Dacă în unele țări se serbează Ziua Femeii, altele o numesc Ziua Mamei. România de exemplu oamenii aleg să le celebreze pe ambele. Semnificația zilei de 8 martie se referă la o sărbătoare dedicată femeilor.
Ziua Internațională a Femeii a fost adoptată pentru prima dată în anul 1977, într-o rezoluție a Adunării Generale a ONU.
Semnificația zilei de 8 Martie
Fie că alegi să stai acasă cu prietenii, sărbătorești prin muncă sau te bucuri de cadourile de la partener, pe data de 8 martie trebuie să sărbătorești. Istoria Zilei Femeii trebuie să fie scrisă în continurea și tu trebuie să faci parte din istorie.
Cum a luat naștere Ziua Internațională a Femeii
Ziua Internațională a Femeii a luat naștere în urma unui protest al unor femei din clasa muncitoare. Acestea au cerut reducerea numărului de zile de muncă. Totul se întâmpla pe data de 8 martie 1857. ONU atrage mereu atenția asupra faptului că data de 8 martie trebuie să însemne mai mult. Nu este numai despre celebrarea femeilor din preajma noastră. Trebuie să rămână la idee că femeile din întreaga lume trec zi de zi prin tot felul de dificultăți pentru a face față vieții dure, scrie History.com.
Ziua de 8 martie e sărbătorită în mai multe țări din lume. Femeile sunt celebrate pentru realizările pe care le au și în această zi sunt lăsate deoparte diferențele de etnie, limbă, culoare sau clasă socială.
Prima zi a Femeii a avut loc în Statele Unite ale Americii, pe data de 28 februarie 1909. Partidul Socialist a ales ziua de 28 februarie în amintirea unei greve din anul 1908, în care femeile au protestat împotriva calității muncii.
În anul 1019, la Copenhaga, într-o întâlnire a Internaționalei Socialiste, s-a hotărât instituirea unei zile dedicate femeii. Nu s-a ales atunci nicio dată. Data de 8 martie a fost stabilită abia în anul 1913, scrie Digi24.ro.