurilor limbi de pisică – Mod de preparare
Mai întâi, vei pregăti toate ingredientele necesare aluatului pentru fursecuri. Albușurile de ouă au nevoie de un timp de relaxare la temperatura camerei, pentru a se bate bine. Nu uita că smântâna pentru frișcă are nevoie de un timp de răcire, dacă nu o ai deja în frigider.
Trece făina prin sită într-un bol de frământare și amestec-o cu zahărul pudră. Oprește 3 linguri din zahărul pudră pentru bezeaua de albușuri. Pregătește o tavă de cuptor în care pui hârtie de copt, dacă îți lipsește tava specială cu forme specifice acestor fursecuri. Mai pregătește și un săculeț de decorat prăjituri și pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Când ai ingredientele pregătite, poți începe prepararea aluatului.
Descoperă și o rețetă de fursecuri Amaretti. Sunt fursecuri italienești din migdale măcinate.