Această rețetă aduce un echilibru între aromele puternice ale condimentelor indiene și textura cremoasă a sosului, oferind o experiență culinară autentică și savuroasă. Pentru o variantă mai sănătoasă, poți folosi iaurt degresat și smântână light. Poți adăuga cantitatea de condimente în funcție de preferințele personale pentru mâncăruri mai puțin sau mai intens condimentate.
Descoperă și rețeta pentru Chicken Alfredo, din bucătăria italiană.
În continuare, îți oferim rețeta din bucătăria indiană, cu listă completă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.
Pui Tikka Masala – Ingrediente:
Întrucât carnea de pui va trece printr-un proces de marinare înainte de a fi gătită, ai nevoie și de o listă de ingrediente pentru marinadă. În plus, îți mai trebuie și de câteva ingrediente pentru sos, după cum vei descoperi mai jos.
Pentru marinada:
- 500 gr piept de pui, tăiat cuburi
- 200 gr iaurt grecesc
- 2 linguri de suc de lămâie
- 2 lingurițe de ghimbir ras
- 2 lingurițe de usturoi ras
- 1 linguriță de turmeric
- 1 linguriță de garam masala
- 1 linguriță de chimen măcinat
- 1 linguriță de coriandru măcinat
- 1/2 linguriță de piper cayenne
- sare, după gust.
Pentru sos:
- 2 linguri de ulei vegetal
- 1 ceapă mare, tocată mărunt
- 3 căței de usturoi, tocați
- 1 lingură de ghimbir ras
- 400 gr roșii pasate
- 200 ml smântână pentru gătit
- 1 linguriță de garam masala
- 1 linguriță de chimen măcinat
- 1 linguriță de coriandru măcinat
- 1 linguriță de paprika
- 1 linguriță de zahăr (opțional)
- sare, după gust
- frunze de coriandru proaspăt, pentru garnitură.