Reclamă

Tocăniță de pui cu găluște din făină. Rețetă pentru un prânz delicios

Pentru momentele când se strânge toată familia la masa de prânz, avem pentru tine o rețetă de tocăniță de pui cu găluște din făină. Tocănița este plină de savoare, iar găluștele din făină sunt pufoase și se combină perfect cu sosul.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 29 august 2024, 6:47

Carnea de pui este preferata tuturor, pentru mâncăruri delicioase, indiferent de categoria acestora. Este și gustoasă și sănătoasă, dar și rapid de preparat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Poate fi folosită la supe și ciorbe, la mâncăruri scăzute, în chiftele și diferite aperitive. Este utilizată chiar și în rețetele de aspic, datorită conținutului ridicat de gelatină. Cel mai mult se folosește pieptul de pui care este fraged și suculent, iar dintre preparatele cu piept de pui, cele mai adorate sunt șnițelele. Acestea sunt urmate de pulpele de pui inferioare, preparate pe grătar, la cuptor sau în tigaie.

Descoperă și rețeta de pulpe de pui înfășurate în bacon, cu legume la cuptor. În continuare, îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari preparării delicioasei tocănițe de pui.

Tocăniță de pui cu găluște din făină – Ingrediente

Împarte de la început lista de ingrediente în funcție de elementele ce compun mâncarea, pentru a-ți ușura munca. Ai nevoie de ingrediente pentru tocăniță și de ingrediente pentru găluște, după cum poți urmări mai jos.

Reclamă

Pentru tocăniță:

  • 1 kg de carne de pui (pulpe, piept sau un mix)
  • 2 cepe medii, tocate mărunt
  • 2-3 căței de usturoi, tocați fin
  • 1 ardei gras, tăiat cubulețe
  • 2-3 roșii sau 200 ml de roșii pasate sau bulion
  • 2-3 linguri de ulei
  • 1 lingură de boia dulce
  • sare și piper după gust
  • 1 linguriță de cimbru uscat
  • 1-2 foi de dafin
  • 200 ml de apă sau supă de pui
  • 1 legătură de pătrunjel verde, tocat.

Pentru găluște:

  • 1 ou
  • 100 g de făină
  • un praf de sare
  • 2-3 linguri de apă (dacă este nevoie).
Reclamă

Tocăniță de pui cu găluște din făină – Mod de preparare

Vei începe cu pregătirea cărnii și a legumelor. Dacă optezi pentru piept de pui, îl vei porționa în bucăți mai mici. Pulpele de pui inferioare sau superioare le poți lăsa întregi.

Legumele le cureți, le clătești și le scurgi, apoi le toci în cuburi.

Cum prepari tocănița de pui

Într-o cratiță mare, încălzește uleiul la foc mediu și călește ceapa până devine aurie. Adaugă usturoiul și ardeiul gras și călește-le împreună cu ceapa pentru încă 2-3 minute.

Adaugă carnea de pui tăiată bucăți și rumenește-o pe toate părțile. Presară boiaua dulce și amestecă bine, având grijă să nu o arzi.

Adaugă roșiile pasate sau bulionul, foile de dafin, cimbrul, sare și piper. Amestecă bine toate ingredientele.

Toarnă apă sau supă de pui, cât să acopere carnea și lasă tocănița să fiarbă la foc mic, acoperită, timp de aproximativ 30-40 de minute, până când carnea este bine pătrunsă și fragedă. Descoperă și o rețetă de găluște de cartofi cu bacon afumat.

Cum prepari găluștele pentru tocăniță de pui cu găluște din făină

Într-un bol, bate oul cu un praf de sare. Adaugă treptat făina și amestecă până obții un aluat mai gros, dar nu prea dens. Dacă aluatul este prea gros, adaugă 2-3 linguri de apă.

Cu ajutorul unei linguri, ia mici cantități din aluat și adaugă-le în oala cu tocănița care fierbe, având grijă ca găluștele să nu se lipească între ele.

Găluștele se vor fierbe în tocăniță și vor fi gata în aproximativ 5-7 minute, când vor pluti la suprafață.

După ce găluștele sunt fierte, verifică gustul tocăniței și mai adaugă sare și piper dacă este necesar. Stinge focul și presară pătrunjelul verde tocat deasupra.

Servește delicioasa tocăniță de pui cu găluște din făină fierbinte, alături de o salată de sezon sau murături. Dacă dorești și alte rețete cu carne de pui, mai poți încerca și rețeta de tocană de pipote și inimi de pui. Este un preparat delicioas, așa cum îl pregăteau bunicile odinioară.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Supă de linte alături de ingredientul care te ajută să reduci balonarea
Sănătate
Ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în multe preparate gustoase
Acesta este ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în mult preparate gustoase. Experții recomandă folosirea ghimbirului pentru ameliorarea stărilor de greață, însă acest ingredient secret este minuna pentru persoanele care...
2
Trei mereu copate puse pe o farfurie festivă
Timp liber
Ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Cum să prepari rapid desertul preferat al toamnei
Acesta este ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Desertul tradițional deschide perfect sezonul de toamnă. Te vei bucura de aromele dulci – acrișoare ale merelor. Descoperă mai departe rețeta simplă și rapidă....
3
Porție de plăcintă cu prune pe un șervețel brodat și una pe o farfurie ținută în mâini
Rețete
Plăcintă cu prune și aluat fraged. Un desert simplu și ușor
Această plăcintă cu prune și aluat fraged este un desert clasic, simplu și delicios, perfect pentru sezonul prunelor. Acest tip de plăcintă combină dulceața și aroma prunelor coapte cu textura ușoară și crocantă a...
4
O femeie care bea băutura proteică care te ajută să pierzi în greutate
Sănătate
Băutura proteică pe care vedetele o folosesc pentru a pierde în greutate. Cum reușesc să aibă un abdomen plat în doar câteva zile
Aceasta este băutura proteică pe care vedetele o folosesc pentru a pierde în greutate. Celebritățile susțin că reușesc să aibă un abdomen plat în doar câteva zile cu ajutorul ei. Victoria Beckham este una...
5
Crinul păcii pus pe pervazul geamului pentru a face flori frumoase
Timp liber
Unde așezi crinul păcii pentru a face cele mai frumoase flori. Locul din casă unde îi merge cel mai bine
Te-ai întrebat vreodată unde așezi crinul păcii pentru a face cele mai frumoase flori? Acest loc din casă promite să prelungească durata de viață a plantei tale. Descoperă și tu unde îi merge cel...
PARTENERI
×