Reclamă

Pulpe de pui pane. Un preparat perfect pentru prânz sau cină

Ți-ai propus să prepari pulpe de pui pentru masa de prânz sau cină, dar nu ai idee ce rețetă să încerci? Îți recomandăm una dintre cele mai îndrăgite rețete, și anume cea de pulpe de pui pane. Nu sunt altceva decât un preparat clasic, îndrăgit pentru textura crocantă a crustei și pentru carnea fragedă din interior.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 14 octombrie 2024, 6:07

Pulpele preparate sub formă pane sunt perfecte pentru o masă rapidă în familie. Rețeta implică prăjirea pulpelor într-un strat crocant de pesmet și ou, ceea ce le oferă o culoare aurie și un gust delicios. Pot fi servite cu garnituri variate, precum cartofi prăjiți, orez sau salată, și sunt ideale atât pentru copii, cât și pentru adulți. Datorită simplității sale, această rețetă permite o mulțime de variații, inclusiv adăugarea de condimente sau ierburi aromatice pentru un plus de savoare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Indiferent dacă alegi să le servești simple, cu lămâie stoarsă deasupra sau alături de un sos de usturoi, pulpele de pui pane vor fi întotdeauna un preparat de succes, apreciat de toți cei care le gustă.

Descoperă și o rețetă de pulpe de pui înfășurate în bacon, cu legume la cuptor.

Pulpe de pui pane – Ingrediente

  • 4 pulpe de pui (cu os sau dezosate, după preferință)
  • sare și piper (după gust)
  • 1 linguriță boia dulce
  • 1 linguriță usturoi granulat
  • 1 linguriță cimbru uscat (opțional)
  • 2 ouă
  • 100 g făină
  • 150 g pesmet (sau panko pentru un strat mai crocant)
  • ulei pentru prăjit.
Reclamă

Rețeta pulpelor pane – Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea rețetei constă în pregătirea pulpelor de pui. Poți opta pentru pulpele inferioare de pui cu os, pentru un aspect mai atrăgător.

Spală și curăță pulpele de pui. Șterge-le bine cu prosoape de hârtie pentru a elimina excesul de apă.

Condimentează-le cu sare, piper, boia, usturoi granulat și cimbru. Lasă-le deoparte pentru 10-15 minute, astfel încât aromele să pătrundă bine.

Reclamă

Descoperă și rețeta de pui tempura, inspirată din bucătăria asiatică.

Cum prepari pulpe de pui pane

În intervalul de timp cât pulpele se odihnesc condimentate, poți pregăti celelalte ingrediente.

Într-un bol mic, amestecă ouăle cu un praf de sare și puțin piper. Într-o farfurie întinsă, adaugă făina, iar într-un alt bol sau farfurie, adaugă pesmetul.

Ia fiecare pulpă și trece-o mai întâi prin făină, acoperind uniform toate părțile. Scutură excesul de făină, apoi trece pulpa prin compoziția de ouă. La final, trece pulpa prin pesmet, asigurându-te că este bine acoperită și presează ușor pentru a se lipi bine crusta.

Într-o tigaie adâncă, încălzește suficient ulei la foc mediu. Uleiul trebuie să fie suficient pentru a acoperi jumătate din grosimea pulpelor. Prăjește pulpele pe ambele părți până devin aurii și crocante. Timpul de prăjire poate varia între 6-8 minute pe fiecare parte, în funcție de grosimea pulpelor și de intensitatea focului.

Pentru a te asigura că pulpele sunt gătite complet, poți verifica temperatura internă (ar trebui să fie în jur de 75°C). În lipsa termometrului poți cresta o pulpă, iar dacă aceasta nu are carnea roșiatică și suculentă în interior este făcută.

După prăjire scoate delicioasele pulpe de pui pane pe prosoape de hârtie pentru a elimina excesul de ulei. Servește-le calde, alături de o garnitură de cartofi prăjiți, piure de cartofi sau salată verde.

Pentru un plus de savoare, poți adăuga parmezan ras în amestecul de pesmet.

Poți marina pulpele cu iaurt și condimente cu câteva ore înainte de preparare, pentru un gust mai intens și o carne mai fragedă.

Dacă dorești și alte rețete asemănătoare, mai poți încerca rețeta de copănele de pui în crustă crocantă de porumb.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care ține în brațe un inorog
Horoscop
3 zodii manifestă norocul în mod natural. Cine sunt nativii care au parte de reușite
3 zodii manifestă norocul în mod natural. Acești nativi vor avea parte de reușite pe tot parcursul acestei zile. Se anunță o perioadă extraordinară pentru nativii care îndrăznesc să viseze cu ochii deschiși. Cele...
2
O femeie care poartă o rochie albastră și reprezintă una dintre acele zodii care se despart în octombrie 2024
Horoscop
Zodii care se despart în octombrie 2024. Nativii care lasă trecutul în spate
Există trei zodii care se despart în luna octombrie 2024. Acești nativi sunt pregătiți să lase trecutul în spate și să meargă mai departe cu viața lor. Aceste semne zodiacale sfidează așteptările sociale și...
3
Porție de plăcintă cu mere de post pe o farfurie cu fructe de pădure
Rețete
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețetă ușoară și rapidă
Se apropie una dintre perioadele de post și ești în căutare de rețete de deserturi delicioase și ușoare? Trece pe lista de preparat și rețeta de plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Este...
4
Harta cu poziția lui Marte în harta astrală
Horoscop
Poziția lui Marte în harta ta natală. Ce spune despre puterea pe care o poți avea
Poziția lui Marte în harta ta natală poate spune multe despre puterea pe care poți să o primești de la astre. Atunci când cunoști mai multe despre energia acestei planete poți să înveți să...
5
Sufleu de broccoli în vas, alături de broccoli proaspăt
Rețete
Sufleu de broccoli. Un aperitiv gustos și aromat
Pentru o gustare delicioasă și consistentă sau chiar pentru una dintre mesele principale ale zilei îți oferim o rețetă de sufleu de broccoli. Este rețeta unui preparat elegant și aerat, perfect pentru a aduce...
PARTENERI
×