Salata combină perfect dulceața rodiei cu prospețimea verdețurilor și cremozitatea brânzei feta, oferind în același timp o doză generoasă de proteine și fibre. Brânza feta oferă o notă sărată și cremoasă, contrastând plăcut cu dressingul aromat pe bază de lămâie și miere.
Această salată este perfectă pentru o masă sănătoasă, fiind bogată în proteine, fibre și antioxidanți. Se potrivește de minune cu preparate din carne de pui, pește la grătar sau poate fi savurată ca atare pentru un prânz lejer și nutritiv.
Descoperă mai jos rețeta detaliată, pentru a o prepara și tu și a te răsfăța cu o masă delicioasă și sănătoasă.
Salată de quinoa cu rodie și feta – Ingrediente
Ai nevoie pentru prepararea acestei delicioase și sănătoase salate de câteva ingrediente de bază și de alte câteva ingrediente pentru dressing. Urmărește mai jos care sunt acestea.
Pentru baza salatei:
- 200 g quinoa (albă, roșie sau mix)
- 400 ml apă sau supă de legume
- 1 rodie (semințele)
- 150 g brânză feta, fărâmițată
- 2-3 fire de ceapă verde, tocate
- 1 legătură de pătrunjel proaspăt, tocat fin
- 1 legătură de mentă proaspătă (opțional), tocată fin.
Pentru dressing:
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 2 linguri suc proaspăt de lămâie
- 1 linguriță miere sau sirop de arțar
- 1 linguriță muștar Dijon
- 1 cățel de usturoi, tocat fin sau dat pe răzătoare
- sare și piper, după gust.