Experții în frumusețe au dat câteva sfaturi legate de procesul de spălare a părului în mod corect. De exemplu, înainte de a intra la duș, este recomandat să îți perii foarte bine podoaba capilară, pentru că, astfel, eviți să se încurce în timpul spălării. Temperatura apei joacă și ea un rol important. De aceea, ea trebuie să fie potrivită, nu fierbinte.
Spălarea părului o dată pe săptămână ar putea să-ți cauzeze probleme
În cazul în care îți speli părul o dată pe săptămână, ar fi bine să îți reconsideri această idee. Chiar și atunci când se simte curat după 7 zile de nespălare, ar trebui să acționezi, sunt de părere mulți dintre specialiști. Alții sunt de părere că, dacă folosești șampoane bune, părul tău poate fi spălat o dată pe săptămână.
Experții din prima categorie susțin că, dacă părul tău este extrem de uscat și nu îl speli suficient de des, poate să se deshidrateze odată cu înaintarea în vârstă.
„Foliculii se înfundă și nu se oxigenează“, a explicat Rosi Fernandez, hair stylist, pentru Vogue.
Un alt specialist a declarat că atunci când părul este spălat mai puțin de două ori pe săptămână, foliculii se înfundă. Ulterior, el a adăugat că acest lucru poate cauza anumite probleme. Este vorba despre descuamarea scalpului, mâncărime, sensibilitate, mătreață și chiar căderea părului.
Recomandări ca să îți speli corect părul
În continuare, vei găsi pașii pe care ar fi bine să îi urmezi dacă îți dorești să îți speli corect părul:
- perie părul înainte să îl speli, pentru că, în felul acesta, eviți să îți se încurce;
- temperatura apei trebuie să fie potrivită;
- nu spăla părul cu capul aplecat, peste cadă, pentru că scalpul nu se dregresează corect. Sfatul experților este să te speli cu capul ușor aplecat spre spate;
- înainte să aplici șamponul, umezește foarte bine scalpul și părul ca să elimini sebumul și să scoți produsele de styling. În caz contrar, scalpul și părul nu vor fi pregătite pentru șamponare;
- aplică șampon în palme și masează palmele între ele, pentru că nu este indicat să se aplice direct pe scalp. În plus, este corect să se facă o a doua șamponare, întrucât, în timpul celei dintâi șamponări nu se face suficientă spumă. Totodată nu este recomandat să se adauge șampon extra când te speli prima dată;
- scalpul și părul se masează foarte bine cu buricele degetelor, nu se freacă;
- părul se clătește foarte bine prin masaj și cu degetele răsfirate;
- înainte de aplicarea balsamului sau a măștii preferate, părul se șterge ușor cu prosopul. Fiind îndepărtat surplusul de apă, balsamul sau masca va pătrunte mai adânc în firele de păr;
- clătește părul cu apă din abundentă. La final, folosește un jet de apă rece ca să închizi cuticula și, totodată să se păstreze uleiurile benefice părului.
Ingredientele care îți hidratează părul
În cazul în care îți dorești să ai un păr hidratat și strălucitor, poți să alegi produse care au în compoziția lor aloe vera, glicerină sau pantenol. Acidul hialuronic și proteinele din mătase și grâu sunt și ele destinate hidratării podoabei capilare.
Experții în frumusețe au mai subliniat și importanța utilizării balsamului. Conform mărturiilor lor, șamponul te ajută să îndepărtezi impuritățile din păr și, totodată, deschide așa-numita cuticulă a firului de păr, potrivit Popsugar. Astfel, el devine mai predispus la deteriorare. Iar dacă este aplicat balsamul, acesta va avea misiunea de a închide părul, de a-l netezi și de a-i oferi acea strălucire aparte. Dacă părul nu se închide, suprafața lui este aspră și tinde să se încurce, au mai explicat specialiștii în beauty.
Descoperă care sunt cele mai bune nuci și semințe pentru sănătatea părului și a pielii. Sfaturile pentru o dietă echilibrată vin direct de la nutriționiști.