Musacaua este un preparat făcut cu felii de cartofi, un sos bogat de carne de vită sau orice fel de carne și completată cu un sos bechamel delicios de cremos. Cu alte cuvinte, hrana pentru un confort suprem.
Secretul pentru a obține o musaca delicioasă
Mulți oameni cred că a face musaca este dificil. Deși ai mai mulți pași de respectat, adevărul este că a face musaca se rezumă la următorii patru pași foarte simpli:
- pregătirea cartofilor;
- pregătirea sosului de roșii cu carne de vită;
- pregătirea sosul bechamel;
Și bineînțeles, asamblarea și coacerea până se rumenește perfect! Va trebui să murdărești câteva vase, dar rezultatul final merită, garantăm pentru succes.
Secretul pentru a obține o musaca delicioasă constă însă în adăugarea brânzeturilor în sosul béchamel, care oferă o aromă deosebită preparatului și o textură aparte.
O rețetă tradițională de musaca are nevoie de un sos bechamel delicios. Cu toate acestea, aceasta este și partea cea mai dificilă de făcut. Deci, cum să ajungi la perfecțiune? Ca să ai consistența potrivită e indicat să amesteci constant în timp ce se gătește, să-l îmbogățești cu ouă și brânză și să adaugi doar cantitatea potrivită de sare la final.
Musacaua are nevoie de un sos bechamel gros și cremos. Un sos bechamel subțire se va înmuia prin sosul de carne și nu va putea să ofere acel strat cremos și gros care stă deasupra și face ca preparatul tău să iasă în evidență! Așadar, atunci când prepari sos bechamel, asigură-te că îl gătești suficient de mult, până când seamănă cu o cremă groasă.
Ai aici ingredientele și modul de preparare pentru musacaua tradițională.
Cum să obții un sos bechamel delicios pentru musacaua ta
Ingrediente pentru sosul bechamel
- 700 de ml. de lapte;
- 50 de grame de unt;
- 50 de grame de făină (pentru un sos mai consistent, se adaugă mai multă faină)
- sare, piper alb;
- ¼ linguriță de nucșoară măcinată;
- brânzeturi la alegere;
- 2 gălbenușuri.
Pentru a pregăti sosul bechamel, începe prin a topi mai întâi untul la foc mare. Adaugă toată făina, amestecă până când untul se absoarbe complet în făină și lasă compoziția să se gătească câteva minute până se rumenește ușor. Dă focul la mediu și adaugă laptele puțin câte puțin. Așteaptă ca laptele să se absoarbă în făină, mai adaugă puțin și repetă până când ai folosit tot laptele din rețetă. Sosul tău bechamel este gata când s-a îngroșat și seamănă cu o cremă.
Sfat: va trebui să amesteci constant în timp ce adaugi laptele. Gătirea sosului bechame la foc mic în timp ce amesteci va împiedica să se ardă și să se lipească de fundul cratiței. Folosește întotdeauna un mixer de mână cu accesoriul pentru tel dacă ți se pare obositor să faci acest pas manual.
Acum este timpul să asezonezi și să îmbogățești sosul bechamel. Scoate cratița de pe aragaz și adaugă brânză cheddar sau mozzarella, nucșoară și două lingurițe de sare. Amestecă până se omogenizează, gustă sosul bechamel și adaugă încă o linguriță de sare dacă mai are gust fad.
La final adaugă două gălbenușuri și amestecă rapid, astfel încât ouăle să se încorporeze complet în amestec. Când se coace musacaua, ouăle vor îngroșa bechamelul și vor oferi un strat mai distinct și mai cremos peste cel de cartofi.