S-a descoperit că magneziu joacă un rol esențial în ceea ce privește calitatea somnului. Nivelurile scăzute ale acestui mineral pot duce la tulburări de somn. Magneziul este un mineral esențial în organism care joacă un rol esențial în funcția nervoasă și musculară, dezvoltarea oaselor și consistența ritmului cardiac.
Secretul unui somn odihnitor
Cele mai recente studii sugerează că magneziul ajută oamenii să mențină un program de somn sănătos și ajută oamenii să aibă parte de un somn de calitate.
Pentru a menține un nivel adecvat de magneziu, oamenii trebuie să consume alimente bogate în acest mineral. Persoanele care vor să se asigure că au destul magneziu în organism pot lua suplimente alimentare.
Doza recomandată pentru magneziu se încadrează între 301 și 420 de miligrame pentru adulți, în funcție de vârstă, sex și starea sarcinii în cazul viitoarelor mămici.
Nivelurile mari de magneziu din organism sunt asociate cu un somn mai bun, timpi mai lungi de somn și puțină oboseală pe timpul zilei. Studiile arată că suplimentarea cu magneziu a ajutat la adormirea mai rapidă.
Experții nu au găsit încă moduri exacte în mare magneziul impactează somnul. Unele dovezi sugerează că magneziul are un impact asupra modului în care anumite substanțe acționează în creier. Substanțele chimice care se crede că sunt afectate de magneziu includ melatonina, renina și cortizolul, toate acestea putând influența cât de relaxată sau de obosită se simte o persoană.
Câteva studii sugerează că suplimentarea cu magneziu poate ajuta în cazul insomniilor.
Insomnia este o tulburare care implică probleme de a adormi sau de a dormi pe perioade mai lungi de timp. Somnul este afectat pe măsură ce înaintăm în vârstă, spun studiile.