Home // Lifestyle // Rețete // Tocană de pipote și inimi de pui. O rețetă simplă pentru prânz sau cină
Tocană de pipote și inimi de pui. O rețetă simplă pentru prânz sau cină
Dacă ești în căutarea unei rețete simple și ușoare pentru prânz sau cină, îți recomandăm să încerci rețeta de tocană de pipote și inimi de pui. Este o rețetă delicioasă, așa cum o preparau bunicile odinioară.
În timpul servirii se adaugă și frunze de pătrunjel verde / Shutterstock
Rețeta o mai întâlnești și sub denumirea populară de ”tocană din măruntaie de pui”. Este o rețetă simplă și rapidă, așa cum sunt majoritatea rețetelor clasice. Nu ai nevoie de ingrediente multe și nici de tehnici complexe pentru a prepara o astfel de tocană. Pipotele și inimile le găsești cu ușurință în magazinele alimentare, la rafturile cu carne de pui.
Rețeta de tocană de pipote și inimi de pui – Mod de preparare
Înainte de a aprinde aragazul pentru prepararea tocăniței, pregătește toate ingredientele, pentru a le avea la îndemână.
În primul rând, te vei ocupa de pregătirea pipotelor și a inimilor care necesită puțin mai multă atenție decât alte specialități de carne.
Menționăm că pipotele de pui nu oferă doar gust mâncării, ci reprezintă o sursă bogată de nutrienți esențiali. Sunt bogate în proteine de înaltă calitate, dar conțin și o serie de vitamine și minerale esențiale, precum vitamina B12, fier, zinc și fosfor.
Reclamă
Foarte important de știut este faptul că pipotele de pui conțin colagen. Acesta este o proteină care susține sănătatea articulațiilor, dar și pielii și a părului. Colagenul mai este benefic și pentru buna funcționare a sistemului digestiv.
Descoperă și o listă cu alimente care stimulează în mod natural producția de colagen în organism.
Sfaturi pentru gătirea perfecta a pipotelor
Pipotele de pui vor cuceri prin textura moale și gust delicios, dacă sunt gătite corespunzător. Iată câteva mici trucuri pentru prepararea perfectă a pipotelor de pui.
Spală pipotele bine și îndepărtează de pe ele orice impuritate care se poate ascunde printre formele lor cutanate. Mai îndepărtează și eventualele zgârciuri de pe margine, care de obicei nu se frăgezesc în timpul preparării. În plus, acestea se contractă în timpul tratamentului termic și dau un aspect inestetic pipotelor.
Ia un bol mare și pune în el apă rece. Adaugă și o linguriță de sare mare și amestecă pentru dizolvarea acesteia. Pune pipotele în apa sărată și lasă-le acolo timp de aproximativ 30 de minute pentru a le înmuia. Clătește-le și mai lasă-le în apă rece, curată, timp de 10-15 minute. Apoi, scurge-le și șterge-le bine cu prosoape de hârtie.
Pune și inimile în apă rece pentru 15-20 de minute, după ce le-ai curățat de pielițe și de venele inestetice.
Cum prepari delicioasa tocană de pipote și inimi de pui
După ce ai pregătit pipotele și inimile, pregătește și legumele. Curăță ceapa, clătește-o și toac-o mărunt, ca pentru oricare altă mâncare scăzută. Curăță morcovul, clătește-l și dă-l pe răzătoarea mare. Clătește ardeiul, secționează-l pe jumătate și îndepărtează cotorul, nervurile și semințele. Toacă-l în cuburi micuțe.
Apoi pune uleiul la încins într-o tigaie adâncă sau o cratiță. Adaugă pipotele și rumenește-le puțin, întorcându-le pe toate părțile. Presară și puțin piper peste ele. Scoate pipotele într-un vas și acoperă-le.
Adaugă ceapa în tigaie și călește-o puțin. Apoi adaugă morcovul răzuit și ardeiul. Călește-le și pe acestea puțin, amestecându-le intens să nu se ardă. Adaugă inimile bine scurse, apoi pipotele și completează cu apă fierbinte. Acoperă vasul cu un capac și lasă pipotele și inimile să fiarbă la foc lent timp de aproximativ o oră. Dacă lichidul din vas scade foarte mult, mai poți adăuga câte puțină apă fierbinte.
Spre finalul de fierbere, adaugă boiaua de ardei și mai potrivește gustul cu sare și piper. Nu este necesar pentru o astfel de tocană să adaugi roșii. Ardeiul și boiaua vor oferi atât gust cât și culoare.
La final de preparare sau chiar în timpul servirii, adaugă și frunze proaspete de pătrunjel.
Poți savura această tocană de pipote și inimi de pui cu pâine. Este delicioasă și cu mămăligă.