Reclamă

Riscurile manichiurii cu gel. Ce efecte poate avea lampa asupra sănătății tale

Unghiile cu gel sunt superbe, însă puține femei cunosc riscurile la care se expun atunci când aleg acest tip de manichiură. Procesul manichiurii poate duce uneori la deshidratarea și subțierea unghiei naturale. Acest lucru duce în timp la exfolierea unghiei, iar în timp la deteriorarea sa mult mai ușoară. Hai să aflăm împreună care sunt riscurile manichiurii cu gel.

Publicat: 13 februarie 2023, 6:03

Un studiu publicat pe 17 ianuarie a constata faptul că radiațiile de la lămpile UV pentru unghii pot duce la deteriorarea acesteia. Studiul a mai concluzionat faptul că pot apărea mutații ireversibile ale unghiei și că lampa ar putea fi un precursor al cancerului de piele.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Riscurile manichiurii cu gel

Dermatologii nu recomandă expunerea la UV în mod regulat. Acest lucru poate fi extrem de periculos pentru celulele pielii. Unghiile cu gel și cele acrilice necesită utilizarea unei lămpi UV. De-a lungul timpului s-a vorbit despre potențialele efecte negative ale lămpilor UV.

Lămpile UV sunt dăunătoare celulelor pielii. În 2017 specialiștii au spus că lămpile pentru unghii au un risc scăzut de dezvoltare a cancerului de piele. Însă riscul scăzut nu este asociat cu niciun risc. Cercetările în acest domeniu mai au nevoie de timp pentru a avea rezultate concludente.

Riscurile manichiurii cu gel sunt limitate de unii specialiști în frumusețe la pericolul lămpilor UV. Lămpile pentru unghii sunt un pas obligatoriu în realizarea oricărui tip de manichiură pe bază de gel. Lămpile UV pot produce reacții chimice, spune publicația Refinery29.com.

Totuși studiile nu au putut demonstra cât de nocive sunt aceste lămpi cu UV pentru pielea mâinilor. Poți încerca în schimb o manichiură naturală.

Reclamă

Cât de periculoase sunt lămpile UV

Un nou studiu publicat în luna ianuarie 2023 a arătat faptul că lămpile UV pot crește riscul de apariție a cancerului de piele. Însă studiul publicat la începutul acestui an au fost realizat in vitro, nu pe oameni. Aceasta a fost singura metodă prin care s-au putut cerceta efectele lămpilor fără a fi nevoie să expună oamenii la radiații.

S-au folosit celule derivate de la oameni și șoareci pentru a putea observa efectele lămpilor UV. Cercetătorii au observat că după 20 de minute, 20 % până la 30 % din celule muriseră. După trei sesiuni consecutive procentele au crescut cu până la 70 %.

Reclamă

Cu cât utilizarea lămpii este mai frecvent, cu atât rata de deces a celulelor a fost mai mare. Studiul a demonstrat că lămpile cu UV distrug o mare parte a celulelor, dacă acestea sunt folosite în mod constant și repetat.

Dacă vrei să folosești lămpile pentru unghii cu Uv în siguranță, specialiștii vin cu două soluții simple. Pe de-o parte se recomandă aplicarea unei creme cu SPF înaintea folosirii lămpii sau a unor mănuși fără degete.

Folosirea mănușilor fără vârf ar putea ajuta la protejarea mâinilor în timpul procesului de uscare a unghiilor la lampă.

Nu este nevoie să renunți la manichiura preferată, ci doar să fii mult mai precaută când vine vorba de expunerea la razele UV ale lămpilor folosite pentru uscare, spun specialiștii în frumusețe. Te invităm să descoperi și cele mai frumoase modele de unghii ale anului 2023.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×