Reclamă

Salată de cartofi cremoasă, bună și pentru vegetarieni. Rețetă simplă de post

În această perioadă îți propunem o rețetă de salată de cartofi cremoasă, bună și pentru vegetarieni. Este o rețetă simplă, care nu necesită ingrediente complexe și care se prepară rapid. Dacă ai rămas în pană de idei, atunci această rețetă s-ar putea să fie exact ceea ce îți trebuie.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 21 noiembrie 2023, 6:21

Salata cremoasă de cartofi este plină de gust și de savoare. În plus, conține ingrediente simple și sănătoase. Cartofii sunt bogați în carbohidrați și te vor ajuta să te simți plină pentru o perioadă mai lungă de timp. Vei avea parte de o masă sățioasă, fără să-ți fie teamă că vei lua în greutate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Salată de cartofi cremoasă, bună și pentru vegetarieni

Postul de iarnă ne ajută să ne organizăm mese mult mai sănătoase și mai bogate în nutrienți. Este perioada în care putem să consumăm mai multe legume și chiar să pierdem în greutate, dacă acesta este unul dintre obiectivele noastre.

Rețeta de salată de cartofi poate fi perfectă pentru persoanele care țin post. Se prepară ușor, nu ai nevoie de foarte multe ingrediente și este perfectă chiar și pentru cei care sunt începători în bucătărie.

Cartofii sunt nelipsiți din alimentația noastră. Aceștia sunt incluși într-o mulțime de rețete delicioase. Indiferent de sezonul în care te afli, cartofii pot fi întotdeauna gătiți într-o rețetă rapidă și sățioasă.

Acesta este și cazul salatei cremoase de cartofi. Timpul de preparare este unul scurt, iar rezultatul este unul spectaculos.

Reclamă

Care sunt ingredientele necesare pentru rețeta de salată de cartofi

Pentru a putea prepara rețeta de salată de cartofi de post vei avea nevoie de câteva ingrediente simple:

  • 8 cartofi mari, curățați, tăiați în cubulețe
  • 1 linguriță de sare
  • 1 linguriță de oțet
  • 2 linguri de maioneze vegană
  • puțin suc de lămâie
  • 2 lingurițe de muștar
  • ½ linguriță de paprika
  • ½ lingurițe de praf de usturoi
  • 1 ardei tocată cubulețe mărunte
  • 1 – 2 cepe tăiate julien
  • ½ cupe de porumb
Reclamă

Aceste ingrediente simple sunt perfecte pentru a pregăti rețeta de salată de cartofi.

Cum prepari rețeta de salată de cartofi

Nu trebuie să ai foarte multă experiență în bucătărie pentru a putea pregăti rețeta de salată de cartofi. Începe prin a tăia cartofii în cubulețe. Pune-i la fiert în apa care clocotește. Adaugă în apă puțină sare și lasă cartofii sp fiarbă până se pătrund.

Când cartofii s-au fiert poți să-i scoți și să-i pui la scurs. Transferă-i într-un bol și pregătește celelalte ingrediente. Taie ceapa și ardeiul și apoi pune-le peste cartofi. Adaugă apoi porumbul, iar opțional poți pune un castraveți murați tăiați în cubulețe mici sau măsline.

Pregătește între timp și mixul de condimente. Amestecă toate documentele precizate în lista de ingrediente și pune peste ele lingurițele de maioneză vegană. Dacă nu ai maioneză vegană, atunci poți face chiar tu o rețetă simplă de maioneză de post.

Amestecă apoi cartofii cu maioneza, ardeii, ceapa, porumbul și restul condimentelor. La final vei avea o salată de cartofi cremoasă și extrem de gustoasă.

Poate fi servită drept garnitură sau ca fel principal. Dacă îți alegi porția potrivită, atunci vei avea parte de o masă sățioasă, iar silueta ta nu va fi afectată.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×