Reclamă

Sfaturi pentru o piele strălucitoare și sănătoasă. Cum poți avea cele mai bune rezultate

Îți oferim sfaturi eficiente pentru o piele strălucitoare și sănătoasă. Este vorba despre niște ușor de urmat și de respectat. Aceștia te vor ajuta să ai cele mai bune rezultate. Îngrijirea pielii este un ritual relaxant pe care multe dintre femei îl adoră.

Publicat: 13 martie 2023, 6:05

Atunci când vine vorba de pielea ta, dermatologii spun să nu faci compromisuri. Folosește produse curate, prietenoase cu tenul tău și hidratează-te corespunzător. Stresul, oboseala, poluarea și stilul de viață sunt factori care pot influența aspectul pielii, indiferent de tratamentele pe care le folosești.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sfaturi pentru o piele strălucitoare și sănătoasă

Îngrijirea pielii este extrem de importantă, mai ales dacă vrei să ascunzi diferite imperfecțiuni. Un stil de viață sănătos, dar și o alimentație echilibrată sunt principalele puncte de plecare în ceea ce privește îngrijirea pielii. Vom discuta despre lucruri naturale de care pielea ta are nevoie pentru a fi strălucitoare.

Pielea este cel mai mare organ al corpului, așa că are nevoie de atenție deosebită. O piele strălucitoare este un semn al sănătății și al vitalității. De asemenea, problemele serioase de piele pot fi asociate inclusiv cu boli cronice de care suferă organismul. De aceea, este foarte important să știi cum poți avea grijă de pielea ta, fără să ai nevoie de produse cosmetice costisitoare sau tratamente complicate.

Consumă mai multă proteină vegetală

Proteinele de origine vegetală au beneficii multiple asupra organismului. Oferă nutrienții de care ai nevoie în fiecare zi și asigură sănătatea sistemului cardiovascular. Cercetătorii susțin că proteina vegetală oferă suport structural pielii și părului, echilibrând hormonii din organism.

Reclamă

Poți obține aportul zilnic de proteină vegetală prin consumul de alimente bogate în aminoacizi. Aceste substanțe timulează producția naturală de cheratină a organismului. Biotina susține acest proces și se poate găsi în alimente precum fasolea, conopida, ciupercile, varza de Bruxelles și morcovii cruzi, scrie publicația HealthShots.com.

Susține producția de colagen din organism

Din lista cu sfaturi pentru o piele strălucitoare și sănătoasă face parte și stimularea producției de colagen. Colagenul este o proteină care se găsește din abundență în organism. Susține articulațiile și susține sănătatea inimii. O pierdere a echilibrului între producția și distrugerea colagenului duce la formarea ridurilor. Procesul de degradare a colagenului este declanșat de o alimentație deficitară și de expunerea excesivă la soare.

Reclamă

Colagenul este astăzi disponibil în multiple forme de consum, cum ar fi tablete efervescente, pulbere, geluri sau lichide. Colagenul se găsește, de asemenea, în compoziția anumitor alimente.

Folosește glutation

Glutationul este un antioxidant produs în celule. Acesta este compus în mare parte din trei aminoacizi: glutamină, glicină și cisteină. Nivelurile de glutation din organism pot fi reduse de o serie de factori, inclusiv o alimentație deficitară, toxine din mediu și stres. Acest antioxidant este produs în mod natural de organism, scrie publicația Healthline.com.

În mod evident, pe măsură ce îmbătrânești, nivelul de glutation din organism poate să scadă. Cu toate acestea, poate fi administrat sub formă de capsule sau lichid. Acest antioxidant are și propritatea de a reduce semnele și simptomele de psoriazis, potrivit celor mai recente studii clinice.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×