Reclamă

Tocană de pipote și inimi de pui. O rețetă simplă pentru prânz sau cină

Dacă ești în căutarea unei rețete simple și ușoare pentru prânz sau cină, îți recomandăm să încerci rețeta de tocană de pipote și inimi de pui. Este o rețetă delicioasă, așa cum o preparau bunicile odinioară.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 15 ianuarie 2024, 5:07

Rețeta o mai întâlnești și sub denumirea populară de ”tocană din măruntaie de pui”. Este o rețetă simplă și rapidă, așa cum sunt majoritatea rețetelor clasice. Nu ai nevoie de ingrediente multe și nici de tehnici complexe pentru a prepara o astfel de tocană. Pipotele și inimile le găsești cu ușurință în magazinele alimentare, la rafturile cu carne de pui.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Și tot din categoria rețetelor cu măruntaie de pui, îți recomandăm să încerci și rețeta de ficăței de pui cu sos de roșii și usturoi.

În rândurile de mai jos îți oferim rețeta detaliată pentru prepararea tocăniței din pipote și inimi.

Tocană din măruntaie de pui – Ingrediente

  • 1 kg pipote și inimi de pui
  • sare și piper după gust
  • 3 cepe mai mari
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras de culoare roșie
  • 1 lingură de boia dulce
  • 1/4 linguriță de boia iute
  • 3-4 linguri de ulei
  • 350-400 ml apă
  • frunze de pătrunjel verde.
Reclamă

Rețeta de tocană de pipote și inimi de pui – Mod de preparare

Înainte de a aprinde aragazul pentru prepararea tocăniței, pregătește toate ingredientele, pentru a le avea la îndemână.

În primul rând, te vei ocupa de pregătirea pipotelor și a inimilor care necesită puțin mai multă atenție decât alte specialități de carne.

Menționăm că pipotele de pui nu oferă doar gust mâncării, ci reprezintă o sursă bogată de nutrienți esențiali. Sunt bogate în proteine de înaltă calitate, dar conțin și o serie de vitamine și minerale esențiale, precum vitamina B12, fier, zinc și fosfor.

Reclamă

Foarte important de știut este faptul că pipotele de pui conțin colagen. Acesta este o proteină care susține sănătatea articulațiilor, dar și pielii și a părului. Colagenul mai este benefic și pentru buna funcționare a sistemului digestiv.

Descoperă și o listă cu alimente care stimulează în mod natural producția de colagen în organism.

Sfaturi pentru gătirea perfecta a pipotelor

Pipotele de pui vor cuceri prin textura moale și gust delicios, dacă sunt gătite corespunzător. Iată câteva mici trucuri pentru prepararea perfectă a pipotelor de pui.

Spală pipotele bine și îndepărtează de pe ele orice impuritate care se poate ascunde printre formele lor cutanate. Mai îndepărtează și eventualele zgârciuri de pe margine, care de obicei nu se frăgezesc în timpul preparării. În plus, acestea se contractă în timpul tratamentului termic și dau un aspect inestetic pipotelor.

Inimi și pipote de pui separate cu crenguțe de rozmarin
Pentru a ieși fragede și gustoase, pipotele de pui necesită câteva etape de pregătire / Shutterstock

Ia un bol mare și pune în el apă rece. Adaugă și o linguriță de sare mare și amestecă pentru dizolvarea acesteia. Pune pipotele în apa sărată și lasă-le acolo timp de aproximativ 30 de minute pentru a le înmuia. Clătește-le și mai lasă-le în apă rece, curată, timp de 10-15 minute. Apoi, scurge-le și șterge-le bine cu prosoape de hârtie.

Pune și inimile în apă rece pentru 15-20 de minute, după ce le-ai curățat de pielițe și de venele inestetice.

Cum prepari delicioasa tocană de pipote și inimi de pui

După ce ai pregătit pipotele și inimile, pregătește și legumele. Curăță ceapa, clătește-o și toac-o mărunt, ca pentru oricare altă mâncare scăzută. Curăță morcovul, clătește-l și dă-l pe răzătoarea mare. Clătește ardeiul, secționează-l pe jumătate și îndepărtează cotorul, nervurile și semințele. Toacă-l în cuburi micuțe.

Apoi pune uleiul la încins într-o tigaie adâncă sau o cratiță. Adaugă pipotele și rumenește-le puțin, întorcându-le pe toate părțile. Presară și puțin piper peste ele. Scoate pipotele într-un vas și acoperă-le.

Adaugă ceapa în tigaie și călește-o puțin. Apoi adaugă morcovul răzuit și ardeiul. Călește-le și pe acestea puțin, amestecându-le intens să nu se ardă. Adaugă inimile bine scurse, apoi pipotele și completează cu apă fierbinte. Acoperă vasul cu un capac și lasă pipotele și inimile să fiarbă la foc lent timp de aproximativ o oră. Dacă lichidul din vas scade foarte mult, mai poți adăuga câte puțină apă fierbinte.

Spre finalul de fierbere, adaugă boiaua de ardei și mai potrivește gustul cu sare și piper. Nu este necesar pentru o astfel de tocană să adaugi roșii. Ardeiul și boiaua vor oferi atât gust cât și culoare.

La final de preparare sau chiar în timpul servirii, adaugă și frunze proaspete de pătrunjel.

Poți savura această tocană de pipote și inimi de pui cu pâine. Este delicioasă și cu mămăligă.

Descoperă aici și rețeta de mămăligă, preparată ca la mama acasă.

Tocană de pipote și inimi de pui într-un bol metalic așezat într-o tavă de lemn, cu lingură de lemn și două felii de pâine
Tocana este delicioasă servită caldă, cu pâine de casă / Shutterstock
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Două tăvi cu cozonaci proaspăt scoși din cuptor
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și o pereche de mănuși în timp ce ține un deget la gură pentru a ascunde un secret
Horoscop
Zodii care nu pot păstra un secret. Nativii în care nu e recomandat să-ți pui încrederea
Există unele zodii care nu pot păstra un secret. Acești nativi nu pot fi de încredere și este recomandat să eviți discuțiile importante în preajma lor. Dacă ai anumite probleme care îți dorești să...
PARTENERI
×