Reclamă

Fursecuri limbi de pisică. Rețetă de cofetărie

Printre deserturile populare care se găseau în cofetăriile de altă dată se numărau și mult adoratele fursecuri limbi de pisică. Erau simple, gustoase și foarte fragede.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 23 aprilie 2024, 6:00

Și acum se găsesc aceste fursecuri în cofetării, dar le puteți prepara cu ușurință și în casă. Pot fi servite simple, dar se pot umple și cu diferite creme diverse sau se pot glazura cu ciocolată. Cel mai des se folosesc la decorarea prăjiturilor și torturilor. Mai pot fi incluse și în deserturile servite la pahar, dar și la servirea înghețatei sau a salatelor de fructe.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Le poți prepara foarte rapid și atunci când vin prietenii în vizită sau se strânge familia la povești. Le mai poți prepara și pentru un platou cu fursecuri, cu ocazia diferitelor evenimente speciale sau chiar de Sărbători.

Descoperă mai jos rețeta detaliată cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.

Fursecuri limbi de pisică – Ingrediente

  • 3 albușuri de ouă mari
  • 200 gr zahăr pudră
  • 200 gr smântână pentru frișcă cu peste 30% grăsime
  • 200 gr făină 000
  • un praf de sare
  • 1 păstaie de vanilie sau o linguriță cu extract.
Reclamă

Rețeta fursecurilor limbi de pisică – Mod de preparare

Mai întâi, vei pregăti toate ingredientele necesare aluatului pentru fursecuri. Albușurile de ouă au nevoie de un timp de relaxare la temperatura camerei, pentru a se bate bine. Nu uita că smântâna pentru frișcă are nevoie de un timp de răcire, dacă nu o ai deja în frigider.

Trece făina prin sită într-un bol de frământare și amestec-o cu zahărul pudră. Oprește 3 linguri din zahărul pudră pentru bezeaua de albușuri. Pregătește o tavă de cuptor în care pui hârtie de copt, dacă îți lipsește tava specială cu forme specifice acestor fursecuri. Mai pregătește și un săculeț de decorat prăjituri și pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Când ai ingredientele pregătite, poți începe prepararea aluatului.

Descoperă și o rețetă de fursecuri Amaretti. Sunt fursecuri italienești din migdale măcinate.

Reclamă

Cum prepari aluatul și coci fursecuri limbi de pisică

Peste amestecul de făină cu zahăr pudră din bol, adaugă smântâna rece și vanilia. Folosește mixerul sau un tel și amestecă energic ingredientele până obții un aluat moale și omogen.

Presară sare peste albușuri și mixează-le până când devin spumoase. Adaugă treptat cele trei linguri de zahăr oprite și amestecă până când bezeaua devine fermă. Încorporează bezeaua în aluat, adăugând-o lingură cu lingură, în timp ce amesteci cu telul sau cu mixerul.

Pentru a forma fursecurile pune compoziția în săculețul de decorat. Creează în tavă, pe hârtia de copt, bastonașe lungi de 4 cm și late de 1 cm. Iar dacă ai tava cu forme speciale, umple-le pe acestea cu aluat. Pune tava în cuptorul încălzit și coace fursecurile pentru 5-6 minute, la 180 de grade Celsius. Nu le rumeni în exces, pentru că devin casante.

Tavă cu fursecuri în cuptor
Fursecurile se coc pentru un timp foarte scurt / Shutterstock

Poți depozita delicioasele fursecuri limbi de pisică în borcane de sticlă închise ermetic sau în cutii cu capace. Le poți păstra până la 2-3 săptămâni, la loc mai răcoros.

Fursecuri limbi de pisică într-un borcan
Fursecurile limbi de pisică se pot păstra până la 2-3 săptămâni / Shutterstock

Dacă dorești să-ți sporești colecția de rețete pentru fursecuri festive, mai trece pe listă și rețeta de fursecuri cu fulgi de ovăz și banane.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Coaste de miel rumenite la cuptor
Timp liber
Friptură de miel la cuptor foarte fragedă. Ce să adaugi în tavă ca să iasă suculentă
Gătirea lentă este primul sfat pentru carnea de miel. Dacă ai puțină răbdare vei obține mielul fraged care se topește, care se va desprinde singur de pe os. Reteța de friptură de miel la...
3
O femeie îmbrăcată în zână, într-o lume de basm
Horoscop
5 zodii ale căror relații se confruntă cu o transformare semnificativă până la sfârșitul lunii mai 2024
Relații mari se vor schimba în viitor pentru unii nativi. Ai mai jos lista cu 5 zodii ale căror relații se confruntă cu o transformare semnificativă până la sfârșitul lunii mai 2024. Luna mai...
4
O femeie care vopsește un ou cu ajutorul unuo șervețel
Timp liber
Ouă vopsite cu șervețele. Cum poți avea cele mai frumoase modele
În mod tradițional, ouăle de Paște se vopsesc în Joia Mare. Creștinii ortodocși obișnuiesc să înroșească ouăle de Paște sau să le ofere diferite modele spectaculoase. Îți oferim în cele ce urmează o nouă...
5
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
PARTENERI
×